Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2022, 8:35
Čas čítania 0:38
Jakub Paulík

Black Panther 2 prichádza do kín. Čo hrozí Wakande a kto je Namor?

FILMY A SERIÁLY BLACK PANTHER: WAKANDA FOREVER MARVEL FILMY MARVEL FILMY 2022 NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM) NOVÝ MARVEL FILM SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Jedna z posledných ukážok zobrazuje nielen Black Panthera, ale aj odozvu obyvateľov Wakandy na blížiacu sa hrozbu.

Vodca podmorského Talocanu Namor chce zničiť slávnu Wakandu a po smrti pôvodného Black Panthera (herec Chadwick Boseman zomrel na rakovinu) sa jeho šance zvyšujú. Zatiaľ čo Okoye racionálne poukazuje na jeho nadľudskú silu, sebavedomý M’Baku vyhlási, že by mali „rybieho muža“ nájsť a zabiť.

Podľa portálu Collider je Namor jednou z najstarších postáv Marvelu a v komiksoch úplne prvým mutantom. Aj keď je prevažne vyobrazovaný ako antihrdina, z času na čas si zabojoval aj spoločne so superhrdinami.

Bol napríklad členom Iluminátov, Avengerov či Fantastickej štvorky. V MCU bude vyobrazený ako spojenec prastarého Boha Kukulkana, podľa ktorého ho obyvatelia Talocanu volajú. Treba však zdôrazniť, že podľa predlohy nie je Namor Bohom, ale mutantom.

V novom Black Pantherovi s názvom Wakanda Forever si zahrali Letitia Wright, Lupita Nyong'o, Winston Duke, Angela Bassett, Danai Gurira, Martin Freeman, Tenoch Huert a ďalší. Režisérom dvojky je znova Ryan Coogler a na scenári sa podieľal s Joe Robertom Coleom. Slovenská premiéra je naplánovaná na 10. novembra 2022.

Anketa:
Pôjdeš na nového Black Panthera do kina?
Áno.
Zvážim to.
Nie.
Áno.
64 %
133 Hlasov
Zvážim to.
18 %
37 Hlasov
Nie.
18 %
38 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia