Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. augusta 2022, 15:30
Čas čítania 3:39
Denisa Šútorová

Kufor s nabíjačkou a GPS či elegantná klasika vo vintage štýle. S batožinou týchto značiek sa na letisku odlíšiš

Kufor s nabíjačkou a GPS či elegantná klasika vo vintage štýle. S batožinou týchto značiek sa na letisku odlíšiš
Zdroj: Steamline luggage
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Vďaka ich dizajnom, ale aj technickému prepracovaniu kufrov či cestovných tašiek si cestovanie užiješ.

Dovolenková sezóna je v plnom prúde a s ňou sa okrem mora, slnka či drinkov spája aj cestovná horúčka. Nasledujúce značky kufrov a cestovných tašiek možno nezmenia len tvoj pohľad na cestovanie, ale aj prístup k baleniu.

Dizajnové značky kufrov, v ktorých určite zažiariš.
Dizajnové značky kufrov, v ktorých určite zažiariš. Zdroj: Béis

Vďaka dizajnu, ale aj technickému prepracovaniu sa kufor môže stať skvelým a funkčným doplnkom outfitu. Mať všetko pekne usporiadané je pri momentálnej chaotickej situácii na letiskách sveta nesmiernou výhodou.

Steamline Luggage – pre tých, čo obľubujú vintage a elegantnú klasiku

Milovníci vintage štýlu si prídu na svoje so značkou Steamline Luggage, ktorá bola založená v roku 2005 s cieľom vrátiť eleganciu do moderného cestovania. Značka, ktorá začínala so štyrmi jednoduchými vintage dizajnami, dnes ponúka nespočetné množstvo rozmanitých kolekcií, vrátane tej svadobnej. Kufre tejto značky zbožňuje aj herečka Resee Whiterspoon, ktorá je zároveň jej ambasádorkou.

Dizajnová značka vintage kufrov Steamline luggage má unikátne modely.
Dizajnová značka vintage kufrov Steamline luggage má unikátne modely. Zdroj: Steamline luggage

Každý jeden kufor či cestovné tašky od Steamline Luggage sú navrhnuté s dôrazom na geometriu a línie, ktoré upútajú v každom farebnom vyhotovení. V ponuke sú kufre s klasickým hranatým tvarom, ale aj veľmi unikátnym – okrúhlym. Ich ceny sa pohybujú okolo 200 až 800 eur, v závislosti od veľkosti a dizajnu modelu.

Dizajnové značky kufrov, o ktorých možno nevieš.
Dizajnové značky kufrov, o ktorých možno nevieš. Zdroj: Steamline luggage

Horizn studios – udržateľná batožina s odnímateľnou nabíjačkou a GPS zariadením

Horizn studios navrhuje inteligentnú batožinu, batohy, ale aj cestovné doplnky, ktoré využiješ na dovolenke či na krátkej pracovnej ceste. Kufre sú vyrábané z recyklovaného polykarbonátu a ako vôbec prvé boli asociáciou PETA schválené ako šetrné k zvieratám. V predajniach Horizn studios sa taktiež postarajú o recykláciu tvojho starého kufra bez ohľadu na to, ktorej je značky.

HORIZN STUDIOS inteligentné kufre.
HORIZN STUDIOS inteligentné kufre. Zdroj: HORIZN STUDIOS

Okrem elegantného dizajnu ťa kufre Horizn studios upútajú svojou „inteligenciou“ a odnímateľnou nabíjačkou, ktorá je uložená pod rukoväťou batožiny. Takto sa už nikdy nebudeš musieť strachovať o to, že sa ti na cestách vybije smartfón.

Za príplatok 99 dolárov si vieš do svojej batožiny zabudovať GPS zariadenie, vďaka ktorému jednoducho zistíš polohu svojho kufra. V časoch, kedy je veľká šanca, že tvoj kufor poletí inde než ty, je toto neoceniteľná funkcia.

Takisto ťa zaujme široká farebná paleta. Dostupné sú dizajny v červenej, olivovej, modrej, žltej, ale aj klasickej čiernej či bielej. Príručná batožina má cenu okolo 360 eur, pričom za podpalubnú zaplatíš približne 470 eur. 

Béis – praktickosť, minimalistický dizajn od herečky Shay Mitchell

Značku Béis založila známa herečka a modelka Shay Mitchell, ktorú poznáš zo seriálu Pretty Little Liars. Známa je aj svojím skvelým módnym vkusom a láskou k cestovaniu.

Shay Mitchell si založila cestovnú značku Béis.
Shay Mitchell si založila cestovnú značku Béis. Zdroj: Béis

Svoje dve vášne sa rozhodla spojiť do jednej, a tak vytvorila značku, ktorá ponúka cestovné kufre (190 až 300 dolárov), víkendové tašky (pohybujú sa okolo 100 dolárov), kozmetické taštičky (68 dolárov) či obaly na pas (44 dolárov). V ponuke je aj detská kolekcia či kolekcia pre domácich miláčikov.

