Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2022, 13:30
Čas čítania 1:18
Dominik Vetrák

House of the Dragon sa prekonáva v každej epizóde. Nová epizóda však bola príliš tmavá a zle nasvietená

House of the Dragon sa prekonáva v každej epizóde. Nová epizóda však bola príliš tmavá a zle nasvietená
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HBO MAX HBO SERIÁLY HOUSE OF THE DRAGON NOVÉ SERIÁLY
Uložiť Uložené

Famózna epizóda so sebou nesie trochu kontroverzie.

V článku nájdeš spoilery na zatiaľ poslednú časť seriálu.

Prvá séria House of the Dragon pokračuje v nastolenom trende vydávania jednej úžasnej epizódy za druhou. Dokonca by sme povedali, že každý ďalší diel je lepší ako ten predchádzajúci. Siedma časť nás zanechala v nemom úžase, či už ide o dejové zvraty, udalosti, herecké výkony alebo hudbu. 

Odporúčané
V septembri vyšlo 5 vynikajúcich hier, ktoré majú lepšie hodnotenia ako väčšina titulov, ktoré si tento rok hral V septembri vyšlo 5 vynikajúcich hier, ktoré majú lepšie hodnotenia ako väčšina titulov, ktoré si tento rok hral 30. septembra 2022, 18:00

Už od začiatku časti sme sledovali skvelo zrežírované a zahrané napätie medzi jednotlivými členmi rodiny, ktoré sa v nasledujúcich momentoch len prehlbovalo. Rodinná dráma na pozadí kráľovských intríg a nebezpečného fantasy sveta funguje bezchybne. 

Nasledovali napínavé a veľkolepé scény s Aemondom a drakom Vhagarom a nečakaný dejový zvrat, v ktorom „zomrel“ Laenor, manžel Rhaenyry. Našťastie, z Rhaenyry sa nestala úplná záporáčka, a aj keď môže za smrť nevinného človeka, tú obeť priniesla, aby posilnila svoj rod, právo na kráľovský trón a aby dala Laenorovi to, po čom túžil celý život – slobodu. 

House of the Dragon
Zdroj: HBO

Niektorí fanúšikovia však okrem udalostí novej epizódy komentujú aj to, ako ju tvorcovia nasvietili. V niektorých scénach bola obrazovka až príliš tmavá a diváci mali problém rozoznať, čo presne sa deje. Ešte horšie to bolo pri dialógu Rhaenyry s Daemonom, keď sme ani my nedokázali vidieť ich tváre a sledovať tak ich herecký prejav. Najhoršie na tom je, že s najväčšou pravdepodobnosťou ide o umelé, postprodukčné úpravy na viditeľnosti scény. 

Tvorcovia zrejme z nejakého dôvodu chceli, aby sa časť deja a dialógov odohrávala v noci, a tak prirodzene nasvietené epizódy upravili, aby pôsobili ako nočné. Výsledok však nie je najšťastnejší. Niektorí diváci sa sťažujú, že nevideli takmer nič.

House of the Dragon
Zdroj: HBO

Viacerí ľudia si pritom asi spomenú na kontroverziu o poslednej sérii Game of Thrones, ktorej dôležitú epizódu tvorcovia takisto vysielali veľmi tmavú a takmer nič sme v nej nevedeli rozoznať. Najnovšia časť House of the Dragon je na tom, našťastie, lepšie.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence 23. marca 2024, 9:00

Nižšie nájdeš porovnanie tmavých scén. HBO totiž pred niekoľkými mesiacmi vydalo obrázky z danej epizódy, na ktorých však postavy vidíme v prirodzenom dennom svetle, takže je takmer isté, že šlo o postprodukčnú úpravu. 

House of the Dragon
Zdroj: HBO
House of the Dragon
Zdroj: HBO
Domov
Zdieľať
Diskusia