Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2022, 9:30
Čas čítania 4:52
Denisa Šútorová

5 unikátnych vintage bazárov na Instagrame, kde Slovenky milujú nakupovať za lacné peniaze. Kúpiš tu tie najvzácnejšie kúsky u nás

5 unikátnych vintage bazárov na Instagrame, kde Slovenky milujú nakupovať za lacné peniaze. Kúpiš tu tie najvzácnejšie kúsky u nás
Zdroj: Archív/l e s a l u k a
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Štýlové Slovenky a Češky nám porozprávali, čo stálo za myšlienkou ich vintage storov a kde a ako zháňajú svoje úlovky.

Ak hľadáš kvalitné veci za málo peňazí, si na správnej adrese. Prinášame ti tipy na instagramové bazáre Sloveniek a Češiek s jedinečnými vintage modelmi za často ľudové ceny. Navyše podporuješ udržateľnú módu! Oblečenie nosia z bazárov a secondhandov po celom svete. Prečítaj si, u koho kúpiš taliansky kašmír, francúzsky chic, trendy roka 2022, ale aj závan Škandinávie.

V Refresheri ti pravidelne prinášame rôzne módne tipy a inšpiráciu na trendy a nadčasové outfity. Tvorbu kvalitných výstupov môžeš podporiť prostredníctvom klubu Refresher+ a všetky články si tak prečítaš bez obmedzení.

Hey Bae Vintage

Hey Bae Vintage balansuje medzi originalitou a nadčasovosťou. U majiteľky a zakladateľky tohto bazára Simony Luhovej nájdeš oblekové či kožené saká, vesty, košele a bundy, no skutočným unikátom sú vintage korzety. Práve tie je podľa Simony veľmi ťažké nájsť a preto sa po uvedení na profil do pár minút vypredajú. 

Na Hey Bae ťa zaujmú najmä vintage korzety. Po uvedení na profil sa však do pár minút vypredajú.
Na Hey Bae ťa zaujmú najmä vintage korzety. Po uvedení na profil sa však do pár minút vypredajú. Zdroj: Archív/Simona Luhová

„Hey Bae je pre mňa naozaj vášeň a nerobím to pre peniaze. Nepridávam obrovské množstvo produktov, ale dropujem nové veci s menšou frekvenciou, čo sa potom odráža na výnimočnosti jednotlivých kúskov,“ dodáva pre Refresher. Zároveň ťa potešia aj veľmi dostupné ceny, ktoré sa pohybujú prevažne od 20 do 60 eur. Veci k tebe takisto dorazia čisté, voňavé a pripravené na nosenie.

Na udržateľnosť Simona dbá aj v balení, ktoré väčšinou pozostáva z použitých krabíc a v prípade osobného predaja „bezobalovo“.

Simona Luhová pre teba zháňa originálne vintage modely, medzi ktorými dominujú vesty a korzety.
Simona Luhová pre teba zháňa originálne vintage modely, medzi ktorými dominujú vesty a korzety. Zdroj: Instagram/Hey Bae Vintage

Napriek tomu, že Simona už od strednej túžila pracovať v módnej oblasti, vnímanie priemyslu ovplyvnila najmä stáž u Kamily Boudovej. 

„Vtedy sa zmenilo moje nákupné správanie (nielen v móde) a miesto reťazcov som začala loviť v sekáčoch. V tej dobe to ešte nebolo veľmi bežné, a tak vo mne vznikla túžba inšpirovať viac ľudí v tomto ohľade,“ povedala pre Refresher.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 124836 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • V ktorom bazáre nájdeš kúsky cottagegore štýlu.
  • Kde nájdeš kožené kovbojské čižmy za zlomok ceny.
  • Koľko priemerne zaplatíš za taliansky kašmírový sveter či kabát.
  • Ktorý bazár ponúka lacné modely značiek Gucci, Fendi či Alberta Ferreti.
Domov
Zdieľať
Diskusia