Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2022, 14:30
Čas čítania 7:09
Martin Adam Pavlík

Toto je 10 budúcich šampiónov UFC. Likvidujú jedného súpera za druhým a v rebríčkoch stúpajú raketovou rýchlosťou

Toto je 10 budúcich šampiónov UFC. Likvidujú jedného súpera za druhým a v rebríčkoch stúpajú raketovou rýchlosťou
Zdroj: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY MMA SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ako ďaleko sú od zisku opasku, s kým sa môžu stretnúť najbližšie a prečo sú takí výnimoční?

Držať šampiónsky opasok v najprestížnejšej MMA lige sveta Ultimate Fighting Championship (UFC) je snom všetkých bojovníkov. Nie každý však na to má, a to či už fyzické predpoklady, alebo mentálne nastavenie. Na vrchol sa totiž vždy dostanú len tí najambicióznejší, najpracovitejší a najodvážnejší.

A čo sa týka štýlu boja, iba tí najkomplexnejší, ktorí sa vedia prispôsobiť, a teda nemajú problém ukončiť súpera či už v stoji, alebo na zemi. Zápasníci v zozname nižšie raketovo stúpajú v rebríčkoch UFC (nájdeš ich medzi desiatimi či pätnástimi najlepšími v rámci ich váhovej kategórie alebo im od vstupu medzi elitu chýba len malý krôčik) a majú všetky predpoklady získať čoskoro titul. 

Sean O’Malley vs. Kris Moutinho.
Sean O’Malley vs. Kris Moutinho. Zdroj: TASR/AP/John Locher


Ukončujú jedného súpera za druhým, z ich očí ide strach a obrovské odhodlanie. Nikoho sa neboja a na prehru ani nepomyslia. Chcú sa zapísať do histórie, stať sa najväčšími a taktiež najbohatšími hviezdami vo svete bojových športov. Ako ďaleko sú od zisku opasku, s kým sa môžu stretnúť najbližšie a prečo sú takí výnimoční? Aj na to ti odpovieme v našom článku. 

V Refresheri ti pravidelne prinášame zaujímavé články a rozhovory zo sveta bojových športov. Ak chceš podporiť rozvoj podobného obsahu, pridaj sa do klubu Refresher+. Okrem množstva benefitov, ktoré na teba čakajú, získaš neobmedzený prístup k prémiovým článkom.

1. Alex Pereira (stredná váha)

Ak existuje niekto, z koho má súčasný kráľ strednej váhy Israel Adesanya strach (aj keď to neprizná), je to práve tento muž. Brazílčan s kamennou tvárou už totiž Adesanyu dokázal dvakrát poraziť. Prvýkrát na body, následne tvrdým knokautom. Dôležité však je spomenúť, že ani jeden zo zápasov nebol pod pravidlami MMA, ale kickboxu.

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

Pereira prezývaný Poatan (kamenná ruka) žiaril v prestížnej kickboxerskej organizácii Glory, podobne ako najskôr Adesanya, a stal sa šampiónom strednej váhy vo WGP Kickboxing. Na titul si brúsi zuby aj v UFC. K zmiešaným bojovým umeniam prešiel v roku 2015 a v najväčšej MMA lige debutoval v roku 2021. Andreasa Michailidisa ukončil ukážkovým naskočeným kolenom.

Následne sa po ďalšej výhre nad Brunom Silvom dostal raketovo medzi tých najlepších v divízii a dostal zápas s papuľnatým Američanom Seanom Stricklandom. Toho poslal svojou povestnou ľavačkou k zemi už v prvom kole a vyzerá to tak, že práve po tomto výkone si zabezpečil titulový zápas.

Adesanya to víta, povedal však, že tentoraz ich stret dopadne inak a Pereiru vypne. Práve brazílsky zápasník však má zatiaľ najväčšiu šancu poraziť „Izzyho“ (doteraz sa to podarilo v MMA len Poliakovi Janovi Błachowiczovi, keď sa Adesanya pokúšal získať titul aj v poloťažkej váhe).

2. Tai Tuivasa (ťažká váha)

Sympatický 29-ročný šouman z Austrálie sa preslávil svojou bizarnou oslavou výhier. Vždy vyskočí na klietku, chytí hocijakú topánku, priamo z nej vypije na ex pivo a následne ju zahodí. Na tlačových konferenciách hláškuje jedna radosť, doma je starostlivým otcom, no v klietke nemilosrdným katom.

Tai Tuivasa od svojho príchodu do UFC v roku 2017 ukázal, že dokáže demolovať aj bývalých šampiónov. Hoci ani zďaleka nemá atletickú postavu, sila v jeho rukách súperom doslova „vybíja poistky“. Dokázal poraziť napríklad Andreia Arlovského, neskôr sa jeho obeťami stali aj Greg Hardy či Augusto Sakai.

Jeho posledným a najväčším skalpom sa stal titulový vyzývateľ Derrick Lewis. Tuivasa akoby zázračne prežil jeho najväčšie bomby, ktorými ukončil oveľa väčšie legendy, a lakťom ho poslal k zemi. Austrálčan momentálne svieti na treťom mieste v divízii a je teda možné, že od titulovej šance ho delí len jedna výhra. Pred ním v rebríčku stojí skúsená trojica Stipe Miocic, Ciryl Gane a Francis Ngannou.

3. Sean O’Malley (bantamová váha)

Vždy keď sa objaví v klietke, diváci sa majú na čo tešiť. Šesť bonusov z ôsmich zápasov v UFC hovorí za všetko. Sean O’Malley má na konte jedenásť štýlových knokautov z pätnástich MMA výhier. Počas jeho zápasov zaručene uvidíš nejaké kopy či lakte z otočky, devastačné priame direkty aj ukážkové džiu-džicu. Dvadsaťsedemročná hviezda bantamovej váhy likviduje každého, kto sa mu postaví do cesty. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 118855 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorého Brita označujú za nového Conora McGregora.
  • Ktorý zápasník pred každým zápasom chudne vyše dvadsať kilogramov, pretože má rád hamburgery a sladkosti.
  • Ktorý neporazený Rus sa pobije s legendárnym Natom Diazom a má veľkú šancu stretnúť sa potom so šampiónom Kamaru Usmanom.
  • Ktorého neporazeného bojovníka velterovej divízie pochválil Khabib Nurmagomedov.
Domov
Zdieľať
Diskusia