Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2022, 15:30
Čas čítania 0:58
Martin Mičuda

Svoj prvý elektromobil má už aj Jeep. Úplne nový Avenger chce cieliť najmä na mladú klientelu

Svoj prvý elektromobil má už aj Jeep. Úplne nový Avenger chce cieliť najmä na mladú klientelu
Zdroj: Jeep
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Jeep plánuje spustiť výrobu začiatkom budúceho roka, a to v poľskej fabrike v Tychách.

Jeep je jednou z úplne posledných značiek, ktoré stále na trhu neponúkajú čisto elektrický automobil. To sa však budúci rok zmení, pretože automobilka v rámci podujatia Jeep 4xe odhalila svoj vôbec prvý sériový elektromobil, kompaktný crossover Avenger. Ten má odštartovať prechod na pohon budúcnosti, pretože Jeep vyhlásil, že do roku 2025 plánuje predstaviť ďalšie 4 elektromobily a do roku 2030 už iný ako elektrický model v ponuke mať nebude.

Odporúčané
TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka 18. júla 2022, 12:30

Novinka stojí na elektrickej platforme STLA Small, ktorá ho veľkostne kategorizuje pod väčší model Renegade. Avenger síce nezaprie svoj pôvod mohutným tvarom či charakteristickou maskou so siedmimi otvormi (hoci zaslepenými), automobilka však sľubuje, že aj najmenší model v portfóliu sa zďaleka nezľakne terénu, o čom svedčí slušná svetlá výška, krátke previsy, čiže výborné nájazdové uhly a početné ochranné oplastovanie.

Jeep, Avenger,
Zdroj: Jeep

Presné rozmery, ako aj technické parametre zatiaľ ostávajú naďalej tajomstvom. K plnému odhaleniu totiž dôjde až na jesennom autosalóne v Paríži. Už teraz však vieme, že aj elektrický Jeep ponúkne pohon oboch náprav, teda verziu s dvojicou elektromotorov, pričom reálny dojazd na jedno nabitie by mal atakovať hranicu 400 kilometrov. Avenger má zaujať aj modernou kabínou s veľkorysou vnútornou priestrannosťou, batožinový priestor ponúkne vyše 320 litrov.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Jeep plánuje spustiť výrobu začiatkom budúceho roka, a to v poľskej fabrike v meste Tychy, kde koncern Stellantis vyrába napríklad Fiat 500. Už to naznačuje, aké zameranie najmenší Jeep háji – podľa slov kompetentných má ísť o model určený pre mladých zákazníkov a nežnejšie polovičky. Cenové relácie zatiaľ špecifikované neboli.

Jeep, Avenger,Jeep, Avenger,Jeep, Avenger,Jeep, Avenger,
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia