Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce s televíziou Markíza
8. augusta 2022, 13:30
Čas čítania 2:58
redakcia

V novej sérii Pána profesora hrá naša moderátorka Victoria aj známy hudobník. Na aké ďalšie novinky sa môžeš tešiť?

FILMY A SERIÁLY PÁN PROFESOR TELEVÍZIA MARKÍZA
Uložiť Uložené

Seriál sa vráti na obrazovky s veľkými zmenami.

Obľúbený seriál z produkcie televízie Markíza sa po prestávke opäť vracia na televízne obrazovky s novou sériou. Štvrtá séria sa začína už čoskoro, pozri sa, čo zostáva v seriáli po starom, aké zmeny nastali, a pripomeň si tretiu sériu. Pár detailov nám priblížila aj producentka, bývalí študenti Martin Klinčúch a Diana Ristová si zaspomínali na natáčanie a prezradili, čomu sa venujú aktuálne. 

Nová trieda a rovnaký učiteľský zbor

Posledná časť Pána profesora, ktorú si mohol vidieť ešte v novembri, sa končila oslavou školy, ktorú pripravovala Samova trieda. Tomáš Maštalír ako učiteľ fyziky s nezvyčajnými vzdelávacími metódami bude ústrednou postavou aj vo štvrtej sérii. V nových častiach bude zápasiť s problémami nových študentov, na starosť dostane druhákov. 

Ako to bolo aj v predošlej sérii, život mu nekomplikujú len problémy študentov, do ktorých je občas až príliš zapojený. Pri ich riešení mu často pomáhala kolegyňa Klaudia, ktorú hrá Gabika Marcinková. Z chladného vzťahu dvoch učiteľov tak vzniklo silné puto, ktoré prerástlo v lásku.

seriál pán profesor
Zdroj: TV Markíza

V novej sérii sa musí Samo vyrovnať s tým, že Klaudia odchádza do novej školy v Brezne. Všetko skomplikuje zásadná informácia, ktorá im obom obráti život hore nohami. Nechá Klaudiu opäť raz odísť alebo spraví pre svoj vzťah všetko, čo je v jeho silách? To sa dozvieš už o niekoľko týždňov v novej sérii Pána profesora

Medzi študentmi je aj naša moderátorka

Triedu druhákov obsadia nové tváre, medzi ktorými budú študenti herectva, ale aj novoobjavené talenty, ktoré zažijú svoj herecký debut. Medzi študentmi sa objaví napríklad aj naša moderátorka Victoria Jamrich. Novou tvárou bude aj Simon Štubniak, známy ako The Curly Simon. Všetkých nových hercov, ktorých uvidíš v novej sérii, si v budúcnosti predstavíme v samostatnom článku.

seriál pán profesor
Trieda nových študentov druhákov, ktorých bude mať na starosti Samo. Zdroj: TV Markíza

Seriál sa natáča v skutočnej škole

Ďalšou novinkou sú úplne nové priestory školy, v ktorých sa seriál natáča – ide o reálnu školu v Bratislave, konkrétne obchodnú akadémiu. Producentka seriálu Barbara Vidlička Vrťová, nám priblížila, ako natáčanie v skutočnej škole prebieha. „Nakrúcanie vo funkčnej škole si vyžaduje, samozrejme, počas vyučovania veľmi dobre nastavenú komunikáciu medzi štábom a školou, študentmi a zamestnancami školy,“ hovorí. Prezradil tiež, že riaditeľ školy a ekonómka sú fanúšikovia seriálu, čo im dopomohlo k získaniu lokácie na natáčanie. 

Tak ako má natáčanie seriálu v skutočnej škole mnohé výhody, má aj nevýhody. Producentka vysvetlila, že pre štáb je náročnejšie napríklad snímať zvuk počas natáčania a zároveň nerušiť vyučovanie v škole, keďže proces natáčania býva hlučný. Prispôsobiť sa museli aj študenti školy, ktorí musia byť tichšie aj počas prestávok a museli si zvyknúť na rôzne rekvizity aj neznámych ľudí v škole. 

seriál pán profesor
Tomáš Maštalír, Gabika Marcinková a Vojta Kotek. Zdroj: TV Markíza

„Na druhej strane táto vzájomná spolupráca má pre obe strany aj zásadne výhody. My sme v rámci prerábky a úprav priestorov školy veľa investovali do zveľadenia priestorov (oprava okien, maľovanie, výmena podlahy atď.), a zase keď nám vznikne nejaká nečakaná situácia – chýba rekvizita alebo komparzisti –, v škole to vždy vieme nájsť a vypomôcť si,“ dodáva.

Na seriál spomínajú aj bývalí študenti

Seriálom ťa počas troch sérií od začiatku sprevádzali herci ako Martin Klinčúch, Ráchel Šoltésová, Matúš Kolárovský, Krištof Králik či Diana Ristová a mnohí ďalší. Známe herecké tváre v tretej sérii odmaturovali, a tak ich už v seriáli neuvidíš. Prečítaj si v našom článku, ako spomínali na natáčanie a čo boli ich najlepšie zážitky.  

seriál pán profesor
Ráchel Šoltésová, ktorú si mohol vidieť v 3. sérii. Zdroj: TV Markíza

Mnohí z týchto hercov aktuálne už hrajú v ďalších seriáloch, iní zas rozbiehajú hudobnú kariéru. Herečka Diana Ristová prezradila, že jej natáčanie seriálu veľmi chýba avšak určite sa nenudí. „Budem účinkovať v pripravovanom markizáckom projekte a leto mám momentálne nabité aj hudbou, koncertujem s kapelou Funkiez. Pred pár dňami sme vydali a odpremiérovali nový letný song ,Ľúb ma takú‘ v Teleráne. V najbližšom období si okrem hudby plánujem užívať aj leto. Dorovnávam si balans medzi oddychom a prácou, aby som sa od septembra mohla znovu sústrediť prioritne na ňu,“ hovorí. 

seriál pán profesor
Diana Ristová v 3. sérii Pána profesora. Zdroj: TV Markíza

Rovnako na natáčanie spomína aj Martin Klinčúch, ktorý prezradil, že sa mu dokonca cnie aj za skorým vstávaním o piatej či šiestej ráno. Pre Refresher prezradil, že sa s v rámci kolektívu stretávali aj mimo natáčania, čo mu veľmi chýba. Momentálne si užíva prázdniny a od septembra ho budeš môcť vidieť v Divadle Andreja Bagara v Nitre v predstavení Jozef a jeho zázračný farebný plášť, kde stvárňuje hlavnú postavu. „Taktiež plánujem dokončiť konzervatórium a následne vysokú školu. Kam ma ďalej život zavedie, je nateraz otázne,“ dodáva.

Martin Klinčúch
Zdroj: archív Martina Klinčúcha
Kým sa začne nová séria Pána profesora, môžeš si zaspomínať na tú predchádzajúcu. Možno si už zabudol, ako sa vôbec skončila posledná časť. Čakanie si môžeš skrátiť pozretím všetkým minulých epizód, ktoré nájdeš na VOYO.
Domov
Zdieľať
Diskusia