Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2022, 14:30
Čas čítania 6:57
Lukáš Čelka

Koľko zaplatíš za deň v Tatrách? Zisťovali sme, či inflácia ovplyvnila ceny atrakcií a gastra v obľúbenej turistickej destinácii

Koľko zaplatíš za deň v Tatrách? Zisťovali sme, či inflácia ovplyvnila ceny atrakcií a gastra v obľúbenej turistickej destinácii
Zdroj: Refresher/Bianka Zubková
REFRESHER REPORTÁŽE ZO SLOVENSKA VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

Tatry nielen vďaka pandémii navštevuje čoraz viac Slovákov.

Pýcha Slovenska aj najobľúbenejšia turistická destinácia. Vysoké Tatry sa denne tešia  stovkám návštevníkov, ako zahraničných, tak aj slovenských. Hoci dovolenka v Tatrách nikdy nepatrila k tým úplne najlacnejším, za dych vyrážajúce výhľady na majestátne štíty, aké sa ti tu naskytnú, určite stojí.

Keďže pre infláciu zdraželo takmer všetko, vybrali sme sa do srdca najmenších veľhôr sveta zistiť, koľko tu v priemere minieš za deň. Otvorený budget sme sa pritom rozhodli striktne minúť len na prepravu, stravovanie a nevyhnutné potreby.

Ešte predtým, než sa spolu s nami vydáš na jednodňový výlet do Starého Smokovca a zistíš, ako hlboko sme kvôli nemu museli siahnuť do vrecka, radi by sme ti pripomenuli, že cestovať po Slovensku môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti naše reportáže z terénu páčia a chcel by si ich u nás na webe vidieť viac, môžeš nás podporiť vstupom do klubu Refresher+.

Bez hotovosti je život v Tatrách ťažší

Je zhruba krátko po deviatej hodine ráno, keď naša posádka po nekonečne dlhej ceste dorazí do cieľovej destinácie. Za naším chrbtom stojí vetrom ošľahaná tabuľa „Vysoké Tatry-Starý Smokovec“ a pred nami sa týčia majestátne veľhory, čiastočne zahalené v oblakoch a hmle.

Odporúčané
Bol som na slovenskej fetišistickej párty: na okázalé večierky plné erotiky sa chodia odviazať aj vrcholoví manažéri Bol som na slovenskej fetišistickej párty: na okázalé večierky plné erotiky sa chodia odviazať aj vrcholoví manažéri 17. marca 2024, 12:30

Na frekventovanej ceste preplnenej autami s turistami sa nachádza hneď niekoľko odbočiek na parkovisko. Máme však vytypované jedno v Novom Smokovci, o ktorom vieme, že za bezpečné „odloženie“ auta môžeme zaplatiť aj platobnou kartou.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 118170 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko sme zaplatili za parkovanie v obľúbenej slovenskej turistickej destinácii.
  • Koľko nás stáli raňajky, ktoré pozostávali z malého mafina so zeleninou.
  • Aký nečakaný nákup sme museli absolvovať.
  • Kde sme sa skryli pred lejakom.
  • Koľko nás stála polievka na vysokohorskej chate.
  • O koľko zdražela pozemná lanovka v Starom Smokovci v porovnaní s minulým rokom.
Domov
Zdieľať
Diskusia