Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2022, 19:30
Čas čítania 1:05
Martin Mičuda

EV9 virtuálne zhodilo maskovanie, takto bude vyzerať najluxusnejšie elektrické SUV značky Kia

EV9 virtuálne zhodilo maskovanie, takto bude vyzerať najluxusnejšie elektrické SUV značky Kia
Zdroj: Kia
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY KIA
Uložiť Uložené

Veľké EV9 opticky na crossover EV6 veľmi nenadviaže, staví totiž na početne zastúpené hrany.

Už v čase, keď Kia predstavila elektrický crossover EV6, automobilka oznámila, že modelový rad EV sa bude časom zásadne rozrastať, pričom druhým elektromobilom v bude EV9. To príde do výroby začiatkom budúceho roka, vďaka prvotnému konceptu však už teraz vieme, na čo sa môžeme tešiť. Najväčšie a najluxusnejšie elektrické SUV značky staví na mohutný zjav okorenený početne zastúpenými hranami.

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Potvrdzuje to aj najnovšia vizualizácia, ktorú zverejnil portál Kolesa.ru. Ako odrazový mostík poslúžili v závere augusta uverejnené prvé oficiálne fotografie zahalených testovaných prototypov, ktoré potvrdzujú, že hranatý dizajnový jazyk modelu sa pretaví z konceptu aj do sériovej podoby.

Po počítačovom odstránení maskovacej fólie sa nám tak nová Kia EV9 prakticky plne odhaľuje a už teraz vieme, že zásadne inak vyzerať nebude. Práve naopak, podľa očakávaní budeme svedkami hrán, veľkých čistých plôch, masívnych blatníkov a na výšku orientovaných svetiel na oboch koncoch.

Kia, EV9,
Zdroj: Kolesa.ru

Predné Matrix-LED svetlomety budú navyše prepojené úzkym svetelným pásom cez zaslepenú masku, zatiaľ čo zadné vertikálne orientované svetlá budú kopírovať, a teda zvýrazňovať svalnaté boky. Svojím ostro rezaným tvarom zaujme aj zadný D-stĺpik a vskutku netradičná je aj samotná bočná línia, keďže profil vozidla je prakticky úplne rovný. V prednom nárazníku sa v spodnej časti objavia aktívne klapky, no a chýbať už nemôžu nielen aerodynamické disky kolies, ale ani zapustené kľučky dverí.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Čo sa technickej stránky týka, veľa toho nateraz nevieme, tajomstvom však nie je, že novinka bude podľa vzoru menšieho EV6 stáť na elektrickej platforme E-GMP. To čo-to napovedá, v prípade konceptu pritom Kia hovorila o dojazde približne 500 kilometrov a schopnosti akcelerovať na stovku za cca 5 sekúnd. Múdrejší budeme o pár mesiacov, keďže oficiálne odhalenie sa pomaly, ale isto blíži.

Kia, EV9,Kia, EV9,Kia, EV9,Kia, EV9,
Zobraziť galériu
(6)
Domov
Zdieľať
Diskusia