Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2022, 14:30
Čas čítania 4:54
Daniel Mikolášik

Zuzana Čimová je najmladšia moderátorka správ: Chápem, že z fotiek v plavkách robí bulvár senzáciu. Komentáre radšej nečítam

Zuzana Čimová je najmladšia moderátorka správ: Chápem, že z fotiek v plavkách robí bulvár senzáciu. Komentáre radšej nečítam
Zdroj: TV Markíza
REFRESHER MÉDIÁ TELEVÍZIA MARKÍZA ZUZANA ČIMOVÁ
Uložiť Uložené

Vyhorenie je u nás stále tabu. Ja sama terapie stále podstupujem a nemám v pláne s nimi prestať, prezrádza v rozhovore moderátorka Televíznych novín.

„Je dôležité o témach duševného zdravia hovoriť nahlas. Na základe vlastnej skúsenosti viem povedať, ako veľmi pomôže boľavej duši pocit, keď vidí, že v úzkych nie je človek sám. Zmenilo mi to prístup k sebe samej. Vyhorenie bolo v mojom prípade ,len‘ začiatok cesty za životnou rovnováhou a duševným zdravím,“ otvorene hovorí Zuzana Čimová.

Zuzana je známa predovšetkým z obrazoviek TV Markíza. V televízii sa jej za pár rokov podarilo vybudovať raketovú kariéru. Začínala ako redaktorka Telerána, neskôr po boku Matúša Krnčoka moderovala rannú šou a napokon sa vo svojich 26 rokoch stala najmladšou moderátorkou večerných Televíznych novín.

V rozhovore s moderátorkou sa dozvieš, ako sa pozerá na svoj kariérny skok až do najvyššej televíznej méty, či niekedy zažila pre svoj mladý vek predsudky od kolegov, aký má pred vysielaním „špeciálny rituál“, ako vníma články v bulvári, ktoré poukazujú na jej vzhľad, alebo ako zistila, že trpí syndrómom vyhorenia.

Zuzana Čimová v štúdiu Televíznych novín. Moderátorkou správ sa stala ako 26-ročná, vystriedala Lenku Vavrinčíkovú.
Zuzana Čimová v štúdiu Televíznych novín. Moderátorkou správ sa stala ako 26-ročná, vystriedala Lenku Vavrinčíkovú. Zdroj: Archív Zuzany Čimovej
V Refresheri pravidelne prinášame príbehy úspešných a inšpiratívnych Slovákov a Sloveniek. Ak chceš viac takýchto rozhovorov, sleduj túto sekciu. Tvorbu kvalitných výstupov môžeš podporiť prostredníctvom klubu Refresher+ a všetky články si tak prečítaš bez obmedzení.

Aký je to pocit byť najmladšou moderátorkou správ na Markíze?

Príjemný. Tejto výzvy som sa ujala s pokorou a veľkou radosťou.


Ako ťa prijal kolektív?

Myslím, že úplne normálne. S väčšinou z kolegov sme sa poznali aj pred mojím príchodom do spravodajstva, keďže v Markíze pracujem štvrtý rok.

 
Za pomerne krátky čas sa ti z redaktorky Telerána podarilo dostať sa až do Televíznych novín. V Markíze si tak spravila doteraz najrýchlejšiu kariéru. Nepociťovala si kvôli tomu závisť?

Nepociťovala. Ak aj okolo mňa nejaká bola, s veľkou pravdepodobnosťou ma obišla. Nie som typ človeka, ktorý by sa fokusoval na takýto druh emócií okolo seba. Snažím sa skôr sústrediť na svoju prácu a robiť ju najlepšie, ako viem. 

Svoju premiéru vo večerných správach mala po boku Viktora Vinczeho, ktorý bol dovtedy tiež najmladším moderátorom.
Svoju premiéru vo večerných správach mala po boku Viktora Vinczeho, ktorý bol dovtedy tiež najmladším moderátorom. Zdroj: Archív Zuzany Čimovej


Večerné správy sú pre mnohých redaktorov alebo moderátorov najvyššia méta v televízii. Máš napriek tomu ešte nejaký kariérny cieľ, ktorý by si si raz chcela splniť? 

Určite. Myslím si, že ciele by sme mali mať stále, nech už sú akéhokoľvek charakteru. Ja som si veľkú časť tých kariérnych splnila, no, samozrejme, ešte ich tam niekoľko zostáva, tiež si tvorím nové. Ale aktuálne sa najviac sústredím na prítomnosť.

Zažila si niekedy pre svoj mladý vek predsudky alebo pozeranie cez prsty?

V pracovnom prostredí som sa stretla skôr s opačným druhom postoja – dostala som veľa užitočných rád a tipov, ktoré si od skúsených kolegov veľmi vážim a ako najmladší člen „posádky“ som za ne vďačná.

 
Niektorí moderátori majú špeciálne rituály. Nechajú sa dvakrát prepudrovať, nosia talizmany, aby všetko prebehlo hladko, alebo majú pod stolom tajne oblečené šortky. Máš nejaké svoje tajomstvo aj ty?

Domov
Zdieľať
Diskusia