Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2022, 11:30
Čas čítania 3:47
Dominik Vetrák

RECENZIA: 3. séria The Boys

FILMY A SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY THE BOYS
Uložiť Uložené

8-dielna séria superhrdinského seriálu The Boys skončila a opäť to bola poriadna jazda.

Po fantastickom závere druhej série The Boys sme na pokračovanie čakali rok a pol. Tretia séria superhrdinského seriálu The Boys predstavila nového nadprirodzeného človeka. Je ním Soldier Boy v podaní herca Jensena Acklesa.

Odporúčané
Thor: Láska a hrom v potitulkovej scéne odhalil, s ktorým slávnym bohom bude bojovať nabudúce. Čo prekvapivé sa ešte stalo? Thor: Láska a hrom v potitulkovej scéne odhalil, s ktorým slávnym bohom bude bojovať nabudúce. Čo prekvapivé sa ešte stalo? 8. júla 2022, 12:30

Soldier Boy a Homelander sú úžasné postavy

Ackles sa s rolou popasoval na jednotku a je skvelým prídavkom medzi postavy, ktorých počet sa s každou ďalšou sériou o čosi znižuje, keďže častokrát niekto umiera. Celkovo by tých postáv mohlo byť viac, keďže aj Soldier Boy sa stane dôležitou súčasťou deja až v druhej polovici nových epizód. Soldier Boya totiž Butcher vníma ako tajnú zbraň proti Homelanderovi, ktorý sa s každou ďalšou epizódou ovláda čoraz menej. 

Homelander je stále styčným bodom celého seriálu, okolo ktorého sa točí v podstate celý dej. V tretej sérii pátra po svojom synovi Ryanovi, ktorého charakterový vývin nám nepríde dostatočne dobre zobrazený a jemne skratkovitý. Samotný Homelander je ale stále postava hodná hodnotenia 10/10.

The Boys recenzia
Zdroj: Amazon prime Video

Nikdy nevieš, čoho je schopný, čo urobí nabudúce a či mu úplne neprepne a nezačne zabíjať ľudí v tisíckach. Veľkú zásluhu na spracovaní tejto postavy má famózny herec Antony Starr, ktorý by si za to, čo v tomto seriáli neustále predvádza, zaslúžil minimálne nomináciu na ocenenie Emmy. 

Odporúčané
10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 11. januára 2024, 9:30

Celá tretia séria smeruje k stretu medzi ním, Butcherom a Soldier Boyom. Tvorcovia zaujímavým spôsobom previazali všetky tri postavy a vďaka tomu, že Butcher a Hughie začali brať dočasnú látku V, to už medzi nimi nie je len o hádkach a dialógoch. Butcher má podobné schopnosti ako Homelander, sú však len dočasné a každému je jasné, že si vyberú svoju daň.

Herogasm bol jednou z najlepších epizód seriálu, no nie vďaka sexu

Každému divákovi je ale asi jasné, že s Butcherom to nemôže skončiť inak ako tragicky, takže sa mu oplatilo získať schopnosti, ktorými môže spôsobiť Homelanderovi bolesť. Ich súboj z úžasnej epizódy Herogasm nás zanechal v napätí a netrpezlivom očakávaní vývinu ďalších udalostí. 

Tvorcovia v epizóde zvanej Herogasm spracovali slávnu komiksovú sériu, ktorá zachytáva superhrdinov počas sexuálnych orgií. V seriáli sa však táto udalosť diala len okrajovo a namiesto toho sa v nej tvorcovia zamerali na plynulé pokračovanie deja a úžasný súboj medzi viacerými postavami. Išlo jednu z najlepších, ak nie vôbec najlepšiu časť celého seriálu.

Domov
Zdieľať
Diskusia