Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2022, 19:30
Čas čítania 2:22
Dominik Vetrák

Na čo zájdeš v októbri do kina? Nebude núdza o halloweensky horor, Dwayna Johnsona ani poriadne drámy

FILMY A SERIÁLY DWAYNE „THE ROCK“ JOHNSON NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

V októbri si užijeme množstvo kvalitných filmov. Ktoré z nich sa oplatí vidieť najviac?

Pravidelný kinoprogram nevynecháme ani v októbri, aj keď tento mesiac neuvidíme toľko zaujímavých a očakávaných filmov. Kino však stále ponúka jedinečný spôsob, ako si pozrieť filmy, takže sme radi, že to budeme môcť robiť počas celého mesiaca. 

Odporúčané
Najlepšie nové filmy a seriály na Netflixe v septembri 2022 Najlepšie nové filmy a seriály na Netflixe v septembri 2022 2. októbra 2022, 15:30

Podozrivá (Decision to Leave) – 6. 10.

Začneme chválenou japonskou drámou od režiséra Park Chan-wooka (The Handmaiden, Stoker či Oldboy). Čínska herečka Tang Wei v nej hrá nádhernú ženu, ktorú vynikajúci detektív (Park Hae-il) podozrieva z vraždy jej manžela. Ten si však uvedomí, že viac než prípad ho zaujíma žena, o ktorej začne snívať. 

Banger – 6. 10. 

Autentická výpoveď o súčasnej mladej generácii je od režiséra Adama Sedláka. Hlavnú postavu, dílera Alexa, stvárnil Adam Mišík a svoju rolu zvládol na výbornú. Dej snímky sa odohráva v baroch a na miestach, ktoré generácia Z dobre pozná. Adam sa rozhodne, že jediným spôsobom, ako napraviť svoj vzťah a získať postavenie, po ktorom túži, je nahrať skvelú rapovú skladbu – banger. Má na to však jediný deň. 

The Woman King (Válečnice) – 13. 10. 

Akčná dráma Woman King zobrazuje pozoruhodný príbeh ženskej vojenskej jednotky, ktorá v roku 1 800 zúrivou nemilosrdnosťou bránila africké Dahomenjské kráľovstvo. Hlavnou postavou je Nanisca (držiteľka Oscara Viola Davis), ktorá cvičí ďalšiu generáciu bojovníčok s jediným cieľom – pripraviť ich na boj s nepriateľom, ktorý chce zničiť ich spôsob života.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Dráma podľa skutočných udalostí sa zameria ako na akčné scény a súboje, tak tréning húževnatých žien či vzťahy medzi nimi. Okrem Violy Davis uvidíme aj hercov ako Lashana Lynch či John Boyega. 

Halloween končí (Halloween Ends) – 13. 10. 

Nikto nedokáže odhadnúť, čo presne prinesie záver série Halloween. Vraždiace zlo menom Michael Myers sa v ňom postaví ako neoblomnej hrdinke Laurie Strode (Jamie Lee Curtis), tak ďalším obyvateľom mesta postihnutého zabíjaním.

V deji sa posunieme o 4 roky za udalosti posledného filmu, keď sa Laurie venuje svojej vnučke a pripravuje sa na nevyhnutné vyvrcholenie svojho súboja so zlom. Očakávať môžeš poriadne krvavé zabíjanie, ale aj prekvapivé dejové zvraty.

OUCA – (NE)SKUTOčNí PRíBECH – 19. 10. 

Ľuboš nie je žiadna ovca. Neriadi sa zapredanými médiami, oficiálnymi správami ani klamstvami o pandémii. Ľuboš má vlastný rozum a uvedomuje si, že jeho myšlienky a odhalenia o spoločnosti musí dostať do sveta, aby sa uvedomili ďalší ľudia. Nakrúti teda o sebe dokument, kde poukazuje na „skutočnú pravdu“ o covide, cez ktorý nás chcú elity ovládať. Nakoniec, má na to čas, keďže je nezamestnaný a žije u sestry. 

Komediálny film kritizujúci určitú skupinu ľudí, ktorých už niekoľko rokov vnímame na našich sociálnych sieťach, nakrútil svojpomocne slovenský strihač Peter Pavlík, ktorý si okrem réžie a scenára zahral aj hlavnú rolu – dezinformátora Ľuboša. 

Black Adam – 20. 10. 

Dwayne Johnson sa po rokoch čakania vžil do kože komiksového antihrdinu z dielne DC menom Black Adam. Ten bol otrokom, ktorý dostal svoje nadľudské sily od čarodejníka Shazama. Jeho hlavným cieľom bola pomsta otrokárom, ktorí zneužívali ľudí z krajiny Khandaq. Dokáže lietať, má supersilu a ďalšie podobné schopnosti ako hrdinovia Shazam či Superman.

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30

Rolu vo filme bude mať aj Amanda Waller (Viola Davis), ktorá sa bude spoločne s tímom Justice Society of America (JSA) usilovať o zastavenie Black Adama. Zdá sa však, že on nebude úplným záporákom, a je možné, že sa nakoniec spoja v boji proti väčšiemu zlu.

Okrem toho uvidíme aj horor Diablova korisť. Detských divákov zase poteší premiéra Websterovcov vo filme. Zaujímavo pôsobí aj český dokument Plná 6, respektíve slovenský s názvom Katedrála. Plná 6 sa zameria na profesionálneho motocyklového pretekára Kamila Holána.

Katedrála sa sústredí na 28-ročného španielskeho mnícha menom Justo Gallego, ktorý nasledujúcich 60 rokov svojho života strávi svojpomocným stavaním obrovského kláštora. Kompletný prehľad premiér v slovenských kinách nájdeš tu

Domov
Zdieľať
Diskusia