Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2022, 20:20
Čas čítania 0:43
Adriana Královičová

Toto je prvý nastaviteľný kufor na svete, ktorý má 3 rôzne veľkosti. Značka Velo naň vyzbierala 650-tisíc dolárov

KULTÚRA CESTOVANIE DIZAJN
Uložiť Uložené

Bol vyrobený pre nerozhodných ľudí, pre ktorých je balenie batožiny španielska dedina. Tvorcovia si kládli za hlavný cieľ zefektívniť cestovanie.

Značka Velo uvádza na trh kolekciu nastaviteľných kufrov. Veľkosť kufrov má tri úrovne – malú, strednú a veľkú. Ak teda patríš k nerozhodným ľuďom, ktorí nevedia, koľko oblečenia si na cestu zbaliť, táto kombinácia ti bude vyhovovať.

Cestovať môžeš bez zbytočne veľkej batožiny na pár dní či, naopak, príliš malej batožiny na viac kusov oblečenia, píše značka Velo na portáli Kickstarter, kde zatiaľ na kufor vyzbierala už viac ako 650-tisíc dolárov.

Prvá úroveň batožiny je stavaná na 1 až 3 dni, stredná úroveň na 4 až 7 dní a najväčšia na viac ako 7 dní. Dizajn kufra je jednoduchý, kolieska sú prispôsobené 360-stupňovému uhlu a pri premiestňovaní nevydávajú zbytočný hluk. Kryt kufra je odolný, vyrobený z hliníka. Vnútri sa nachádzajú prispôsobiteľné priehradky, ktoré môžeš kombinovať. 

Meniť veľkosti je možné kedykoľvek. Rozmer meníš ručne, stačí stlačiť horné tlačidlo spoločne s hornou rukoväťou, ktorú následne vytiahneš nahor. Veľkosť kufra sa zmení v priebehu niekoľkých sekúnd.

Svojím elegantným dizajnom kufor spĺňa aj estetickú funkciu, pretože tvorcovia si kládli za hlavný cieľ zefektívniť cestovanie a to, aby kufor vydržal celý život. Jeho štartovacia cena je 239 dolárov.

dizajn cestovanie dizajn cetovanie produktový dizajndizajn cestovanie produktový dizajndizajn produktový dizajn cestovanie
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia