Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2022, 14:30
Čas čítania 5:00
Dominik Vetrák

World War Hulk: Seriál She-Hulk nám ukázal Skaara, syna Hulka. Kedy ho Hulk splodil a ako zmení svet Marvelu?

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY MARVEL SERIÁLY SHE-HULK
Uložiť Uložené

Čo nám seriál She-Hulk prezradil o budúcnosti Marvelu a prečo sa She-Hulk rozprávala so scenáristami vlastného seriálu?

She-Hulk sme v našej recenzii označili ako priemerný seriál, ktorý nestojí za tvoj čas. Napriek tomu niektoré časti seriálu stoja za jeho pozretie. Jeho dej totiž rozširuje svet Marvelu.

Odporúčané
Finále Rings of Power odhalilo, kto je Sauron a kto je mysteriózny mág, ktorý spadol z nebies Finále Rings of Power odhalilo, kto je Sauron a kto je mysteriózny mág, ktorý spadol z nebies 17. októbra 2022, 10:23

Finále bolo obzvlášť zaujímavé, aj keď možno nepotešilo každého. Herečka Tatiana Maslany sa v rámci deja poslednej časti v koži Jennifer Walters alias She-Hulk rozhodla, že to, kam smeruje príbeh, jej vôbec nevyhovuje. Miestami bol totiž nekvalitný a nezmyselný. Asi si si pomyslel to isté, keď Hulk prerazil strechu domu a začal bojovať s The Abomination. 

V tom momente postava She-Hulk zastavila seriál, zjavila sa v menu aplikácie Disney+ a preskočila do dokumentárneho špeciálu Marvel Assembled, v ktorom tvorcovia ukazujú, ako vznikajú marvelovské filmy a seriály. V koži She-Hulk následne vošla do miestnosti, kde scenáristi vymýšľajú celý príbeh seriálu a jeho scenár. Najprv zvozila scenáristov pod čiernu zem a potom sa vydala za šéfom Marvelu Kevinom, ktorý o všetkom rozhoduje. 

She-Hulk v niečom prekonala aj Deadpoola

Ukázalo sa, že Kevin je v skutočnosti robot, ktorý rozhoduje o tom, aké filmy a seriály nakrútia, ako sa majú končiť a čo chcú diváci vidieť. Kevin je paródiou na Kevina Feigiho, šéfa Marvelu, ktorý začal éru Marvel Cinematic Universe a vybudoval prepojený filmový a seriálový svet superhrdinov. 

Ak to nie je fanúšikom Marvelu jasné z kontextu scén a samotného mena, možno im pomôže to, že stroj K. E. V. I. N. má na sebe šiltovku – presne ako Kevin Feige, ktorého bez šiltovky nevidela hádam ani jeho mama. Feige síce odmietol nahovoriť robota, no dal zvolenie na to, aby tvorcovia takto otočili príbeh naruby. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

She-Hulk zmenila celú finálnu časť a dokázala to vďaka tomu, že zrúca štvrtú stenu (Breaking the 4th Wall). Ide o fenomén, keď si postava v médiu uvedomuje, že je vymyslená a bežne komunikuje s divákmi (ako napríklad Deadpool). She-Hulk tu naplno prelomila štvrtú stenu, keď nielenže hovorila s divákmi, ale stretla sa so svojimi tvorcami a zmenila dej samotného seriálu. 

Upravila napríklad aj to, že si záporák Todd v novej časovej rovine nepichol jej krv a tým sa z neho nestal mini Hulk. Stále však nevieme, či má jej krv stále k dispozícii alebo ju „stratil“. Ak by ju mal k dispozícii, v blízkej budúcnosti by sme sa mohli dočkať príchodu Red Hulka. 

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 123364 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto je Red Hulk a čo má spoločné s postavou, ktorú bude v Captain America 4 hrať Harrison Ford.
  • Kto je Skaar, Hulkov syn a čo urobil v komiksoch.
  • Aké schopnosti má Skaar a aké slávne komiksové príbehy zrejme uvidíme v ďalšom filme.
  • O čom je World War Hulk. 
Domov
Zdieľať
Diskusia