Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2022, 18:43
Čas čítania 0:40
Tímea Krauszová

Eduard Heger: Igor Matovič neodstúpi. Je to uzavretá téma

NEWS EDUARD HEGER IGOR MATOVIČ KOALIČNÁ KRÍZA SPRÁVY Z DOMOVA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Premiér to povedal na tlačovke.

Podľa premiéra Eduarda Hegera klub OĽaNO stále trvá na tom, že Igor Matovič neodstúpi z postu ministra financií. Na tlačovej besede povedal, že to je uzavretá téma.

Matovič nikam nejde

Heger sa v sobotu plánuje stretnúť s Richardom Sulíkom, aby spolu hovorili o koaličnej kríze. Je to práve Sulíkovo ultimátum, podľa ktorého má do konca augusta Matovič odstúpiť. Ministra financií šéf strany SaS označil za pôvodcu všetkých problémov, ktoré trápia súčasnú vládnu koalíciu.

V liste premiérovi SaS napísala, že verejnosť vníma súčasnú koalíciu a vládu ako celok ako konfliktnú. „Sprevádza ich zároveň hrubé a opakujúce sa porušovanie koaličných dohôd, de facto koalícia s fašistami, nezodpovedné nakladanie s verejnými financiami, opakované hrubé obchádzanie princípov pri tvorbe legislatívy, ľahkovážne neobsadenie dôležitých ústavných orgánov a verejných úradov a hrubé klamstvá, útoky a urážky koaličného partnera, ktoré presahujú hranicu možnej spolupráce.“

Heger v stredu povedal, že do konca augusta ešte majú dosť času. Chce udržať štvorkoalíciu a očakáva, že najväčšie rozhodnutia padnú v posledných dňoch. Viac o koaličnej kríze si prečítaš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia