Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2022, 12:08
Čas čítania 0:42
Dominik Vetrák

Harrison Ford bude vo filme Indiana Jones 5 vyzerať o 40 rokov mladšie. Môže za to počítačová technológia

Harrison Ford bude vo filme Indiana Jones 5 vyzerať o 40 rokov mladšie. Môže za to počítačová technológia
Zdroj: Lucasfilm/Disney
FILMY A SERIÁLY INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY
Uložiť Uložené

Štúdio Disney je známe omladzovaním svojich hercov a Indiana Jones 5 nebude výnimkou.

Filmy Indiana Jones začínajú s napínavou a akčnou sekvenciou plnou adrenalínu. Lenže ako to spraviť uveriteľne a seriózne, keď má herec Harrison Ford už 80 rokov? Režisér James Mangold sa rozhodol, že úvod snímky sa bude odohrávať v 40. rokoch minulého storočia a Indyho digitálne omladia o 40 rokov. V rozhovore s magazínom Empire to potvrdil samotný režisér.

Producentka a šéfka štúdia Lucasfilm prezradila, že tvorcovia našli nepoužité zábery spred 40 rokov, ktoré im pomohli v dokončení záberov. Na vytvorenie digitálneho omladenia použili novú technológiu štúdia ILM. 

Odporúčané
Ktorý Star Wars film by si za žiadnu cenu nemal zmeškať? Toto je 11 najlepších snímok zo sveta Hviezdnych vojen (Rebríček) Ktorý Star Wars film by si za žiadnu cenu nemal zmeškať? Toto je 11 najlepších snímok zo sveta Hviezdnych vojen (Rebríček) 21. novembra 2022, 9:30

„Toto je prvýkrát, keď som uveril digitálnemu omladeniu. Je to trochu strašidelné. Myslím, že ani nechcem vedieť, ako to funguje, ale funguje to. Nechcem byť však preto znovu mladý. Som rád, že som sa dožil svojho veku,“ hovorí Harrison Ford.

Tvorcovia nezabudli na to, že Harrison Ford a Indy sú už dôchodcovia. Nechceli, aby bol jeho vek len zdrojom vtipov. Chceli to brať vážne, a tak sa vo filme budú venovať Indyho veku a akčné scény by tomu mali zodpovedať. Indiana Jones 5 sa dostane do kín 30. júna 2023. 

Indiana Jones
Zdroj: Lucasfilm/Disney
Domov
Zdieľať
Diskusia