Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. novembra 2022, 12:30
Čas čítania 6:57
Martin Adam Pavlík

Baron o Flexkingovi: Je to odsúdený díler, ktorý zničil desiatky rodín. V ringu ho naučím pokore (Rozhovor)

Baron o Flexkingovi: Je to odsúdený díler, ktorý zničil desiatky rodín. V ringu ho naučím pokore (Rozhovor)
Zdroj: Refresher/Jakub Ondejka
ŠPORT BARON BOJOVÉ ŠPORTY BOX FIGHT NIGHT CHALLENGE FRAYER FLEXKING IMRICH ŠTEFÁNIK ŠOUBIZNIS
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Aký bol skutočný dôvod jeho odchodu z Farmy a čo môžeme čakať od zápasu s Flexkingom?

Imrich „Baron“ Štefánik je podnikateľ, ktorý sa do širšieho povedomia dostal najmä vďaka pôsobeniu v 14. ročníku reality šou Farma, odkiaľ ho vyradili pre porušenie pravidiel súťaže. 

Rodený Košičan bol známy svojimi cholerickými výbuchmi. Vie však byť aj pokorný a to isté chce naučiť svojho súpera, rapera Frayera Flexkinga v boxerskom zápase 27. decembra na treťom turnaji organizácie Fight Night Challenge.

Nevraživosť medzi nimi cítiť na kilometre. Naplno sa ukázala na tlačovej konferencii v Bratislave, kde sa títo dvaja takmer pobili na staredowne. Doteraz si posielajú posmešné či urážlivé odkazy cez sociálne siete. Baron pre Refresher exkluzívne prezradil viacero vecí vrátane toho, s kým sa pobije nabudúce a aký bojový šport v minulosti trénoval a s kým. Zaručene budeš veľmi prekvapený.

V Refresheri ti pravidelne prinášame zaujímavé články či rozhovory venované bojovým športom. Ak chceš podporiť rozvoj podobného obsahu, pridaj sa do klubu Refresher+. Okrem množstva benefitov, ktoré na teba čakajú, získaš neobmedzený prístup k prémiovým článkom.
Flexking Baron FNC 3
Zdroj: Instagram/@fightnightchallenge


Do povedomia ľudí si sa dostal najmä vďaka 14. sérii reality šou Farma. Ako by si zhodnotil svoje pôsobenie v súťaži a čo vravíš na to, že ťa z nej vyhodili?

Nemal by som o tom hovoriť, ale čo sa týka mňa, je po Farme. Je to pre mňa uzavretá kapitola, takže poviem, ako to bolo. Markíza sa vyjadrila, že ma vyhodila, ale v skutočnosti som nebol vyhodený. Celé to bolo tak, že som na Farme žiadal o akútne ošetrenie lekára, pretože som mal zranené rameno. Natiahol som si ramenný väz a potreboval som ísť do nemocnice. Mal som zápal.

Odporúčané
Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) 25. apríla 2024, 12:30

Celé dni mi dávali lieky, mával som aj obstreky ramena, ale nechceli ma odviesť do nemocnice, lebo vedeli, že doktor by mi po vyšetrení nedovolil pokračovať v súťaži. Vravel som im do vysielačky, že končím. Oni mi neskôr vraveli, nech si teda pobalím veci. Konflikt na Farme, ktorý vznikol s Filipom, im nahral do karát a rozhodli sa, že to využijú a povedia, že ma vyhodili, aby to bolo atraktívnejšie. Poviem to na rovinu, na plné ústa. Mohol by som byť za to pokutovaný, ale môžem ich kašlať. Takto to v skutočnosti bolo. Nikto ma nevyhodil.

To, že som vybuchol na Filipa, ktorý ma stále provokoval, nebolo na vyhodenie. Vraj som tiež otáčal kamery, no tie otáčali viacerí, nielen ja. Ja som pracoval od rána do večera a nikomu som neublížil, ani som nikoho fyzicky nenapadol. Nakoniec to zostrihali tak, aby to vyzeralo dobre v ich prospech.

Koniec koncov si všetci mysleli, keď po mňa prišlo auto, že ma berú konečne do nemocnice, a nakoniec boli aj prekvapení ostatní, že som sa už nevrátil späť na Farmu. Ďalšia vec, čo treba povedať, je, že ja som mal zmluvu s Fight Night Challenge podpísanú na šesť zápasov ešte pred Farmou a bál som sa, že by to padlo práve pre zranenia toho ramena, a tak som chcel sám v súťaži skončiť.    


Navyše to oni ma na tú Farmu chceli. Tri roky po sebe ma tam volali a ja som to stále rušil. Ja som nakoniec na Farmu nešiel kvôli finančnej odmene, ale preto, že som chcel sebe a aj hejterom ukázať, že nie som len nejaký blbeček podnikateľ z mesta, ale viem aj manuálne robiť. A myslím, že to sa mi podarilo.

Neľutuješ spätne niektoré vyjadrenia voči ostatným súťažiacim?

Nie, neľutujem. Nič by som nevrátil späť. Ja som tam nehral falošného psa. Bol som priamy, autentický. Každý jeden človek by si povedal svoj názor, keby ho niekto neustále provokoval. Nikto nemá ani tušenia, aké to tam je. Je to na psychiku neskutočná záťaž. Nevidel som svojho syna, bol som zatvorený s cudzími ľuďmi na jednom mieste. Plus na mňa žiarlili a závideli mi, že sa poznám aj s ľuďmi z produkcie. Brali to tak, že ma do súťaže istí ľudia „pretlačili“. 


Komu z tohtoročnej Farmy by si prial výhru?

Prial by som to najviac Šimonovi. Je to dobrák od kosti. Ale prial by som to aj Natálii.

Na treťom turnaji Fight Night Challenge sa pobiješ s Frayerom Flexkingom. Pre tých, čo nevedia, ako medzi vami vznikol konflikt?

Ja popravde ani neviem. Proste nás tí, čo riešia jednotlivé zápasy, dali dokopy a následne sme si začali cez príbehy na Instagrame posielať odkazy. Je možné, že to niekto zo zákulisia vyprovokoval a vravel, že on na mňa niečo rozprával, a už to šlo.

Kto teda začal ten konflikt?

Myslím si, že ja. Vadilo mi, že sa správa k ľuďom neúctivo a chýba mu pokora, ktorej ho naučím v zápase.

Flexking o tebe už všeličo porozprával. Plánuješ ho za to v ringu potrestať?

Určite áno. Ale poviem to pokorne. Moje každodenné dvojfázové tréningy a moja životospráva sa odrazia na mojom výkone.

Flexking je odsúdený díler zo severu, ktorý zničil počas svojej bohatej kariéry desiatky rodín, a otcovia, ktorí mali živiť svoje deti, skončili na ulici alebo na liečeniach.

Čo všetko si musel obetovať kvôli tomu zápasu?

Všetko. Mám malého syna a som na všetko sám. Ja ho ráno musím obliekať a večer mu dať najesť. Našťastie mi veľmi vo všetkom pomáha aj moja snúbenica Nikolka, ktorá je síce teraz v Košiciach, ale čoskoro sa sťahuje. Musím tiež poďakovať za pomoc a podporu mojim spoločníkom Norovi a Aďovi, ale aj kamarátom Attilovi, Matúškovi, Edkovi.

Odporúčané
Najrýchlejšie ukončenie večera od Sulíka, potýčka v ringu aj Tlkanec, ktorý ukázal levie srdce v boji proti trom (Report FNC 6) Najrýchlejšie ukončenie večera od Sulíka, potýčka v ringu aj Tlkanec, ktorý ukázal levie srdce v boji proti trom (Report FNC 6) 21. apríla 2024, 1:10

Posledné mesiace je to jednoducho tak, že iba lietam do gymu a do škôlky hore-dole. Mám toho už plné zuby. Tie tréningy nie sú sranda. Preto si vážim každého profi zápasníka, lebo na vlastnej koži pociťujem, aké to je nesmierne ťažké. Plus mám tri firmy a musím teda riešiť aj veci okolo toho. Ja nefetujem a nechodím po koncertoch ako Flexking. 

Nemal si chuť sa na to všetko vykašľať s tým, že ti to nestojí za to?

Nemal som, pretože som dostal životnú šancu. Táto ponuka mi zmenila život aj moje zmýšľanie. Úplne inak sa správam. Myslím, že som sa posunul o level vyššie. A všetci ľudia, ktorí mi pomáhajú, mi dávajú silu a posúvajú ma vpred. Takisto môj syn. Určite to nechcem vzdať. Nebudem mať teraz nejaké prehnane sebavedomé frajerské reči, všetci v decembri uvidíme, kto sa lepšie pripravil.

Myslím, že je na mieste, ak povieme, že tvoj zápas s Flexkingom bude zo všetkých troch turnajov najvyhrotenejší. Čo momentálne cítiš voči svojmu súperovi a ako by si ho charakterizoval?

Je to odsúdený díler zo severu, ktorý zničil počas svojej bohatej kariéry desiatky rodí.  Otcovia, ktorí mali živiť svoje deti, skončili na ulici alebo na liečeniach. Takýto človek mňa ide hejtovať? To je pre mňa extrém.

 Čo vravíš na jeho hudbu?

Je to totálny bullshit. Nechápem, ako môžu s drogovým dílerom spolupracovať naši perfektní hudobníci a speváci.  

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Fight Night Challenge 🥊 FNC (@fightnightchallenge)

Vráťme sa k zápasu. Ako dlho podľa teba váš duel potrvá?

Keby sme šli podľa pravidiel MMA, teda v malých rukaviciach, skončilo by to do minúty. K bojovým športom ma dostal Tomáš Možný. Ešte pred desiatimi rokmi som k nemu chodil na súkromné tréningy K1.

Takže si trénoval kickbox?

Áno, dosť ma to vtedy chytilo. Nikdy som však nemal súťažný zápas ani amatérsky. Ale je veľká škoda, že ideme vo veľkých rukaviciach v boxe, lebo keby sme mohli ísť pod pravidlami K1 alebo MMA, strašne by som mu naložil. V tom sa cítim oveľa viac doma.

To si na tlačovke v Bratislave však nepovedal, keď sa ťa na to Flexking pýtal.

Lebo ma nepustil k slovu. Stále mi skákal do reči. A nešlo mi zapnúť mikrofón, lebo pokiaľ mal on zapnutý ten svoj, môj sa nedal zapnúť.

Mne je jedno, že má Flexking už dva zápasy v boxe, aj keby ich mal desať. Ja mám trénerov v trnavskom Spartakus Fight Gyme Tomáša Cigánika a Vlasta Čepa.

Keď vravíš, že sa cítiš viac doma v K1 a v MMA, nechcel by si si vyskúšať aj zápas s týmito pravidlami?

Mám ponuku a chcem do toho ísť. Bol by som v tom ako ryba vo vode, ale teším sa zároveň na to, že si vyskúšam box.

Na rozdiel od teba má Flexking v boxe už dva zápasy. Berieš to tak, že oproti tebe bude mať výhodu alebo budeš mať výhodu skôr ty práve vďaka tým tréningom kickboxu?

Myslím si, že za všetko hovorí kurz, ktorý je na nás vypísaný. Najskôr som bol outsider, teraz už som favorit. Mne je jedno, že má už dva zápasy v boxe, aj keby ich mal desať. Ja mám trénerov v trnavskom Spartakus Fight Gyme Tomáša Cigánika a Vlasta Čepa. Tí mi aj pôjdu v zápase do rohu.

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

Pripravia ma na to, aby som naňho v zápase hneď nevyletel a nestratil hneď v úvode potrebné sily. Som nastavený tak, že spravím všetko pre to, aby som vyhral. Ja nie som zápasník. Ani sa k zápasníkom neprirovnávam. Som podnikateľ a otec, pričom o syna sa starám príkladne. V ringu idem v prvom rade predviesť dobrý športový výkon.

Vrátil by som sa ešte k tlačovke v Bratislave, na ktorej ste sa s Flexkingom na staredowne takmer pobili. Lietali päste z oboch strán, ale minuli cieľ. Dostal sa ti do hlavy tými žartami na tvoju osobu?

On do mňa strčil už v bekstejdži ešte pred začiatkom tlačovky, a i keď mi každý vravel, že ho mám udrieť, neurobil som to. Nebolo to od neho fér. Plus na staredowne sa oháňal päsťou. Keby ma trafil, došlo by k zraneniu a možno by zápas ani nebol. Za to, ako k tomu pristúpil, bude potrestaný.  

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Fight Night Challenge 🥊 FNC (@fightnightchallenge)

Rozhodilo ťa to, že sa na jeho urážkach a posmeškoch ľudia naokolo bavili vrátane napríklad Rytmusa, ktorý vedľa neho sedel?

Od odsúdeného dílera si nič nepripúšťam a chápem, že jeho správanie je spôsobené silnými abstinenčnými príznakmi a že ako prepustený odsúdený väzeň je asi stále pod dozorom. Musí sekať dobrotu a svojím správaním si teda musí kompenzovať adrenalín zo svojich mafiánskych čias. Mám malého syna a pri jeho výchove si dávam veľký pozor, aby sa jeho vzormi nestali odsúdení díleri alebo umelci, ktorí s nimi spolupracujú. Ja žijem iný život.

V úvode si spomenul, že máš s FNC zmluvu na šesť zápasov. Vieš už, kto budú tvoji ďalší súperi?

Som dávno rozhodnutý, kto bude ďalší. Pôjdem pekne rad za radom. A tí ľudia do toho budú musieť ísť. Ako ďalší pôjde ten, ktorý veľa komentoval. Meno však nepoviem. A po ňom pôjde ten, ktorého všetci poznáte. (smiech) Máte sa na čo tešiť.  

Budú to teda všetko známe osobnosti?

Áno. Budú to známe osobnosti, ktoré mi nejakým spôsobom ublížili.

Domov
Zdieľať
Diskusia