Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2022, 12:00
Čas čítania 1:09
Martin Mičuda

BMW M3 Touring je možné priamo z výroby statočne vyšperkovať príslušenstvom M Performance

BMW M3 Touring je možné priamo z výroby statočne vyšperkovať príslušenstvom M Performance
Zdroj: BMW
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BMW
Uložiť Uložené

M Performance prvky sa premiérovo dostávajú aj na M3 Touring.

Len pred niekoľkými týždňami BMW predstavilo vôbec prvýkrát v histórii slávny model M3 v praktickom podaní ako Touring. Portfólio ponúkaných karosárskych verzií najostrejších počinov strednej triedy je tak širšie než kedykoľvek predtým – M3, M3 Touring, M4 Coupé a M4 Cabrio.

Pri tejto príležitosti Mníchovčania v zmysle svojich tradícií prichádzajú s možnosťou posunúť pekelné kombi ešte o úroveň vyššie vďaka špecifickým doplnkom BMW M Performance Parts. Výrobca tak reaguje na čoraz väčší trend príplatkovej individualizácie. 

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Od jesene tak budú mať zákazníci možnosť siahnuť po originálnom príslušenstve, ktoré priamo z výroby vie ešte viac ozvláštniť a vyšperkovať ako exteriér, tak aj interiér. Všetky komponenty z uhlíkových vlákien sú vyrobené z CFRP materiálu (plast vystužený uhlíkovými vláknami) s čírou povrchovou úpravou.

Pokiaľ ide o exteriér, menovite ide o nasledovné časti – predný splitter, aerodynamické lišty, prieduchy v nárazníku, kryty spätných zrkadiel, prahové lišty, zadný difúzor a väčší strešný spojler.

BMW, M3 Touring, M Performance,
Zdroj: BMW

Čerešničkou na torte je titánový výfukový systém s centrálne umiestneným kvartetom výfukových koncoviek a plnokrvnou akustikou pretekárskych vozidiel. Celotitánový zadný tlmič výfuku a športový ozdobný modul koncovky výfuku zároveň znižujú hmotnosť výfukového potrubia o cca 30 percent.

Do ponuky zaradili aj dva typy exkluzívnych kovaných kolies – matné čierne disky Jet Black (vpredu 19, vzadu 20") alebo zlato-bronzové vyhotovenie Frozen Gold Bronze (vpredu 20, vzadu 21").

Odporúčané
TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka 18. júla 2022, 12:30

M Performance prvky dopĺňa vylepšená brzdná sústava a výškovo nastaviteľný športový podvozok. Znížením svetlej výšky, a tým aj ťažiska vozidla, a obmedzením nakláňania karosérie umožňuje dosiahnuť vyššiu rýchlosť v zákrutách. 

V interiéri prináša automobilka motoristickú DNA divízie BMW M doplnkami z matných uhlíkových vlákien s otvorenými pórmi a Alcantary. Pečaťou exkluzívneho prostredia kokpitu pretekárskeho vozidla je stredová lakťová opierka čalúnená Alcantarou, ktorá jej svojím ozdobným prešívaním vo farbách trikolóry BMW M a so znakom M Performance dodáva osobitý vzhľad. 

BMW, M3 Touring, M Performance,BMW, M3 Touring, M Performance,BMW, M3 Touring, M Performance,BMW, M3 Touring, M Performance,
Zobraziť galériu
(15)
Domov
Zdieľať
Diskusia