Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2022, 9:30
Čas čítania 6:09
Denisa Šútorová

Uži si halloweensku párty ako Rhaenyra Targaryen, Doctor Stranger či Marilyn Monroe. Vybrali sme pre teba osem najväčších trendov

Uži si halloweensku párty ako Rhaenyra Targaryen, Doctor Stranger či Marilyn Monroe. Vybrali sme pre teba osem najväčších trendov
Zdroj: CinemArt SK
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Ak siahneš po týchto kostýmoch, Halloween 2022 budeš mať zaručene vyhratý. Inšpiráciou naň ti budú najmä filmy a seriály.

Halloween je sviatok, ktorý rozdeľuje svet na dva tábory. Sú tí, ktorí si bez neho nevedia predstaviť jeseň, a potom tí, ktorí ho nazývajú nepotrebným americkým sviatkom. Jedno je však isté. Halloween je skvelou príležitosťou na to, ako sa zabaviť s kamošmi, a to v originálnom, strašidelnom či v poriadne sexi kostýme. Okrem toho fotky aj spomienky ti zostanú navždy a sme si istí, že chceš na nich vyzerať skvele. 

Kráľovnou halloweenskych kostýmov je nepochybne topmodelka Heidi Klum. Pre svoj kostým urobí čokoľvek, aj keď to znamená sedieť v kresle dlhých sedem hodín. Bola už upírom, červenou čarodejnicou, Shrekovou Fionou, ale aj starou babičkou. Modelka má na tento sviatok jeden meter a jedno pravidlo: vyzerať na nepoznanie. 

Majsterkou halloweenskych kostýmov je nepochybne modelka Heidi Klum. Kostým babičky so zvráskavenou tvárou sa stal virálnym.
Majsterkou halloweenskych kostýmov je nepochybne modelka Heidi Klum. Kostým babičky so zvráskavenou tvárou sa stal virálnym. Zdroj: Youtube/MsMojo

To isté pravidlo uznáva aj Katy Perry, ktorá bola v roku 2016 takmer vernou kópiou Hillary Clintonovej. Celebrity, najmä tie v Hollywoode, majú skrátka Halloween v malíčku. Vybrali sme osem tipov na halloweensky kostým inšpirovaný slávnymi osobnosťami, ale aj tohtoročnými filmami.

V Refresheri ti pravidelne prinášame rôzne módne články a inšpirácie outfitov zo zahraničia aj z domácej scény. Viac podobných článkov o móde nájdeš v tejto sekcii. Tvorbu kvalitných výstupov môžeš podporiť prostredníctvom klubu Refresher+ a všetky články si tak prečítaš bez obmedzení.

1. Marilyn Monroe

Ak máš ešte stále v živej pamäti desiatky Harley Quinn, ktoré pobehovali po meste, tento rok budeš na každom rohu stretávať Marilyn Monroe. S nedávno vydaným filmom Blonde, ktorý vznikol pod režisérskou taktovkou Andrewa Dominika a s božskou Anou de Armas v hlavnej úlohe, sa celý svet opäť ponoril do života legendy, ktorá sa v 50. rokoch 20. storočia v Hollywoode preslávila svojimi hereckými schopnosťami, charizmou a širokým úsmevom. V tom čase ňou chcela byť každá žena, dnes tomu nie je inak.

Fotka Marilyn Monroe.
Fotka Marilyn Monroe. Zdroj: Flickr/Metropolitan Transportation Authority of the State of New York

Ak sa chceš inšpirovať legendárnymi šatami z archívov a šatníka Marilyn, potom máš niekoľko možností. Najznámejším modelom sú práve biele šaty od dizajnéra Williama Travilla, ktoré vo filme Slamený vdovec vejú nad vetrákom newyorského metra. Táto scéna sa postarala o jeden z najväčších momentov filmovej histórie. Ak chceš byť viac nóbl, potom pokojne siahni po ružovej róbe a rukavičkách, v ktorých herečka spieva „Diamonds Are a Girl´s Best Friend“. Nezabudni preto ani na poriadne masívny náhrdelník. Diamantové doplnky, náušnice a náhrdelníky sú jedným z najväčších trendov sezóny.

2. Barbie a Ken

Nový film Barbie v hlavnej úlohe s Margot Robbie a Ryanom Goslingom (v úlohe Kena) je síce plánovaný až na budúci rok, ale fanúšikovia po celom svete sa už teraz nevedia dočkať. Čakanie si môžeš skrátiť navlečením sa do kostýmu Barbie a Kena, bude horúcim hitom Halloweenu 2022. 

Odporúčané
TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky 19. apríla 2024, 11:00

Počas leta uniklo zopár fotiek z natáčania filmu, kde Margot a Ryan nakrúcajú v outfitoch modelu Barbie od Mattela z roku 1994 (Hot Skatin' Doll). V lete vyšla aj plavková kolekcia The Funboy x Barbie swimwear. Leto je preč a s ním aj pravidlá. Pri najznámejšej bábike sveta a frajerovi Kenovi môžeš byť čímkoľvek. Doktorkou, vedkyňou, sexi Barbie na pláži, retro či rockovou hviezdou. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Margot Robbie (@margotrobbieofficial)


Stále nevieš, ako byť dokonalou Barbie? Inšpiruj sa Ritou Ora, ktorá si k ružovým priesvitným šatám, koženej bunde a korunke nezabudla zobrať ani plyšového psíka. Svojho Kena Jay-Z-ho k sebe nápadito zladila aj Beyoncé.

Beyoncé a Jay-Z spôsobili svojimi kostýmami Barbie a Kena v roku 2016 ošiaľ. Virálny hit je späť, tento rok ho na Halloween môžeš vziať do svojich rúk.
Beyoncé a Jay-Z spôsobili svojimi kostýmami Barbie a Kena v roku 2016 ošiaľ. Virálny hit je späť, tento rok ho na Halloween môžeš vziať do svojich rúk. Zdroj: Instagram/Beyoncé

Speváčka sa predviedla v kostýme a škatuli pre Barbie v životnej veľkosti s nápisom „Black Barbie“ a Jay-Z sa zase ukázal ako Ken v škatuli „40th anniversary Ken“. Svojím módnym počinom sa tak obaja spolu so svojou mini Barbie Blue (Blue Ivy) stali hitom internetu v roku 2016. Retro outfity a trend Barbie je však späť a tento rok máš jedinečnú príležitosť uchopiť ho po svojom.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 123745 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako na kostým celej rodiny či partie.
  • Ktoré celebrity sa ukázali v kostýme čarodejnice a prečo tento rok nie je klišé.
  • Ktorými filmovými dvojicami sa môžu inšpirovať páry.
  • Čo si obliecť, ak chceš ísť v kostýme Elvisa Presleyho.
  • Ktoré postavy ťa na Halloween inšpirujú nielen oblečením, ale aj mejkapom či účesmi.
Domov
Zdieľať
Diskusia