Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Huawei.
27. augusta 2022, 10:30
Čas čítania 2:21
Sponzorovaný obsah

Váhaš či kúpiť telefón Huawei? Dávno tu nájdeš všetky apky, ktoré potrebuješ, vrátane Google máp a ďalších

TECH HUAWEI
Uložiť Uložené

Bez problémov si tu nainštaluješ aj Google aplikácie. Ako na to?

Huawei smartfóny pred dvoma rokmi prešli zásadnou zmenou. Google služby v nich nahradili vlastné riešenia od výrobcu známe ako Huawei Mobile Services (HMS) – mobilné služby Huawei. S tým súvisí množstvo mýtov a neprávd, ktoré sa začali o značke Huawei šíriť. Napríklad, že majitelia týchto telefónov si musia zvyknúť na život bez populárnych aplikácií a bezkontaktných platieb. To však nie je pravda a v tomto článku sa dozvieš, ako to v skutočnosti je. 

Huawei vytvoril nielen vlastný ekosystém HMS, ale aj obchod s aplikáciami AppGallery, ktorý nahrádza známe Google Play a len v Európe má 45 miliónov používateľov. Hlavnou prioritou na našom trhu bolo priniesť všetky požadované aplikácie, aby ti v novom telefóne nič nechýbalo. Slovenský trh bol dokonca z jeden z prvých, ktorý túto úlohu úspešne zvládol. Vysvetlíme ti, ako celý systém funguje a ako ho využiješ skutočne naplno. 

zisti viac o huawei
huawei
Zdroj: Huawei

Tretí najväčší obchod

AppGallery sa rýchlo stal tretím najväčším obchodom s aplikáciami, momentálne ich má v ponuke približne osemstotisíc. Na ich vývoji pracuje viac ako päť miliónov developerov z celého sveta.

Vrásky na čele ti nebudú robiť ani platformy ako Facebook, Instagram, Whatsapp či Spotify, pretože ich jednoducho získaš vďaka vyhľadávaniu Petal Search, ktoré už je súčasťou AppGallery. Toto vyhľadávanie využíva zdroje tretích strán, čo ti umožní sťahovať a aktualizovať populárne sociálne siete. Inak povedané, aby si sa k nim dostal, potrebuješ urobiť navyše iba pár klikov. 

Huawei vytvoril náhradu v podstate na všetko, jediné, na čo si budeš musieť zvyknúť, je iný názov. Petal Maps ťa dovedú do požadovanej destinácie a Petal Mail sa postará o to, aby ti neušiel žiadny dôležitý email, ani koncovka @gmail.com na tvojej adrese mu nebude robiť problém.

Ani bankové apky či dokonca platenie kartou ti v nových Huawei smartfónoch nebudú chýbať, väčšinu slovenských bánk nájdeš v AppGallery. O pohodlné platenie mobilom sa postará služba Curve Pay, ktorú by sme mohli označiť ako plnohodnotnú alternatívu k Apple Pay či Google Pay.

huawei
Zdroj: Huawei

Či už sú hry v mobile tvojou doménou alebo nie, treba uznať, že dokážu spríjemniť tie najnudnejšie chvíle. V tomto prípade oceníš komplexnú hernú platformu Game Center, ktorá je navrhnutá tak, aby spájala hráčske komunity po celom svete. Kvalitný obsah, odmeny a exkluzívne ponuky pritiahli 210 miliónov aktívnych používateľov.

Najjednoduchším spôsobom prenosu dát je Phone Clone, ktorý je kompatibilný s akoukoľvek inou značkou telefónu. Fotky, videá, kontakty a ďalšie súbory prenesieš jednoducho a bezpečne cez šifrovanú bezdrôtovú sieť do svojho nového telefónu Huawei. Nepotrebuješ zálohovať v cloude či na pevnom disku. Dokonca nevyžaduje ani prístup na wi-fi či do mobilnej siete, stačí ti naskenovať QR kód a pripojiť sa k hotspotu nového telefónu. Prenos súborov dokáže dosiahnuť rýchlosť až 1 GB za minútu.

spoznaj svet huawei
huawei
Zdroj: Huawei

Nové riešenie v podobe Gspace

Skvelou vychytávkou, ako do Huawei smartfónu dostať obľúbené apky od Googlu ako Youtube, Google Mapy či populárny Disk Google, je užitočný pomocník, ktorý sa volá Gspace. Virtuálne prostredie zariadení Huawei Gspace posúva na novú úroveň, v podstate simuluje, že tvoj telefón je iné zariadenie s prístupom ku Google. Jednoducho povedané, toto nové riešenie je akási developerská skratka, ktorá ti umožní využívať služby Google. 

V praxi to vyzerá asi tak, že si otvoríš Gspace a stiahneš si napríklad Mapy alebo Youtube (tieto apky neponúka ani AppGallery a Petal Search). Na Youtube môžeš využívať aj funkciu Cast a posielať videá do okolitých televízorov či zariadení, ktoré podporujú Chromecast.

huawei
Zdroj: Huawei

Spoločnosť Huawei dokázala, že sa dokáže popasovať s vývojom aplikácií aj na vlastnú päsť a vie uspokojiť potreby svojich používateľov. Najbližšie, keď budeš riešiť nový telefón, určite by si mal zvážiť aj túto možnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia