Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. júla 2022, 17:01
Čas čítania 1:03
Viktor Kniš

Johnny Depp venoval 800-tisíc dolárov na charitu, ktorej peniaze sľúbila Amber Heard, ale nevyplatila ich

NEWS JOHNNY DEPP
Uložiť Uložené

Na podporu charity využije slávny herec peniaze z NFT projektu.

Johnny Depp venoval 800-tisíc dolárov detskej nemocnici v Los Angeles z peňazí, ktoré vyzbieral pri predaji svojho NFT projektu. Informuje o tom portál Hindustan Times, ktorý zároveň dodáva, že ide o rovnakú charitu, ktorú sľubovala podporiť z peňazí vysúdených pri rozvode Amber Heard. Herec podporil aj niekoľko ďalších organizácií, informoval o tom oficiálny účet NFT projektu na Twitteri.

Depp už v januári 2022 ohlásil vlastnú NFT kolekciu Never Fear Truth, ktorá obsahuje hercom maľované portréty rodinných príslušníkov, priateľov aj osobných hrdinov.

 „Moje pôsobenie na trhu s NFT sa ešte iba začína,“ vyhlásil herec v čase, keď svoju kolekciu predstavil. Po vynesení rozsudku v súdnom spore s Amber Heard sa nezvýšil len záujem o kolekciu, ale aj cena jednotlivých kúskov. Dnes je opäť hodnota digitálneho umenia na sekundárnom trhu o niečo nižšia, celý NFT trh však zažil väčší prepad v súvislosti s aktuálnou situáciou na globálnych trhoch. 

Zároveň výrazne oslabila aj cena kryptomeny Ethererum, na ktorej sieti Johnny Depp svoje NFT predáva. 

Sedemčlenná porota na začiatku júna rozhodla v prospech Deppa, keď skonštatovala, že jeho exmanželka ho očiernila v článku z roku 2018 v denníku The Washington Post, v ktorom naznačila, že ju zneužil. Súd jej nariadil zaplatiť 15 miliónov dolárov ako odškodné a náhradu škody. Niekoľko dní po rozsudku herečka vyhlásila, že porotu neobviňuje z ničoho a svojho bývalého manžela stále miluje.

Domov
Zdieľať
Diskusia