Béis založila herečka Shay Mitchell.
Béis založila herečka Shay Mitchell. Zdroj: Béis

Okrem minimalistických dizajnov, väčšinou dostupných v béžovej, bielej či čiernej, ťa upúta aj vynaliezavosť každého modelu. Do niektorých tašiek je nielen zabudovaný organizér, ale aj priehradka na špinavú bielizeň či veci, ktoré by ti mohli zašpiniť oblečenie.


Organizéry sa dajú odopnúť a premiestniť, takže ich potom využiješ v inom modeli alebo dokonca v aute. Praktické sú aj kabelky, ktoré môžeš pretvoriť do troch rôznych štýlov. Z jedného produktu si tak šikovne vytvoríš batoh, listovú alebo crossbody kabelku.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by BÉIS (@beis)

Calpak

Ak si milovník detailov a preferuješ dokonale zorganizovaný život, Calpak je pre teba. Rukoväť kufrov je navrhnutá tak, aby si si na ňu mohol prichytiť cestovnú tašku či kabelku. 

Vonkajšia časť cestovných tašiek je taktiež nesmierne praktická vďaka svojim flexibilným a nastaviteľnými remienkom. Do vnútra vieš umiestniť aj vyberateľnú priehradku s vnútornými a vonkajšími vreckami, kde si môžeš založiť malé drobnosti či elektroniku.

Organizér do kufra od značky CALPAK
Organizér do kufra od značky CALPAK Zdroj: CALPAK

Značka Calpak myslí naozaj na všetko. Okrem širokej škály cestovnej batožiny ti ponúka aj obaly na kufre, takže sa ti cestou nepoškodia.

Dizajnové značky kufrov, s ktorými sa určite odlíšiš.
Dizajnové značky kufrov, s ktorými sa určite odlíšiš. Zdroj: CALPAK

Značka ponúka aj sety troch rôznych veľkostí kufrov, za ktoré si zaplatíš približne 490 eur. Podpalubnú batožinu môžeš mať už za 190 eur a príručnú za 190 eur.

Rimowa – upúta dramatickosťou a luxusom

Nemecká Rimowa mení so svojím dramatickým a luxusným dizajnom definíciu cestovania. Jej najznámejší model kufrov vyrobený z lesklého hliníka s výraznými drážkami je považovaný za jeden z najznámejších dizajnov na svete. Inšpirovaný bol zlatým vekom letectva a prvým celokovovým lietadlom na svete.

Rimowa je inšpirovaná zlatým vekom letectva.
Rimowa je inšpirovaná zlatým vekom letectva. Zdroj: Rimowa

Svojou špecifickosťou zaujala aj značku Porsche, ktorá v spolupráci s firmou Rimowa predstavila model príručnej batožiny v limitovanej edícii. Na hliníkovom povrchu sa tak hrdo vyníma erb Porsche.

Rimowa v spolupráci s Porsche predstvili spoločný model príručnej batožiny.
Rimowa v spolupráci s Porsche predstvili spoločný model príručnej batožiny. Zdroj: Rimowa

Napriek tomu, že dnes nájdeš kufre od Rimowy v rôznych farebných odtieňoch, najznámejšie vyhotovenia sú v striebornej a zlatej farbe. Značka ponúka aj vodoodolný model, ktorý chráni pred tropickou vlhkosťou, ale aj chladom. Tropicana je tak vhodná pre fotografov či filmové štáby, ktoré majú drahé technické vybavenie.

Za príručnú batožinu zaplatíš od 800 do 1 600 eur. Ceny podpalubnej batožiny sa pohybujú okolo 1 100 až 1 700 eur. 

Antler – elegantné ruksaky a rozmery kufrov, s ktorými sa na letiskovej kontrole vyhneš problémom

Anglická značka Antler verí, že ti na cestách prinesie radosť a nové dobrodružstvá. Presne to podľa antickej mytológie symbolizuje jeleň, ktorý krášli jej logo. Kým kedysi sa vo firme Antler sústredili na výrobu koženej batožiny pre zaoceánske plavby a cestovné vojenské vybavenie počas druhej svetovej vojny, dnes sú lifestylovou značkou.

S rozmermi kufrov od značky Antler sa nedostanete do problému pri letiskovej kontrole.
S rozmermi kufrov od značky Antler sa nedostanete do problému pri letiskovej kontrole. Zdroj: Antler

Dizajn kufrov je minimalistický a estetický vďaka diagonálnym a horizontálnym líniám na povrchu. Cena za príručnú batožinu je približne 240 eur a za podpalubnú 280 eur. Značka má na stránke dokonca rozmery kufrov, za ktoré si od leteckej spoločnosti Ryanair alebo British určite nevyslúžiš pokutu, keďže zodpovedajú pravidlám spoločnosti.

Antler zaujme aj vďaka elegantnému dizajnu ruksakov, ktoré ponúka za prijateľnú cenu 129 eur v pastelových farbách s jemnými koženými detailmi.

Elegantné ruksaky za priateľnú cenu.
Elegantné ruksaky za priateľnú cenu. Zdroj: Antler
Anketa:
Ako si na tom s balením na dovolenku ty?
Milujem to!
 Radšej keby ma zbalil niekto iný...
Milujem to!
53 %
 Radšej keby ma zbalil niekto iný...
47 %
Domov
Zdieľať
Diskusia