Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2022, 11:30
Čas čítania 3:45
Jana Chovancová

Oktoberfest, najväčší pivný festival na svete, ukrýva množstvo kuriozít a bizarností. O týchto si (možno) nevedel

Oktoberfest, najväčší pivný festival na svete, ukrýva množstvo kuriozít a bizarností. O týchto si (možno) nevedel
Zdroj: Unsplash/Timothy Dykes
ZAUJÍMAVOSTI FESTIVALY NEMECKO PIVO
Uložiť Uložené

Najväčší pivný festival na svete je už v plnom prúde.

Jeden z najznámejších festivalov sveta Oktoberfest je už v plnom prúde. Tohto roku sa začal 17. septembra a svoje brány zatvára 3. októbra. Každoročne ho navštívia milióny ľudí z celého sveta. Toto pivné podujatie sa organizuje v Mníchove na Tereziánskej lúke a na jeho organizácii pracujú každoročne tisícky ľudí. V tomto článku sa pozrieme na zaujímavosti, bizarnosti a históriu tohto ľudového festivalu.

V Refresheri ti každý deň prinášame zaujímavé články z domova i zo sveta. Ak sa ti naša tvorba páči a chceš podporiť náš redakčný tím, staň sa členom klubu Refresher+.

1. Servírujú tu výhradne mníchovské pivo

Na každom festivale zvyčajne platia nejaké pravidlá. Na Oktoberfeste sú možno trochu netradičnejšie a týkajú sa, samozrejme, najmä piva. Našťastie ich nie je veľa, konkrétne dve, a tak si ich ľahko zapamätá aj ten, ktorý je opojený týmto lahodným nápojom. Hádam.

Pravidlo číslo jeden: Každé pivo musí spĺňať požiadavky Reinheitsgebotu. To znamená, že má obsahovať minimálne 13,5 percenta Stammwürze, čiže 6 percent alkoholu. Pivo musí byť čisté, a teda môže obsahovať len vodu, jačmeň, chmeľ, kvasnice, pšeničný slad alebo trstinový cukor. Práve z tohto dôvodu hovoria o miestnom pive, že je silnejšie a ľahšie sa z neho človek opije. Na zdravie!

Domov
Zdieľať
Diskusia