Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2022, 18:00
Čas čítania 3:42
Martina Havranová

Netflix uviedol kontroverzný dokument Meghan a Harry: Odhalili pozadie svojej lásky aj chorý vzťah kráľovskej rodiny s médiami

Netflix uviedol kontroverzný dokument Meghan a Harry: Odhalili pozadie svojej lásky aj chorý vzťah kráľovskej rodiny s médiami
Zdroj: twitter.com/misanharriman
FILMY A SERIÁLY MEGHAN MARKLE NETFLIX NETFLIX SERIÁLY PRINC HARRY
Uložiť Uložené

Meghan Markle a princ Harry sa v najnovšom dokumente Netflixu rozhodli odhaliť svoju časť pravdy o tom, prečo sa vzdali povinností členov kráľovskej rodiny a čím si prešli vinou bulváru.

Dokument Harry a Meghan rozprúdil vlnu kritiky v deň, keď streamovacia platforma zverejnila trailer. Už z neho bolo totiž jasné, že dvojica v ňom verejne povie svoju verziu reality.

Komentátori predpokladali, že šesťdielny dokument bude ešte kontroverznejší ako ich rozhovor s Oprah Winfrey, kde prehovorili o rasizme v kráľovskej rodine, o tom, že popri kráľovskej rodine funguje niečo ako „firma“, ktorá zodpovedá za jej publicitu, a tiež o tom, že Meghan uvažovala o samovražde. Nemýlili sa.

Britské noviny BBC dokonca spustili spravodajskú minútu po minúte, aby komentátori naživo komentovali to, čo odznelo v prvých častiach.

Po dokumente na Netflixe a autobiografii Spare bolo otázne, či Harry a Meghan dostanú pozvánku na korunováciu kráľa Karola III. Buckinghamský palác už zverejnil, či sa zúčastnia.
Po dokumente na Netflixe a autobiografii Spare bolo otázne, či Harry a Meghan dostanú pozvánku na korunováciu kráľa Karola III. Buckinghamský palác už zverejnil, či sa zúčastnia. Zdroj: Repro foto/Youtube/Netflix

Na začiatku bolo snapchatové video so psími ušami

Prvá časť seriálu začína súkromnými videami z telefónov Meghan a Harryho, ktoré nahrali krátko po tom, ako sa vzdali svojich povinností členov kráľovskej rodiny, a kladú si v nich otázku: Ako sme sa sem vlastne dostali?

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v máji 2024 26. apríla 2024, 14:30

Dokument ďalej pokračuje tým, že dvojica rozpráva svoju spoločnú históriu. Popritom ako Harry a Meghan s úsmevom na sivom gauči spomínajú, ako sa vlastne dali dokopy, hovoria detailne o svojom vzťahu a premietajú sa ich nikdy nezverejnené spoločné fotky.


Meghan zaujala Harryho v snapchatovom videu so psími ušami a s nosom, po ktorom princ napísal spoločnému známemu, aby ich zoznámil. Presnejšie, napísal Meghan, či nechce spoznať princa Harryho. Ako ďalšia nasledovala historka o tom, ako Harry meškal na ich prvé rande v podniku 79 Dean Street, ale v momente, keď spotený a červený vstúpil do dverí, Meghan vzala kontroverzného princa na milosť. 

Každá domácnosť v rámci kráľovskej rodiny má dokonca svoju vlastnú tlačovú agentúru.

V tomto momente sa začal písať ich príbeh lásky, ktorý odvtedy úspešne živí bulvár a delí ľudí na dve skupiny. Na jednej strane stoja tí, ktorí im fandia. Na druhej strane tí, ktorí ich vnímajú ako nevďačníkov, ktorí síce opustili kráľovskú rodinu, no zároveň nemajú zábrany zarábať na popularite, ktorú im priniesla. Kým v spomínanom rozhovore s Oprah hovorila najmä Meghan, v prvej časti dokumentu má prevahu najmä Harry, ktorý do detailov odhaľuje fungovanie kráľovskej rodiny.   

Prvá spoločná fotka Meghan a Harryho, ktorá vznikla počas ich druhého rande.
Prvá spoločná fotka Meghan a Harryho, ktorá vznikla počas ich druhého rande. Zdroj: Repro foto/Youtube/Netflix


Kráľovská rodina potrebuje médiá a naopak

Dokument v podstate nadväzuje na to, čo odznelo už počas rozhovoru s Oprah, kde dvojica odhalila funkčný vzťah medzi britskými médiami a kráľovskou rodinou. Jej popularita sa v spoločnosti pohybuje niekde okolo 60 až 80 percent. V dobe, keď si stále viac ľudí kladie otázku, načo vlastne potrebujeme kráľovskú rodinu, je nesmierne dôležité vysokú mieru popularity stále udržiavať. Aj preto najslávnejšia britská rodina podniká tisícky návštev a stretnutí s verejnosťou ročne.

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30

Druhým nástrojom sú médiá, ktoré podľa slov korešpondenta rodiny Jamesa Holea majú zabezpečiť, aby sme mali kráľovskú rodinu v mysli denne a po celom svete. Každá domácnosť v rámci kráľovskej rodiny má dokonca svoju vlastnú tlačovú agentúru.

Po smrti princeznej Diany sa pozornosť bulváru presunula na jej synov Williama a Harryho. ,To, čo sa dialo mame, sa začalo diať nám,‘ hovorí v dokumente Harry.


Harry veľmi otvorene hovoril napríklad o tom, že bežnou súčasťou ich rodinných dovoleniek boli dohodnuté fotenia pre médiá. Problém je však v tom, že najväčším lákadlom pre paparazzov sú práve neoficiálne fotografie členov kráľovskej rodiny, ktoré majú na mediálnom trhu hodnotu rádovo v desiatkach tisíc dolárov.

Archívne video ukazuje kráľovskú rodinu, ako s lyžami v rukách pózuje pred skupinou fotografov a pár hodín nato princezná Diana prosí fotografa, aby prestal fotiť jej deti a doprial im aspoň trochu súkromia, keďže im ochotne pózovali celé dopoludnie. 

Podľa Harryho sú terčom bulváru najmä ženy v kráľovskej rodine. Najskôr jeho mama a teraz jeho manželka Meghan, ktorej situácia je veľmi podobná. Princezná Diana roky dlho hrala rolu poslušnej manželky následníka trónu a v momente, ako bolo oznámené ich odlúčenie a následný rozvod, na tlak médií ostala sama. Po jej smrti sa pozornosť bulváru presunula na jej synov Williama a Harryho. „To, čo sa dialo mame, sa začalo diať nám,“ hovorí v dokumente Harry. 

Harry prehovoril o tom, ako bulvár prenasleduje jeho rodinu.
Harry prehovoril o tom, ako bulvár prenasleduje jeho rodinu. Zdroj: Repro foto/Youtube/Netflix


Mladší z princov v dokumente ďalej spomína na to, ako počas svojej mladosti plnil titulky svojím párty životom a ako každá jeho priateľka čelila masívnemu tlaku médií. Keď spoznal Meghan, pochopiteľne v sebe riešil otázku, ako sa im to spoločne podarí ustáť, a preto sa rozhodli držať vzťah v tajnosti najdlhšie, ako to sa dalo. Meghan si stanovila pravidlo, aby sa dvojica stretávala aspoň každé dva týždne, a mimo toho komunikovali pomocou Facetime hovorov alebo množstva videí a fotiek. 

Podľa Meghan umierali od strachu z toho, čo sa stane, keď ich objavia médiá.


Dvojica opisuje, ako spolu vyrazili na týždeň do Botswany, kde žili uprostred afrického buša v stane bez akéhokoľvek luxusu. Pre Harryho sa stali týždne v Afrike istým únikom z rušného diania doma v Británii, a tak sa o to chcel, pochopiteľne, podeliť aj s Meghan. Dvojica si vraj chcela otestovať, či to medzi nimi funguje. Bývalá kolegyňa Meghan Markle zo seriálu Kravaťáci, herečka Abigail Spencer, v dokumente povedala, že v tom momente vedela, že Meghan a Harry by išli aj na koniec sveta, aby mohli byť spolu. 


Prvá časť dokumentu končí v momente, keď sa o vzťahu Meghan s princom Harrym dozvie bulvár. Podľa Meghan dvojica umierala od strachu z toho, čo sa stane, keď ich objavia médiá. O tom, že ich britský bulvár odhalil, ich upozornil človek z ich komunikačného oddelenia a oni sa rozhodli naposledy si vyraziť spolu s Harryho sesternicou Eugenie v kompletnom prestrojení. Všetko, čo sa dialo po tom, bolo horšie, než by čakali.

Odporúčané
Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? 21. apríla 2024, 9:30

V ďalších častiach dvojica zverejní množstvo znepokojivých informácií o tom, ako museli čeliť bulváru, a svoju časť príbehu povedala aj mama Meghan Markle Doria Ragland. Zvyšné tri časti vyjdú na Netflixe 15. decembra.

TV program na dnes a ďalšie dni rôznych televíznych staníc nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia