Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti dm drogerie.
25. augusta 2022, 11:30
Čas čítania 2:40
Sponzorovaný obsah

Športové podujatie iba pre ženy: Poď sa zabaviť s kamarátkami na dm ženský beh do Bratislavy

Športové podujatie iba pre ženy: Poď sa zabaviť s kamarátkami na dm ženský beh do Bratislavy
Zdroj: dm drogerie markt
KULTÚRA BEH ŠPORT
Uložiť Uložené

Nemusíš lámať rekordy na trati, bežať môže každá, ktorá sa rada hýbe.

Tiež si hovoríš, že sa začneš od pondelka hýbať, len zabudneš upresniť od ktorého? Motivácia, ktorá ťa donúti obuť si tenisky a vyjsť von počas horúcich letných dní, sa hľadá ťažko. Tvojím nakopnutím by mohol byť dm ženský beh. Nemusíš byť ani v skvelej kondícii, kratšiu trasu zvládneš aj v oddychovom tempe. 

Najväčšie ženské bežecké preteky na Slovensku oslavujú všetky ženy bez rozdielu, preto si nachystaj tenisky, kúp si štartovné za 19 eur a poď si zašportovať 17. septembra do Bratislavy k Eurovei. Musíme ťa však upozorniť, že špecifická energia a atmosféra bežeckých pretekov je vysoko návyková. Dôvodov na oslavu bude o niečo viac, pretože tohtoročný dm ženský beh sa dočkal svojho jubilejného 10. ročníka.

viac informácií o podujatí

Dve trate, jeden cieľ

Aby sa mohla zapojiť naozaj každá žena, organizátori pripravili dve trate s dĺžkou 4 a 10 kilometrov. O desiatej ráno pred bratislavskou Euroveou naraz štartuje 4-kilometrový beh a nordic walking (rýchlochôdza so špeciálnymi paličkami). Súčasťou štvorkilometrového behu je kategória Beh mamy s dcérou. Presvedč svoju mamu a využite zvýhodnené štartovné za 30 eur pre dvojicu. Nemusíte lámať bežecké rekordy, užijete si spolu pekný deň. Veď kedy ste naposledy robili niečo spolu, iba vy dve?

dm drogerie, ženský beh
Zdroj: dm drogerie markt

Štart bude v niekoľkých vlnách (koridoroch), aby ste sa hýbali plynule a neprekážali si. Jednotlivé koridory budú rozdelené podľa predpokladaného tempa. Pred pretekmi si otestuj vzdialenosť nanečisto, nech vieš, do akého koridoru sa máš zaradiť. 

  • Skupina A o 10.00  – nad 29 minút (tempo nad 7:15 min/km)
  • Skupina B o 10.40  – 26 – 29 minút (tempo od 6:30 do 7:15 min/km)
  • Skupina C o 11.20  – 24 – 26 minút (tempo od 6:00 do 6:30 min/km)
  • Skupina D o 12.00  – do 24 minút (tempo do 6:00 min/km)

Ak sa rozhodneš pre nordic walking, prihlás sa do posledného koridoru D, pretože v ňom štartujú najrýchlejšie bežkyne, ktoré sa rýchlo dostanú do popredia, a nebudete sa tak navzájom zrážať.

Druhá, dlhšia trať je skôr pre bežkyne, ktoré majú väčšie skúsenosti. Štartovný výstrel na 10-kilometrový beh zaznie o druhej. Desiatka je lákavá aj pre skúsené pretekárky, ak sa na to cítiš, môžeš si s nimi zmerať sily a vychutnať si súťaživú atmosféru. V tomto prípade bude štart plynulejší a tiež bude rozdelený do štyroch koridorov.

drm drogerie, ženský beh
Zdroj: dm drogerie markt

Štart o 14.00

  • Skupina A – do 55 minút (tempo do 5:30 min/km)
  • Skupina B – 55 – 60 minút (tempo od 5:30 do 6:00 min/km)

Štart o 14.15

  • Skupina C – 60 – 65 minút (tempo od 6:00 do 6:30 min/km)
  • Skupina D – nad 65 minút (tempo nad 6:30 min/km)
dm drogerie, ženský beh
Zdroj: dm drogerie markt

Na beh sa môžeš registrovať do 14. septembra online, zvyšné dni už iba osobne pred Euroveou. 

  • vo štvrtok 15. 9. 2022 od 12.00 do 19.00 
  • v piatok 16. 9. 2022 od 12.00 do 19.00 
  • v sobotu 17. 9. 2022 od 08.00 do 12.00 (najneskôr dve hodiny pred štartom konkrétnej disciplíny)

Za registráciu dostaneš aj hodnotný balíček, ktorý bude obsahovať beauty produkty a niečo na doplnenie energie. Jeho obsah prezradia organizátori niekoľko dní pred štartom. Časť vyzbieranej sumy putuje na vybudovanie dm šport zóny, ktorá poslúži ako miesto, kde sa športovci môžu rozohriať, ponaťahovať si stuhnuté svalstvo a predísť tak možným zraneniam. 

Okrem toho máš vďaka svojmu štartovnému možnosť sa bezplatne zúčastniť na ženských tréningoch SHEruns, ktoré sú každý štvrtok počas celej prípravnej sezóny. Spolu s ostatnými bežkyňami môžeš pod skúseným vedením vylepšiť svoju kondíciu a bežeckú techniku. Všetky informácie a novinky nájdeš na webe

zisti viac
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SHEruns #sherunsslovakia (@sherunsslovakia)

Jubilejný ročník

Najväčšie ženské bežecké preteky upútali pozornosť aj vo svete. Na poslednom ročníku dm ženského behu si zmerali sily ženy až z 18 krajín sveta – na trať sa postavili Maďarky, Nemky, Češky, Nórky, Ukrajinky, ale aj Ruska, Angličanka, Írka, Brazílčanka či Belgičanka, pričom najväčšie zastúpenie mali bežkyne zo susedného Rakúska. Na víťazných priečkach skončili Slovenky.

Na historickom prvom ročníku za zúčastnilo šesťstodvadsať žien, ktoré si mohli vybrať z dvoch tratí – 4 a 9 kilometrov. O dva roky neskôr sa deviatka zmenila na desiatku. Na pandemicky poznačený štart posledného ročníka sa postavilo 2 145 pretekárok. Počet štartovných miest je obmedzený, preto vybav svoju registráciu na jubilejný 10. ročník čo najskôr.

postav sa na štart
dm drogerie, ženský beh
Zdroj: dm drogerie markt
Domov
Zdieľať
Diskusia