Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. novembra 2022, 13:30
Čas čítania 3:19
Tímea Krauszová

Must have krémy na ruky do štipľavej zimy od 3 do 50 eur: týchto 10 produktov spasí aj popraskané, suché ruky so sklonom k ekzému

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU
Uložiť Uložené

Daj si jeden do každej tašky či do zásuvky v práci a môžeš konečne zabudnúť na nepríjemné pnutie aj bolesť pri umývaní rúk teplou vodou. A nie, nebude to ani Indulona, ani Nivea, hoci oba tieto dekádami ostrieľané krémy sa premenia na vynikajúce nočné.

Chlad, dážď, vietor a stres. Asi žiadne ročné obdobie viac nepodráždi našu kožu tak ako jeseň a zima, a ruky máme takmer vždy odhalené. Našli sme pre teba najlepšie krémy na ruky, ktoré ti pomôžu. O svoje tipy sa s nami podelili aj kožná lekárka Mária Pirselová a manikérka Júlia Shamrai.

V tomto zozname nájdeš krémy, ktoré obsahujú viaceré hydratujúce, zvláčňujúce a ochranné zložky. Niektoré z nich majú aj aktívne ingrediencie na prevenciu starnutia kože a boj s prvými známkami starnutia spôsobeného najmä slnečným žiarením. Sú tu veľmi dostupné možnosti do 5 eur, ale aj luxusnejšie varianty, ktoré sa hodia ako darček. 

Odporúčané
Oplatí sa ti kupovať krém za 500 € či vitamínové sérum za 200 €? Našli sme lacnejšie alternatívy populárnej luxusnej kozmetiky Oplatí sa ti kupovať krém za 500 € či vitamínové sérum za 200 €? Našli sme lacnejšie alternatívy populárnej luxusnej kozmetiky 13. novembra 2022, 14:30

Vaseline krém na ruky 

Intenzívny hydratačný krém pomôže suchým rukám aj slabým nechtom. Je vhodný aj na suché lakte či kolená. Obsahuje vitamín C, kyselinu hyalurónovú, bambucké a kakaové maslo aj vazelínu, ktorá všetko výborne uzamkne a bráni nadbytočnej strate vody. Je mierne premasťujúci, ale po chvíľke môžeš bez problémov používať mobil bez mastných šmúh. 

Cena: 2,69 € (75 ml)

Vaseline Intensive Care Hand Cream Healthy Hands and Stronger Nails Lotion.
Vaseline Intensive Care Hand Cream Healthy Hands and Stronger Nails Lotion. Zdroj: Vaseline

Lipobase

Lekárenská klasika, ktorú odporúča dermatologička Mária Pirselová. Ako atopička a lekárka, ktorá si denne musí často dezinfikovať ruky, vyskúšala mnoho krémov, no vždy sa vracia k Lipobase, ktorý zvykne odporúčať aj svojim detským pacientom. Je to zvláčňujúci krém bez parfumácie, hodí sa pri liečbe rôznych dermatóz a ochráni ti ruky pred zimou či drsnými chemikáliami (prací prášok, častá dezinfekcia a pod.). 

Cena: okolo 4 €

Lipobase.
Lipobase. Zdroj: Pilulka.sk

CeraVe Reparative Hand Cream

Tento krém pomôže aj veľmi drsnej, vysušenej pokožke. Obsahuje tri typy esenciálnych ceramidov a kyselinu hyalurónovú, ktoré spolu hydratujú, ale aj posilňujú kožnú bariéru. Je bez parfumácie a kúpiť si okrem cestovného balenia môžeš aj 100 ml. Je vodoodolný, takže vytvára jemný film, no nie je to nepohodlné, ak krémy bežne používaš.

Cena: 5 – 8 € (50 ml), hľadaj akcie na weboch lekární (2 + 1 alebo cca 25 % zľavy sú celkom pravidelné)

CeraVe Obnovujúci krém na ruky.
CeraVe Obnovujúci krém na ruky. Zdroj: Cerave

Baehr Krém na ruky brusnica

Manikérka Júlia v práci používa výlučne kozmetiku Pedibaehr určenú na ruky a nohy. Vraví, že je to výnimočná značka, ktorá naozaj funguje. Brusnicový krém je vhodný na každodenné použitie. Má príjemnú, jemne mandľovú vôňu a obsahuje viaceré látky ideálne na zvláčnenie a hydratáciu: ureu, sorbitol a glycerín. Brusnicový extrakt, vitamín E a bisabolol majú antioxidačné a zvláčňujúce účinky, a krém je vhodný pre vegánov.

