Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Huawei.
14. novembra 2022, 10:30
Čas čítania 3:05
Sponzorovaný obsah

Huawei Mate 50 Pro: S 1% batérie zvládne 12-minútový telefonát. Pozri si ďalšie funkcie

Huawei Mate 50 Pro: S 1% batérie zvládne 12-minútový telefonát. Pozri si ďalšie funkcie
Zdroj: REFRESHER/Tomáš Gončár
TECH HUAWEI MOBILY SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Zvládne dokonale zachytiť spomienky z rodinnej oslavy či dovolenky, uľahčí ti cestu za prvotriednym selfíčkom, s ktorým budeš konečne spokojný, a vydrží s tebou dlhý náročný deň aj napriek zabudnutej nabíjačke.

Huawei Mate 50 Pro posúva svet smartfónov na inú úroveň. Nie je len ďalšou novinkou s jemne vylepšeným dizajnom, pre ktorý je telefón o niekoľko stoviek drahší. Prináša totiž sériu špičkových inovácií, ktoré tu doteraz neboli. Hlavným lákadlom modelu je jednoznačne fotoaparát s rozlíšením 50 megapixelov. Pridáva sa však aj podarená systémová nadstavba EMUI 13 či estetický dizajn. Mnohých používateľov a recenzentov tiež ohúrilo, ako neúmerne rýchlo sa telefón nabije, v porovnaní s tým, ako dlho baterka následne vydrží. Stále nevieš, či bude Huawei Mate 50 Pro vhodnou voľbou práve pre teba?

Ak hľadáš spoľahlivého pomocníka,

● ktorý zvládne dokonale zachytiť spomienky z rodinnej oslavy či dovolenky,
●uľahčí ti cestu za prvotriednou fotkou na Instagram, s ktorou budeš konečne spokojný,
● vydrží s tebou dlhý náročný deň aj napriek zabudnutej nabíjačke,
● disponuje výbavou, ktorá splní všetky tvoje požiadavky, tak určite bude.
chcem vedieť viac
Huawei
Zdroj: REFRESHER/Tomáš Gončár

Profesionálne fotky zvládneš aj bez zrkadlovky

Už vieš, že novinka Mate 50 Pro je vybavená prevratným foťákom, s ktorým môžeš fotiť ako profesionál. Stále však netušíš, vďaka čomu je taký mimoriadny. V skratke, fotoaparát Ultra Aperture Camera s rozlíšením 50 megapixelov disponuje optickou stabilizáciou obrazu a variabilnou clonou. Fotoaparát efektívne prepája vymoženosti z vývoja optiky, mechanického prevedenia, zobrazovacej technológie či spracovania obrazu. Vďaka tomu ti dokáže priniesť to najlepšie v rámci možností mobilných fotografií.

Huawei
Zdroj: REFRESHER/Tomáš Gončár

Inteligentná nastaviteľná desaťúrovňová fyzická clona sa prispôsobí tak, aby zodpovedala scéne, ktorú chceš zachytiť. Ak však prepneš do profesionálneho režimu, umožní ti, naopak, všetko nastaviť manuálne podľa tvojich predstáv. Aj hĺbku ostrosti, aj stupeň rozostrenia. Prvotriedne fotky s ním urobíš aj v podmienkach, ktoré nie sú ani zďaleka ideálne. Aj snímky, ktoré odfotíš v noci alebo šere, budú dobre osvetlené a zreteľné.

Mesiac na dosah

Vďaka teleobjektívu s periskopom si budeš môcť priblížiť vzdialené objekty a výhľady neuveriteľným 200-násobným priblížením. Mesiac na oblohe už teda nebude len malá vzdialená škvrnka, ktorá s realitou nemá nič spoločné. Širokouhlá makro kamera sa zase postará o úchvatné detailné fotky. Odhalí ti veci, ktoré by si voľným okom nevidel. Fascinujúce pohľady na kvapku rosy či steblá trávy sa možno stanú tvojím novým koníčkom. 

Huawei
Zdroj: REFRESHER/Tomáš Gončár

Nadstavba systému prináša lepší výkon

Za vylepšením všetkých funkcií stojí do detailu prepracovaná nadstavba operačného systému EMUI 13. Tá ponúka širokú škálu bezproblémových inteligentných služieb a riešení. Značka ju predstavila práve v rámci modelu Huawei Mate 50 Pro. Systém EMUI 13 je zaujímavý napríklad funkciou SuperHub, ktorá uľahčuje prenos údajov a súborov medzi aplikáciami a zariadeniami.

Huawei
Zdroj: REFRESHER/Tomáš Gončár

Tento systém však prináša aj ďalšie prelomové inovácie. Spomenieme napríklad App Lock, Password Vault, File Safe, Find Device či Security Center. Prostredie systému je výborne optimalizované. Je rýchle a nechýba mu množstvo rôznorodých nastavení, ktoré ti uľahčia všetky interakcie.

Funkcie zvládnu multitasking aj úsporu energie

Pomocou funkcie SuperHold dokáže Huawei Mate 50 Pro inteligentne rozvrhnúť pamäť tak, aby zabezpečila bezproblémový multitasking. Ide o špičkovú technológiu, ktorá výrazne zvyšuje výkon telefónu. Funkcia SuperRender zase dokáže znižovať spotrebu energie prostredníctvom predikcie. Udržuje tak stabilný výkon telefónu a zabraňuje jeho prehrievaniu.

Huawei
Zdroj: REFRESHER/Tomáš Gončár

SuperStorage odstraňuje duplicitné súbory a komprimuje zriedka používané aplikácie. Keď úroveň nabitia batérie klesne na jedno percento, inovatívny režim úspory energie dokáže podporiť tri hodiny pohotovostného režimu alebo 12 minút hovoru. S jeho skvelou výdržou však môže potrvať aj niekoľko dní, kým sa k tomu poslednému percentu dostaneš. Ak sa to však stane, po 40 minútach nabíjania, budeš mať opäť plnú baterku.

Bez problémov si nainštaluješ aj Google aplikácie

Google aplikácie si môžeš bez problémov užívať aj so smartfónom od Huawei. Aplikácia Gspace totiž slúži ako nástroj na bezproblémové spustenie Google aplikácií. Gspace je skvelou vychytávkou, vďaka ktorej môžeš aj s Huawei smartfónom používať obľúbený Youtube, Google Mapy či populárny Disk Google. Toto riešenie je akási efektívna developerská skratka, ktorá ti umožní využívať všetky Google služby, ktoré potrebuješ. 

viac info nájdeš tu
Huawei
Zdroj: REFRESHER/Tomáš Gončár

Všetky priekopnícke inovácie pokope

Séria Huawei Mate patrí na absolútny vrchol ponuky výrobcu. „Za posledné desaťročie séria Mate neustále posúva hranice a prináša prevratné inovácie. Každá nová generácia smartfónov Mate spojila celý rad najmodernejších technológií Huawei do jedného špičkového produktu. Huawei Mate 50 Pro pokračuje v tomto hrdom dedičstve, predstavuje priekopnícke inovácie a opäť posúva fotografovanie smartfónmi o krok ďalej.“ uviedol výkonný riaditeľ predstavenstva spoločnosti Huawei Richard Yu.

Huawei
Zdroj: REFRESHER/Tomáš Gončár

Splní všetky tvoje požiadavky

Huawei Mate 50 Pro bude tvoj každodenný spoľahlivý pomocník pri práci, zábave, organizácii času aj komunikácii. Ak pokukuješ po novom mobile, tento model ti ponúka niekoľko benefitov, ktoré inde nenájdeš. Špičkový fotoaparát, rýchle nabíjanie, dlhá výdrž batérie, zaujímavý dizajn aj skvelý výkon. Poteší ťa aj vodoodolnosť do šiestich metrov, spoľahlivé 3D odomykanie tvárou či kvalitné reproduktory. Ak si sa dočítal až sem, možno už vieš, či je Huawei Mate 50 Pro vhodnou voľbou práve pre teba. 

viac info o Mate 50 Pro
Späť
Zdieľať
Diskusia