Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou TV Markíza. 
3. mája 2021, 11:58
Čas čítania 3:18
Jana Mikysová

Ráchel Šoltésová: Pohľady a dotyky počas natáčania scén pri tyči neboli príjemné, ale bola to skvelá herecká skúška (Rozhovor)

FILMY A SERIÁLY PÁN PROFESOR
Uložiť Uložené

Mladá herečka prezradila, ako prebiehalo natáčanie veľkého finále seriálu Pán profesor.

Obľúbený markizácky seriál Pán profesor ide do finále. Dnes večer si budeš môcť pozrieť poslednú časť z druhej série seriálu z prostredia slovenského gymnázia. Ako inak, triedny učiteľ Samo bude riešiť problémy svojich študentov. Na jednej strane je to Niko, ktorý opäť nezvláda svoju výbušnú povahu, a na druhej strane Rebeka, o ktorej zistí, že tancuje pri tyči v nočnom klube.

Ráchel Šoltésovú, ktorá sa zhostila úlohy Rebeky, sme aj vyspovedali. Nie je to prvýkrát, čo sa Ráchel ocitla v seriáli polonahá. V minulosti nám prezradila, že počas scény, kde zvádzala Tomáša Maštalíra, sa miestami cítila trápne. Boli sme preto zvedaví, ako sa Ráchel cítila počas natáčania poslednej časti, keď sa ocitla v role stredoškoláčky, ktorá sa rozhodla živiť tancom pri tyči. 

pán profesor, Ráchel Šoltésová, erik žibek
Zdroj: TV Markíza


Ty si v seriáli hrala pomerne náročné scény: balila si svojho profesora, ktorého hrá Tomáš Maštalír, a vyzliekala si sa pred ním. Dávnejšie si nám prezradila, že si sa pri tejto scéne cítila trápne. Aké to bolo teraz, keď si tancovala v spodnej bielizni pri tyči?

Bohužiaľ, ani v tejto sérii to nebolo inak. Scény pri tyči boli pomerne náročné, lebo ako mladé dievča v obklopení sociálnych sietí a neskutočných ideálov občas bojujem so svojím telom. Na natáčaní bolo pomerne veľa komparzistov mužského pohlavia, ale trvalo iba dva dni a točila som s profesionálmi po hereckej, ale aj ľudskej stránke.


V predchádzajúcom rozhovore nám z produkcie seriálu prezradili, že si z tohto natáčania odchádzala s modrinou. Čo sa stalo?

Popravde, nepamätám si na modrinu, lebo pri hraní sa také veci dejú neustále, ale na čo si pamätám veľmi presne, je fakt, že som svojmu hereckému kolegovi Dankovi Žulčákovi, ktorý bol po nehode, rozbila nos. Nechtiac. (smiech)

Mala si v rámci tohto natáčania nejaký špeciálny tréning?

Mala som jednu hodinu pole danceu s trénerkou, ale po nej som bola fyzicky taká zničená, že na ďalšiu som už nedokázala ísť. Týmto chcem prejaviť svoj obdiv všetkým ženám, ktoré robia pole dance. Je to naozaj náročný šport/umenie.


Erik Žibek, ktorý hrá tvojho seriálového priateľa Nika, prezradil, že sa dosť vyžívate vo svojom seriálovom vzťahu, keďže viete, že za normálnych okolností by ste nikdy neboli pár. Ako to vnímaš ty? Je Erik dobrý seriálový priateľ?

Je to tak, Erik a ja sme úplne odlišní a v reálnom živote by sa nám také niečo nemohlo stať. Je veľmi priateľský, ústretový a vtipný, čiže sa mi s ním točilo veľmi príjemne, a tým, že sa poznáme už päť rokov, to bolo oveľa prirodzenejšie ako s niekým cudzím.  Bola počas natáčania seriálu nejaká scéna, s ktorou si sa nevedela úplne stotožniť?

Boli to práve scény pri tyči, pretože všetky tie pohľady a dotyky nie sú vždy úplne príjemné, ale vďaka tomu mám veľkú skúšku do hereckého života a som za ňu úprimne vďačná.

Ráchel Šoltésová na natáčaní druhej série.
Ráchel Šoltésová na natáčaní druhej série. Zdroj: Instagram/@panprofesor.markiza


Zažila si počas druhej série Pána profesora nejakú zábavnú príhodu alebo niečo, na čo rada spomínaš?

Druhá séria bola celkovo plná smiechu, „trapasov“ a vtipných momentov, pretože sme veľmi dobrí kamaráti v súkromnom živote, za čo môžem byť ako herečka vďačná. Je to dar, mať na pľaci ľudí, s ktorými si rozumiem a napĺňa ma tvoriť s nimi.


Je tvoja seriálová postava v niečom podobná tebe samej alebo je Rebeka úplne odlišná od tvojej osobnosti?

Rola Rebeky je s odstupom času iná. Nie je to Rebeka z prvej série, je mi viac podobná, pretože je niekedy povrchná, hrá nedostupnú, je ľahkomyseľná a afektovaná, čo má, samozrejme, často pôvod niekde úplne inde. A to ma na tom baví. Hľadať psychológiu aj tam, kde sa to iným zdá zbytočné, a hrať sa s charakterom, ktorý môže zdanlivo pôsobiť ako typ osobnosti.


Ty študuješ na VŠMU a hráš v divadle. Aký je rozdiel medzi hraním v seriáli a hraním v divadle?

Hranie v seriáli, na kameru, je od hrania v divadle odlišné v spôsobe a pre mňa sú to dva neporovnateľné zážitky. Kamera si vyžaduje jemnosť a prirodzenosť prejavu, keďže v divadle je viac pátosu, výrazu, hlasu, emócií. 

Ráchel Šoltésová, Pán profesor
Zdroj: TV Markíza


Máš nejaké herecké vzory?

Mám veľa hereckých vzorov, ale herečky, ktoré sú mi najviac sympatické fyzicky a hereckým prejavom, sú Cate Blanchett, Keira Knightley a Saoirse Ronan. 


Je nejaká rola, scéna, ktorú by si odmietla hrať? Ak áno, čo by to bolo?

Zatiaľ som nedostala rolu, ktorú by som odmietla, a na herectve je krásne, že môžeme zažívať život niekoho iného zadarmo. Jeho pocity, myšlienky, radosti, trápenia. To ma na herectve fascinuje a poháňa vpred, preto si dovolím tvrdiť, že sa budem odmietaniu rolí vyhýbať, pokiaľ tam nebude problém iného charakteru. 


Ak nám to môžeš prezradiť, uvidíme ťa aj v tretej sérii Pána profesora?

Áno, a veľmi sa na to teším, pretože budeme v maturitnom ročníku a poslednýkrát v laviciach s mojimi obľúbenými spolužiakmi. 

pán profesor, Ráchel Šoltésová, erik žibek
Zdroj: TV Markíza

 

Okrem toho, že Rebeka sa rozhodne pre nevšednú prácu, čo skomplikuje jej vzťah s Nikom, sa objavia aj nečakané okolnosti v učiteľskom zbore. Pohnú sa konečne ľady medzi Samom a Klaudiou alebo si budeme musieť počkať do tretej série Pána profesora? Sleduj finálovú časť už dnes o 20.30 h na TV Markíza alebo pozeraj už teraz na VOYO.

Domov
Zdieľať
Diskusia