Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2022, 15:00
Čas čítania 7:04
Adam Novosad

Naživo sme videli Haalandov mega gól proti Dortmundu. Oklamali nás o 9-librové pivo, vošli medzi ultras a vzdali hold Alžbete II.

Naživo sme videli Haalandov mega gól proti Dortmundu. Oklamali nás o 9-librové pivo, vošli medzi ultras a vzdali hold Alžbete II.
Zdroj: Refresher/Adam Novosad
REFRESHER FUTBAL LIGA MAJSTROV MANCHESTER CITY
Uložiť Uložené

Vidieť zápas Ligy majstrov naživo na štadióne je zážitok na celý život. O to viac, ak v ňom padne fenomenálny gól jedného z najlepších útočníkov súčasnosti.

Mal to byť šláger skupinovej fázy Ligy majstrov s elektrizujúcim nábojom, pretože Erling Haaland toto leto vymenil dres Borussie Dortmund práve za dres Manchestru City. Teraz sa Haaland proti svojim bývalým spoluhráčom postavil v Lige majstrov

Odporúčané
Nová Venza na Mlynoch: Z rezňa nám padla sánka, zaskočil nás hovädzí vývar s chuťou čaju. Jedli sme v ikonickej intrákovej jedálni Nová Venza na Mlynoch: Z rezňa nám padla sánka, zaskočil nás hovädzí vývar s chuťou čaju. Jedli sme v ikonickej intrákovej jedálni 12. septembra 2022, 9:30

Ošmelili nás o 9 libier za otrasné pivo na štadióne, zamiešali sme sa do davu nemeckých ultras kráčajúcich na štadión v sprievode polície, celý zápas nám dieťa s tvárou štyridsiatnika do ucha kričalo „Come on, City!“ a naživo sme videli fenomenálny Haalandov gól, ktorým zrazil kohútik dortmundským ultras.

Všadeprítomná bola, samozrejme, podobizeň zosnulej kráľovnej Alžbety II. Všetci jej ďakovali za 70 rokov služby pre vlasť, jej tvár bola na štadióne, v reštauráciách či dokonca na šetriči displeja v bankomatoch. 

Minúta ticha na pamiatku zosnulej kráľovnej Alžbety II. pred začiatkom zápasu. Na štadióne zavládlo hrobové ticho, nemukli ani nemeckí ultras.
Minúta ticha na pamiatku zosnulej kráľovnej Alžbety II. pred začiatkom zápasu. Na štadióne zavládlo hrobové ticho, nemukli ani nemeckí ultras. Zdroj: Refresher/Adam Novosad

Taxikára nám hádam nedobodali vo Vrakunskom lesíku

Daň za to, aby človek z Bratislavy mohol na poslednú chvíľu vidieť zápas Ligy majstrov naživo v Manchestri, je vstávanie o tretej ráno. To stojí za to, hovoríš si až do momentu, keď ti v zazvoní budík a ty sa musíš tmavou Bratislavou dostať na autobusovú stanicu elektrickou kolobežkou.

Hej, oveľa jednoduchšie by bolo zavolať si taxík, no tento plán zlyhal. Náš šofér Boltu dokončoval jazdu pri Vrakunskom lesíku, odrazu zastavil a dobrých 5 minút sa podľa mapy nepohol, tak sme pri pohľade na hodinky podotkli, že ho azda nikto nedobodal, a vybrali sa na kolobežky. Na autobus sme, samozrejme, museli dobehnúť šprintom.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Priamy let z Bratislavy do Manchestru trvá dve hodiny. Čo by to však bolo za spontánny výlet, keby sme si ho trochu neskomplikovali, a tak sme leteli z Viedne do Milána, aby sme tam prestúpili na let do Manchestru. Peniaze sú predsa len obmedzená veličina. Namiesto dvoch hodín sme síce cestovali od tretej ráno do jedenástej doobeda, ale za odmenu nás v Manchestri čakal pohodlný hotel.

Pobehali sme mesto, prešli sa od stanice k hotelu, dopriali si prvé ochmelené osvieženie v spoločnosti fanúšikov Dortmundu a podvečer už nastal čas presunúť sa na štadión Manchestru City. Na Ligu majstrov sa dnes v Manchestri dá ísť len na jedno miesto a nie je to Old Trafford.

Malý chlapec s barlami v drese hrdinu večera Erlinga Haalanda kráča domov po skončení zápasu.
Malý chlapec s barlami v drese hrdinu večera Erlinga Haalanda kráča domov po skončení zápasu. Zdroj: Refresher/Adam Novosad

Zamiešajme sa do davu ultras Dortmundu, to bude dobrý nápad 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 121549 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa nám podarilo dostať do pochodu ultras Dortmundu, ktorí šli na štadión.
  • Prečo na nás podozrievavo pozeral bezpečák pred krčmou pre fanúšikov City.
  • Ako sme sa na štadióne nechtiac nechali oklamať o pivo za 9 libier.
  • Aké miesta na sedenie sme mali a kto nám celý zápas kričal do ucha.
  • Prečo nás Manchester ako mesto očaril spojením minulosti so súčasnosťou.
  • Koľko stojí v Manchestri pivo a koľko zaplatíš za bežné jedlo v reštauráciách.
Domov
Zdieľať
Diskusia