Cena: 7,50 €, kúpiš len v nechtových salónoch alebo na internete

BAEHR Krém na ruky.
BAEHR Krém na ruky. Zdroj: Pedi.sk

La Roche Posay Cicaplast krém na ruky

Zjemňuje drsnú pokožku, prináša úľavu namáhaným rukám (vrátane tých s atopickým ekzémom) a má za sebou aj klinické testy, ktoré jeho výsledky potvrdzujú. Pomáha obnove ochrannej kožnej bariéry vďaka zloženiu s 4 % niacínamidom a 30 % glycerínom. Veľmi rýchlo sa vpíja, nezanecháva mastný film.

Cena: okolo 9 € (50 ml), hľadaj zľavy počas výpredajov v lekárňach

CICAPLAST krém na ruky.
CICAPLAST krém na ruky. Zdroj: La Roche Posay

The Body Shop krém na ruky s konopným olejom

Tento krém veľmi dobre pomáha na suchu pokožku, vraví manikérka Júlia. Má zvláštnu vôňu, ktorá sa nemusí každému páčiť, ale je výživný a dobre ťa ochráni aj pred štipľavým vetrom. Podľa opisu je vhodný pre ľudí s manuálnou prácou a pre tých, ktorí majú kožu vystavenú vetru a iným elementom. Hoci vytvára ochranný film, nie je nepríjemný či lepkavý na dotyk.

Cena: okolo 10 €, kúpiš v ČR alebo online

Hemp Hard-working Hand Protector.
Hemp Hard-working Hand Protector. Zdroj: The Body Shop

Nuxe Nuxuriance Ultra Hand Cream

Pre ľudí, ktorí chcú predchádzať znakom starnutia na rukách (tie starnú vplyvom slnka a iných elementov viditeľne a v porovnaní s tvárou sa o ne zvykneme starať menej), má kožná lekárka cenovo dostupné riešenie. Krém na ruky od značky Nuxe funguje proti pigmentovým škvrnám a má nelepivú textúru. Obsahuje niekoľko patentovaných látok a viac ako 95 % zloženia je prírodného pôvodu. Skús ho vmasírovať aj do kože okolo nechtov, najmä ak nosíš gélové alebo akrylové – vplyv UV lampy sa na koži po rokoch ukáže. 

Cena: 21 €

Nuxe Nuxuriance Ultra Hand Cream.
Nuxe Nuxuriance Ultra Hand Cream. Zdroj: Pilulka.sk

Kiehl’s Ultimate Strength Hand Salve

Prechádzame na drahšie krémy, tento ochranný balzam je ideálny pre ľudí, ktorí pracujú vonku v zime a mraze, či pre tých, ktorí majú veľmi podráždené, vysušené ruky. Na koži vytvára príjemný ochranný film, zmierňuje pocit štípania a skvele padne aj záderom pri nechtoch či zodratým dlaniam z dvíhania ťažkých činiek. Vypýtaj si v butiku Kiehl's na testovanie vzorku zdarma a zistíš, že za tú cenu stojí.

Cena: 17,50 € (75 ml)

Ultimate Strength Hand Salve.
Ultimate Strength Hand Salve. Zdroj: Kiehl'đ

 

Aesop Resurrection Aromatique Hand Balm

Ak preferuješ voňavé krémy, tak týmto prevoniaš celý byt či kanceláriu. Hydratuje ruky, zmäkčuje a vyživuje okolie nechtov, takže zbohom, zádery a suchá koža! Hodí sa aj na masáž rúk (či nôh), čo počas dlhých zimných večerov dobre padne každému. Okrem toho, že vonia ako sen, sa rýchlo vpíja a nezanecháva nepríjemný film. V prípade komplexnej starostlivosti o ruky zváž dokúpiť aj píling z rovnakého radu.

Cena: okolo 30 € (75 ml)

Resurrection Aromatique Hand Balm.
Resurrection Aromatique Hand Balm. Zdroj: Aesop

Chanel La Crème Main

Budeme úprimní, bodaj by tento drahý krém na ruky nebol taký dobrý, aký je. Nie nadarmo sa však nachádza v každom fotografickom štúdiu, v ktorom sa fotia ruky. Rýchlo sa vpíja, výborne premastí kožu a navyše je kompaktný, takže ho môžeš hodiť hoci aj do vrecka kabáta. 

Cena: okolo 55 € (50 ml), nezabudni ho pohľadať v duty-free zónach, bude lacnejší

Chanel La Crème Main.
Chanel La Crème Main. Zdroj: Chanel
Domov
Zdieľať
Diskusia