Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2022, 18:11
Čas čítania 0:38
Jana Chovancová

Novak Djokovič získal už 7. wimbledonský triumf, dokopy má 21 grandslamových titulov

NEWS NOVAK DJOKOVIĆ TENIS
Uložiť Uložené

Djokovič schoval do vrecka svojho súpera a má už 7. titul z Wimbledonu. V historických tabulkách je pred ním už len Federer s ôsmimi titulmi.

Srbský tenista a obhajca minuloročného víťazstva Novak Djokovič má po dnešku už 7 titulov z Wimbledonu a 21 grandslamových víťazstiev celkovo. Pre jeho súpera, Austrálčana Kyrgiosa, to bola premiéra vo finále grandslamového turnaja.

Kyrgios na seba na Wimbledone upozornil nielen po športovej stránke, keď sa vôbec po prvýkrát v kariére prebojoval na grandslame medzi štyroch najlepších, ale bohužiaľ aj svojím nešportovým správaním. Austrálčan počas zápasov ukázal miestami až agresívne chovanie a očividne nezvládal svoje emócie. Do finále sa dostal po Nadalovom odstúpení z turnaja pre zranenie.

Po nezvládnutom prvom sete sa Novak vzchopil a v ďalších troch už nedal Austrálčanovi šancu, tesná bola len koncovka posledného setu, ktorý zvládol Srb v tiebreaku. 

Viac grandslamových víťazstiev ako Djokovič má už len Rafael Nadal (22). Čo sa Wimbledonu samotného týka, tam vládne Federer s ôsmimi titulmi. 

Otázkou zostáva, ako to bude s jeho účasťou v New Yorku a tiež na budúci rok v v Austrálii, odkiaľ bol naposledy deportovaný kvôli očkovaniu proti ochoreniu Covid-19. 

Domov
Zdieľať
Diskusia