Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2022, 18:54
Čas čítania 1:00
Tímea Krauszová

Najväčšia akvizícia v histórii: Estée Lauder zrejme čoskoro kúpi známu módnu značku, v hre sú veľké peniaze

MÓDA ESTÉE LAUDER MÓDA SPRÁVY ZO SVETA TOM FORD
Uložiť Uložené

Ak sa im to podarí, spoja módu, parfumy a kozmetiku pod jednou strechou.

Luxusná kozmetika a luxusná móda sa zrejme spoja pod jedným celosvetovým gigantom. Estée Lauder Companies (ELC) zrejme čoskoro kúpi značku Tom Ford. Nadnárodná spoločnosť so sídlom v New Yorku, ktorá vlastní najpopulárnejšie značky kozmetiky a parfumov, by si týmto obchodom na účet pripísala najväčšiu akvizíciu vo svojej histórii. Podľa The Wall Street Journal chcú značku Tom Ford odkúpiť za takmer 2,8 miliardy dolárov. Dohoda by mala byť finalizovaná čoskoro.

Krása a móda pod jednou strechou

Ak sa ELC podarí odkúpiť značku Tom Ford, vyzdvihli by tým silu luxusnej módy a kozmetiky. Tieto odvetvia prekvitajú aj napriek stúpajúcej inflácii či výpadkom zo strany dodávateľov v posledných rokoch.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Estée Laundry (@esteelaundry)

Kozmetický gigant, pod ktorý spadajú napríklad značky Clinique, Bobbi Brown, Too Faced či MAC, v aukcii dokonca porazil veľké mená. Medzi nimi údajne aj francúzsku firmu Kering (majiteľ Gucci, Bottega Veneta či Balenciaga). Je zaujímavé, že Kering porazil vzhľadom na minulosť tejto európskej firmy. Tom Ford sa totiž v 90. rokoch preslávil práve tým, že značku Gucci pretransformoval na najhorúcejšiu módnu značku dekády, pripomína Business of Fashion.

ELC pritom nemá veľa skúseností v oblasti módy, zatiaľ vlastní licenciu len na kozmetické produkty a parfumy značky Tom Ford. Akvizíciou by získala aj celú kolekciu oblečenia a doplnkov, čím rozšíri aj potenciálne zdroje zárobkov.

Odporúčané
Oplatí sa ti kupovať krém za 500 € či vitamínové sérum za 200 €? Našli sme lacnejšie alternatívy populárnej luxusnej kozmetiky Oplatí sa ti kupovať krém za 500 € či vitamínové sérum za 200 €? Našli sme lacnejšie alternatívy populárnej luxusnej kozmetiky 13. novembra 2022, 14:30

Dohoda za takmer tri miliardy bude pre firmu zatiaľ najväčšia v histórii. V posledných rokoch sa firma na akvizície intenzívne sústreďuje. Napríklad v roku 2021 za jednu miliardu odkúpila kozmetický dom Deciem, ktorý má okrem iných značiek pod sebou aj populárnu The Ordinary.

Domov
Zdieľať
Diskusia