Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. decembra 2022, 16:00
Čas čítania 6:13
Daniel Mikolášik

Daj šancu unikátnemu rapu z Nemecka, ktorý dobýja svet: Toto je aktuálne 6 raperov s najväčším hypom

Daj šancu unikátnemu rapu z Nemecka, ktorý dobýja svet: Toto je aktuálne 6 raperov s najväčším hypom
Zdroj: Refresher/Daniel Tichý via Instagram (Luciano, Ufo361, Mero)
HUDBA RAP RAPOVÁ SCÉNA
Uložiť Uložené

Nemecký rap sa za posledné roky vyvinul. Stal sa progresívnejším, kreatívnejším a aktuálne stúpa vo svetových hudobných rebríčkoch. Pozri si zoznam najlepších raperov, ktorí dominujú nielen v Európe, ale podmaňujú si celý svet.

Nemecký rap si pomaly, ale isto podmaňuje celý svet. DeutschRap sa stal progresívnejším, kreatívnejším a predovšetkým viac prijateľným pre komerčný svet a rádiá. Prinášame ti preto šesť aktuálne relevantných nemeckých raperov, ktorí búrajú svetové rebríčky.

Odporúčané
Kto je Central Cee? Raper, ktorého hit Doja si už stokrát počul aj ty, aj keď jeho zrejme nepoznáš Kto je Central Cee? Raper, ktorého hit Doja si už stokrát počul aj ty, aj keď jeho zrejme nepoznáš 22. novembra 2022, 16:30

Reprezentanti tzv. DeutschRapu majú skladby s desiatkami až stovkami miliónov videní, sú populárni na sociálnych sieťach a ich hity sa stali virálnymi po celom svete. Ich úspech pozorujú už aj známi americkí raperi, ktorí sa s mnohými z nich snažia nadväzovať hudobnú spoluprácu.

Tvorba nemeckých raperov ako Luciano, Ufo361 či Mero je žiadaná, pretože má toho veľa čo ponúknuť. Nájdeš medzi nimi návrat ku klasickým koreňom gangsta rapu v modernizovanej podobe, čoraz viac populárny drill, ale aj melodické skladby s orientálnym nádychom v tvorbe nemeckých potomkov imigrantov zo Stredného východu.

V Refresheri ti pravidelne prinášame rôzne hudobné tipy, recenzie albumov, novinky, rebríčky či profily interpretov. Viac podobných článkov nájdeš v kategórii Hudba. Ak ťa zaujímajú články venované hudbe a chceš podporiť naše úsilie neustále skvalitňovať obsah, pridaj sa do klubu Refresher+, čím získaš neobmedzený prístup k všetkým článkom.

Luciano

Civilným menom Patrick Großmann je 28-ročný berlínsky raper s mozambickým pôvodom, ktorý zdedil po otcovi. Vyrastal v berlínskej štvrti Schöneberg. Jeho doménou je výrazný hrubý hlas a temný nemecký drill založený na tučných 808 a priamočiarych textoch. Začínal ako raper z ulice, no dnes vypredáva haly po celom kontinente.

Berlínsky raper Luciano v roku 2022.
Berlínsky raper Luciano v roku 2022. Zdroj: Wikimedia/Justin Gray

Tým, ako sa Luciano stával v posledných rokoch známejším v Nemecku, jeho popularita rástla aj v Európe a dostala sa dokonca aj za oceán. Spočiatku robil predskokana aj známemu americkému raperovi ScHoolboyovi Q zo skupiny Black Hippy, odkiaľ je aj Kendrick Lamar.

Odporúčané
Lil Baby: Za 3 roky kariéry dobehol Princea a Paula McCartneyho. Boli sme na koncerte aktuálne najhorúcejšieho rapera na svete Lil Baby: Za 3 roky kariéry dobehol Princea a Paula McCartneyho. Boli sme na koncerte aktuálne najhorúcejšieho rapera na svete 31. júla 2022, 9:30

Ako jeden z mála európskych raperov sa môže pochváliť aj spoluprácou s americkou rapovou superhviezdou – s Lil Babym. S aktuálne najhorúcejším raperom na svete a s ďalším významným nemeckým raperom Ufo361 vydal skladbu Fendi Drip. Okrem toho má skladby aj s ďalšími rapovými hviezdami ako YG či Central Cee a na skladbách na Youtube desiatky miliónov pozretí.

Lucianov prvý mixtape z roku 2016 niesol názov 12812. Odvtedy vydal päť ďalších albumov, každý rok jeden. A s každým z nich sa posúval vyššie a vyššie. Pôsobí pod hudobným vydavateľstvom Locosquad, ktoré mu produkovalo aj jeho prvé skladby. Medzi jeho najznámejšie tracky patria Meer, Ballin, Jäger či Beautiful Girl.

Ufo361

34-ročný Ufuk Bayraktar, ktorý si hovorí Ufo361, je jeden z najzásadnejších pilierov aktuálneho nemeckého rapu a tiež dôvod, prečo sa o tomto európskom žánri vo svete čoraz viac hovorí. Za Ufovo exotické meno môže jeho turecký pôvod. Narodil sa však v západnom Berlíne a vyrastal v neďalekej štvrti Kreuzberg, ktorej PSČ má aj v pseudonyme.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 125513 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý z nich si hovoril „Putin nemeckého rapu“.
  • Kto má na ramene vytetovaný nápis „Fuck Cops“ („je**ť fízlov“) pomocou strojčeka vyrobeného zo starého magnetofónu.
Domov
Zdieľať
Diskusia