Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2022, 12:00
Čas čítania 3:02
Adriana Královičová

Kim Kardashian ponúka betónový odpadkový kôš za 183 dolárov, Instagram ju vysmial. Tu je 5 značiek, kde zoženieš podobné doplnky

Kim Kardashian ponúka betónový odpadkový kôš za 183 dolárov, Instagram ju vysmial. Tu je 5 značiek, kde zoženieš podobné doplnky
Zdroj: hypebae.com
KULTÚRA BÝVANIE DIZAJN INTERIÉROVÝ DIZAJN KIM KARDASHIAN
Uložiť Uložené

Kim Kardashian naďalej rozširuje svoje impérium. Po jej značke oblečenia SKIMS a kozmetického radu SKKN prichádza s kolekciou bytových doplnkov. V porovnaní ceny a dizajnu však mohla byť viac kreatívna.

Hviezda asi najslávnejšej hollywoodskej rodiny uviedla na trh značku SKIMS v roku 2019. Zameriava sa na tvarujúce oblečenie, ktoré je postavené na oslave rozmanitosti ženského tela a farby pleti. Ide o jej miliardové impérium, ktoré už stihlo spolupracovať napríklad s Fendi, Tyrou Banks a Heidi Klum. Prvá kolekcia SKIMS sa vypredala v priebehu niekoľkých minút so ziskom viac ako dva milióny dolárov. Od uvedenia na trh pred dvoma rokmi si vybudovala pevnú základňu zákazníčok po celom svete.

V Refresheri ti radi prinášame témy o svetových dizajnových kúskoch, no taktiež aj o lokálnych umelcoch. Ak si rád čítaš články o architektúre, interiérovom dizajne, staň sa členom klubu REFRESHER+ a všetky články si prečítaj bez obmedzení.

Svoju prvú kozmetickú značku KKW zrušila a v auguste 2021 svojim fanúšikom oznámila, že momentálne pracuje na novej, modernejšej, kvalitnejšej a udržateľnejšej značke SKKN by Kim. Kozmetická línia tvorí deväť produktov vrátane čistiacich prostriedkov a pleťových olejov.

Všetky sú dodávané v neutrálnom, minimalistickom balení, ktoré pripomína farebnú paletu jej radu tvarujúceho oblečenia. Produkty umiestnené v znovu naplniteľných obaloch s neutrálnym dizajnom sú taktiež určené pre všetky typy pleti, tóny, textúry a veku. Celé balenie deviatich produktov ťa vyjde na približne 630 dolárov.

Odporúčané
Nové podprsenky od značky SKIMS sú pre všetky ženy. V kampani žiaria Brooke Shields, Cassie aj Becky G   Nové podprsenky od značky SKIMS sú pre všetky ženy. V kampani žiaria Brooke Shields, Cassie aj Becky G 24. septembra 2022, 7:43

V apríli 2021 sa Kim Kardashian vďaka svojim značkám oblečenia a kozmetiky zapísala na list miliardárov. V budovaní biznisu pokračuje naďalej. Jeden by si myslel, že neexistuje nič, čo by Kim Kardashian nedokázala speňažiť. Reality hviezda po novom uvádza na trh kolekciu bytových doplnkov pod svojou značkou starostlivosti o pleť SKKN. 

Predaj odštartoval online už na začiatku októbra. Línia pozostáva z piatich betónových doplnkov — kanister, krabička na vreckovky, odpadkový kôš, záchodová tácka a guľová nádoba. Odpadkový kôš bude stáť 183 dolárov, krabička na vreckovky 126 dolárov.

Fanúšikovia na Instagrame jej venovali pár uštipačných komentárov. Píšu jej, že nežije v realite a s cenami to trošku prehnala. Fanúšikovia si vraj môžu kúpiť podobné kúsky za oveľa reálnejšie sumy. „Chcela som, aby bol každý kus vyrobený z ručne liateho betónu – každý predmet mal svoju jedinečnú textúru,“ uvádza Kim pre hypebae.com.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SKKN BY KIM (@skkn)

Ako si si mohol všimnúť, Kim v posledných dekádach podľahla farebne neutrálnemu a minimalistickému dizajnu. Prezentuje ho napríklad vo svojom dome či v obrovskej kancelárii jej značky. Tomuto štýlu zostala Kim verná aj vo svojej línii doplnkov do domácnosti.

S dizajnom sa však veľmi nepotrápila a svojim fanúšikom v podstate nepriniesla nič originálne. Naskočila na trend ručne robených betónových doplnkov, ktorý dizajnéri bytových doplnkov „živia“ už niekoľko rokov. Kim uvádza svoju novú líniu veľkolepo, no my ti prinášame pár tipov na dizajnérov, ktorí podobné produkty robili už dávno predtým. 

BENTU STUDIO

Čínske Bentu Studio je nezávislé dizajnérske štúdio so sídlom v Kantone. Vytvára bytové doplnky s minimalistickým a elegantným dizajnom. Studio tvorí skupina mladých dizajnérov, ktorí sú nadšení pre obnoviteľné zdroje energie. Ich ateliér sa špecializuje na predmety z recyklovaných materiálov. Všetko od recyklovaného betónu na stavenisku až po keramiku je zakomponované do moderných, čistých dizajnov. Kolekcia kúpeľňových doplnkov HUI zahŕňa držiaky na toaletný papier, stojany na zubné kefky, misky na mydlo, držiaky na vatové tampóny, dávkovače tekutín, toaletné kefy, podnosy a škatuľky na vreckovky. 

Bentu studio sa zameriava na prácu s betónom.
Bentu studio sa zameriava na prácu s betónom. Zdroj: plainmagazine.com

VE2

Dizajnérske štúdio VE2 bolo založené v roku 2007. Duo Hugo Dines Schmidt a Morten Lauritzen spojilo dizajnérske vzdelanie na škole architektúry v Aarhuse a mnohoročné skúsenosti. Pri navrhovaní bytových doplnkov je ich najvyššou ambíciou vytvoriť pocit jednoty. Dizajn doplnkov, ktoré navrhujú, musí byť funkčne opodstatnený a schopný esteticky zapadnúť do sveta používateľov. S ich produktmi spolupracuje napríklad dánska spoločnosť Zone Denmark, ktorá predáva bytové doplnky od dizajnérov. 

Pri navrhovaní bytových doplnkov je ich najvyššou ambíciou vytvoriť pocit jednoty.
Pri navrhovaní bytových doplnkov je ich najvyššou ambíciou vytvoriť pocit jednoty. Zdroj: formadore.com/zendenmark VE2 design
 

THOMAS DUDZINSKI DESIGN

Rád experimentuje, aby vytvoril návrhy, ktoré používateľovi poskytujú výnimočný zážitok. Jeho dizajny majú jednofarebný vzhľad, čisté línie a zamatový povrch. Pôsobia pokojne a harmonicky. Venuje sa minimalizmu, odvážnemu a dlhotrvajúcemu dizajnu. Škandinávsky a minimalistický prístup je u neho veľmi obľúbený. Dáva si záležať na tom, aby čisté línie hovorili svojou vlastnou jasnou rečou. Jeho produkty môžete nájsť taktiež na Zone Denmark. 

Rád experimentuje, aby vytvoril návrhy, ktoré používateľovi poskytujú výnimočný zážitok.
Rád experimentuje, aby vytvoril návrhy, ktoré používateľovi poskytujú výnimočný zážitok. Zdroj: connox.at/zonedenmark Thomas Dudzinski

 Martjan Design 

Táto lokálna slovenská značka sa špecializuje na betónové bytové doplnky. Ich štýl je minimalistický, používajú neutrálne farby a kombinujú rôzne materiály. Značku Martjan Design založili manželia Marta a Ján. Ich prvotnou myšlienkou bolo vytvoriť ideálne doplnky z betónu pre svoj vlastný interiér. Na základe záujmu okolia začali vyrábať doplnky ďalej. Do všetkých svojich produktov dávajú kúsok seba a ukazujú ich vynikajúci cit pre dizajn. Všetko je vyrábané ručne v ich malej rodinnej dielni. 

Všetko vyrábajú ručne vo svojej malej dielni.
Všetko vyrábajú ručne vo svojej malej dielni. Zdroj: bunt.sk/Martjan Design

Karinafdecor

Lokálna dizajnérka Karina Farkašová vyrába doplnky pod značkou Karinafdecor. Zameriava sa na ručne vyrábané interiérové doplnky z jasmonitu. Používa jemné prírodné farby. Ich dizajn je jednoduchý, no zároveň pôsobí jemne luxusne. V jej portfóliu nájdete mydlovničky, podnosy, kúpeľňové súpravy ako dávkovače na mydlo a rôzne stojany. 

Zameriava sa na ručne vyrábané interiérové doplnky z jasmonitu.
Zameriava sa na ručne vyrábané interiérové doplnky z jasmonitu. Zdroj: sashe.sk/karinafdecor
 
 
 
 
 
 
 
Domov
Zdieľať
Diskusia