Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2022, 11:00
Čas čítania 0:53
Martin Adam Pavlík

Na festivale Grape vystúpia okrem Yungbluda či Foals aj M83 a Moderat

Na festivale Grape vystúpia okrem Yungbluda či Foals aj M83 a Moderat
Zdroj: Festival Grape
HUDBA FESTIVAL GRAPE FESTIVALY M83 YUNGBLUD
Uložiť Uložené

Grape bude 11. – 12. augusta 2023 na letisku v Trenčíne.

Poznáme prvé štyri mená z programu budúcoročného festivalu Grape a už teraz je jasné, že pôjde o jeden z najsilnejších ročníkov. Údernú štvoricu interpretov a kapiel tvoria totiž Yungblud, Foals, Moderat a M83. Návštevníci sa tak môžu tešiť na poriadnu dávku nielen alternatívneho rocku, ale aj prvotriednej elektroniky.  

„Snažili sme sa o kombináciu mien, ktoré sa nám nepodarilo prehodiť z roku 2020 na 2022, a nováčikov, ktorí na Slovensku ešte nevystúpili,“ povedal jeden z organizátorov Ján Trstenský.  

Yungblud.
Yungblud. Zdroj: se souhlasem Festival Grape


Kapela Foals a čoraz populárnejšia hviezda Yungblud boli mená, ktoré festival ohlásil už v roku 2020. Nakoniec však hudobníci po dvojročnej festivalovej odmlke z dôvodu pandémie zmenili plány a na Slovensko sa vrátia až v roku 2023. Pre oboch interpretov to bude už druhé vystúpenie na festivale Grape. Foals prídu po ôsmich rokoch a Yungblud po piatich.

Na festival sa vráti aj nemecká elektronická kapela Moderat, ktorá previedla famózny koncert na piešťanskom letisku v roku 2017. Tento rok vydali nový album MORE D4TA a budú ho chcieť v lete predstaviť aj tunajším fanúšikom. 

Premiérový koncert na Slovensku bude mať francúzska kapela M83, ktorá začínala najskôr ako duo a ich prvý album uzrel svetlo sveta ešte v roku 2001. Vodcom celej bandy je Anthony Gonzalez, ktorého hudbu kritici označili ako space-rock, no nesie tiež prvky synth-popu, shoegazu a post-rocku. Aj ty určite poznáš ich najznámejšie hity Midnight City či Wait.

Líder kapely M83 Anthony Gonzalez.
Líder kapely M83 Anthony Gonzalez. Zdroj: Festival Grape
Domov
Zdieľať
Diskusia