Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2022, 15:30
Čas čítania 4:53
Martin Adam Pavlík

10 najlepších filmov s Ryanom Reynoldsom (Zoznam)

10 najlepších filmov s Ryanom Reynoldsom (Zoznam)
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY 10 NAJLEPŠÍCH FILMOV HOLLYWOODSKYCH HERCOV FILMY A SERIÁLY HOLLYWOOD RYAN REYNOLDS
Uložiť Uložené

Americký herec oslavuje v nedeľu 23. októbra narodeniny.

Možno ho máš zafixovaného ako hláškujúceho komedianta, no má za sebou aj vážne roly, z ktorých ti nebude práve do smiechu. Stvárnil už psychicky narušeného psychopata, superhrdinov, zvodných a charizmatických romantikov aj skúsených agentov.  

Má za sebou megalomanské áčkové produkcie typu Red Notice, 6 Underground, Deadpool či Green Lantern, no na svoju prelomovú rolu, ktorá by mu priniesla nomináciu na Oscara, stále čaká. Rôznorodé herecké polohy si v každom prípade precvičil v snímkach ako The Proposal, Blade: Trinity, Waiting..., The Nines alebo Queen of the Night.

Už 11. novembra ho budeš môcť vidieť vo vianočnej rozprávke Spirited, ktorá je adaptáciou klasiky A Christmas Carol od Charlesa Dickensa. V nedeľu 23. októbra americký herec oslavuje narodeniny a my ti pri tejto príležitosti prinášame vyber jeho najlepších filmov

Ak sa ti páčia naše filmové novinky, tipy, recenzie, profily hercov a režisérov či rebríčky, neváhaj nás podporiť a pridaj sa do klubu Refresher+. Aj vďaka tomu ti budeme môcť priniesť viac kvalitného filmového obsahu.

ryan reynolds
Zdroj: Wikimedia/Dick Thomas Johnson/na voľné použitie

1. Buried (réžia: Rodrigo Cortés, 2010)

Kde si môžeš film pozrieť: Amazon Prime Video
Dĺžka filmu: 95 minút
Hodnotenie na RT: 8,7 z 10

Čo by si spravil, keby ťa pochovali zaživa v truhle poriadne zlí a zákerní chlapíci? Nie však hocikde, ale v odľahlej irackej púšti, kde niet ani živej duše. Bojoval by si s chladnou hlavou o život a snažil sa nájsť nejaké východisko, čakal by si na zázrak alebo by si vopred rezignoval a užíval si posledné chvíle spomínaním na všetko pekné, čo si zažil?

Reynoldsova „one man šou“, v ktorej predviedol vôbec najstrhujúcejší výkon v kariére. Buried je film, po ktorom budeš lapať po dychu. Nakrútiť surový, napínavý triler situovaný iba na jednom mieste je pekelne ťažké. Španielsky režisér ťa však vtiahne do deja hneď od prvých sekúnd a nepustí až do tých úplne posledných.

Ryan Reynolds, buried
Zdroj: Lionsgate

2. Definitely, Maybe (réžia: Adam Brooks, 2008)

Kde si môžeš film pozrieť: Amazon Prime Video
Dĺžka filmu: 105 minút
Hodnotenie na RT: 7 z 10

Chýbajú ti inteligentné, uveriteľne, hravé a originálne romantické komédie bez tony pátosu a trápneho klišé? Ak áno, mal by si vyskúšať túto milú a vyzretú „konverzačku“ medzi osamelým otcom a malou dcérou, ktorá sa snaží dopátrať, kto je jej matka. Definitely, Maybe je krásna a dôvtipná štúdia tých najrozličnejších charakterov s nádhernou hudbou Clinta Mansella.  

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 123566 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia