Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2022 o 20:00
Čas čítania 1:39
Viktor Kniš

TOP 3 v piatok: Slafkovský je jednotka draftu, Kollár má nových poslancov a japonského expremiéra zastrelili

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie správy dnešného dňa.

Slafkovský je jednotka draftu do NHL

Výber tohtoročnej draftovej jednotky NHL patril tímu Montreal Canadiens. Kanadské mužstvo siahlo hneď na úvod po 18-ročnom slovenskom útočníkovi Jurajovi Slafkovskom. Voľba draftovej dvojky padla tento rok na klub New Jersey Devils. „Diabli“ siahli po ďalšom Slovákovi, tentoraz po obrancovi Šimonovi Nemcovi.

Podľa Mariána Gáboríka, s ktorým sme sa pri tejto príležitosti porozprávali, majú Šimon Nemec a Juraj Slafkovský odlišnú budúcnosť. „Juraj Slafkovský je za mňa hotovým hráčom do NHL. Šimon Nemec podľa mňa ešte potrebuje jednu či dve sezóny hrania nižšie. To však nič nemení na tom, že šancu určite dostane, a potom sa uvidí.“

No našincov, ktorí do NHL vstúpili relatívne vysokým umiestnením, je viacero. V rámci top 10 tam nájdeme ešte ďalších troch Slovákov. Medzi ďalšie stále aktívne jednotky draftu patria napríklad Patrick Kane, Steven Stamkos, John Tavares, Nathan MacKinnon a najväčšia hviezda NHL Connor McDavid.

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Boris Kollár posilňuje klub o extrémistu

„Je len na mne, kedy oznámim, že máme troch nových poslancov. Sú nimi Romana Tabák, Ján Krošlák a Jozef Šimko,“ povedal dnes Boris Kollár. Romana Tabák tvrdí, že nemá informácie o svojom vstupe do strany Sme rodina. 

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022 o 20:00

Naopak, Ján Krošlák, ktorého vstup dnes Boris Kollár takisto avizoval, o všetkom vie. „Je to pravda. S klubom Sme rodina v podstate spolupracujem už dlhšiu dobu. Boris Kollár aj poslanecký klub je mi dlhodobo názorovo najbližší. Borisa vnímam ako najpragmatickejšieho politika z tých, ktorí momentálne v parlamente sú,“ povedal pre TV Markíza. 

Boris Kollár medzi svojich poslancov prijal aj Jozefa Šimka, ktorý pôsobil v strane odsúdeného neonacistu Mariana Kotlebu do augusta 2021. Koalícia tak bude mať vo svojich radoch opozičného poslanca s väzbami na extrémistov. Poslanecký klub SaS zareagoval, že toto rozhodnutie Borisa Kollára je dôkazom, že si koalícia poradí bez aj nich, no s extrémistami.

Boris Kollár
Zdroj: Facebook/Boris Kollár

Zastrelili japonského expremiéra

Na niekdajšieho japonského premiéra vystrelil počas prejavu v meste Nara atentátnik. Vystrelil odzadu dvakrát, expremiéra zasiahol do krku a hrudníka. Šinzó Abe zraneniam podľahol v nemocnici.

Útočník priznal, že jeho terčom bol expremiér. „Podozrivý uviedol, že nenávidel konkrétnu organizáciu a že spáchal tento zločin, pretože veril, že bývalý premiér Abe bol na túto organizáciu napojený,“ uviedla japonská polícia. Japonské médiá sa domnievajú, že ide náboženskú skupinu.

abe
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Instagramový post dňa: Slafkovský upokojil situáciu

Nielen športové portály, ale už aj slovenskí politici húfne gratulujú hokejistovi Jurajovi Slafkovskému k veľkému úspechu. Stránka Zomri si preto uťahuje z toho, že úspech slovenského reprezentanta aspoň sčasti odvrátil pozornosť od veľkej koaličnej krízy

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia