Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2022, 12:30
Čas čítania 5:29
Dominik Vetrák

Thor: Láska a hrom v potitulkovej scéne odhalil, s ktorým slávnym bohom bude bojovať nabudúce. Čo prekvapivé sa ešte stalo?

FILMY A SERIÁLY THOR: LOVE AND THUNDER CHRIS HEMSWORTH MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Vysvetľujeme všetko, čo sa stalo v Thor: Love and Thunder a aký to bude mať vplyv na svet Marvelu.

Thor: Love and Thunder je 29. marvelovský film v rámci sveta Marvel Cinematic Universe (prepojený svet filmov a seriálov od Marvelu). Štúdio Marvel aj naďalej pokračuje v rozširovaní svojho komiksového univerza, a to ako v seriáloch, tak v celovečerných filmoch. V tom poslednom predstavilo hneď niekoľko nových postáv, ako napríklad Gorr, Zeus, Mighty Thor a množstvo ďalších.

Odporúčané
RECENZIA: Thor: Love and Thunder RECENZIA: Thor: Love and Thunder 7. júla 2022, 15:30

Ak si snímku nevidel a chceš sa nechať v kine prekvapiť, ďalej nečítaj. V tomto článku budeme vysvetľovať identitu niektorých postáv, význam potitulkových scén a prepojenie filmu s komiksami, vďaka čomu môžeme odhadnúť, čo nás bude v budúcnosti čakať. 

Svet Marvelu, potitulkové scény vo filmoch a významy seriálov vysvetľujeme pravidelne. Ak sa ti páčia naše prehľady marveloviek, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+, vďaka čomu budeme vedieť, že sú hodnotné. 

Thor sa vráti

V prvom rade nás teší, že Thor neskončil a uvidíme ho minimálne ešte jeden raz. Na konci filmu nám tvorcovia oznámili, že sa vráti, avšak nemusí ísť o ďalší sólový film. Môže ísť o tímovku s inými postavami, respektíve ďalší film s hrdinami Avengers.

Takéto veľké a dôležité postavy spravidla neumierajú v sólových filmoch, pretože by tvorcovia nemohli ukázať, ako sa s nimi lúčia ostatní členovia tímu Avengers. Ak teda vznikne Thor 5, s veľkou pravdepodobnosťou nepôjde o jeho posledný film.

Thor Love and thunder recenzia
Zdroj: Marvel Studios

Na druhej strane Thor v tíme Avengers už ani nemá veľa kamarátov. Nakoniec, v tomto filme si vôbec nespomenul, že by mu nejaký Avenger vôbec mohol pomôcť. Chápeme však, že to je skôr problém väčšiny marveloviek, v ktorých sa Avengers nestretávajú a nečelia problémom spoločne, pretože je to nereálne, keďže by v každom filme museli byť hneď niekoľkí členovia Avengers. 

O čom je druhá potitulková scéna a aká je budúcnosť Mighty Thora?

Thorovi v budúcnosti nepomôže ani Mighty Thor, teda Thorova láska Jane Foster. Tá zistila, že má pokročilé štádium rakoviny a umiera. Vtedy ju však zachránilo kladivo Mjolnir. Thor ho totiž očaroval bez toho, aby si to uvedomil, keď po ňom žiadal, aby Jane neustále chránil. Vďaka tomu sa kladivo Mjolnir opäť spojilo, Jane zachránilo a dalo jej božskú silu. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Používanie Mjolniru však len zhoršovalo jej zdravotný stav (rovnako ako v komiksoch) a Jane na konci filmu umrela, avšak už ako Asgarďanka a bohyňa, nie ako bežný človek. Dostala sa teda do vikingského raja, do Valhally. Nechápeme však, prečo by nám to tvorcovia ukázali v potitulkovej scéne, pokiaľ by s jej postavou, respektíve s Valhallou ako takou, nemali nejaké ďalšie plány. 

Thor: Love and Thunder trailer Jane Gorr
Zdroj: Marvel Studios

Môže to byť len obyčajná rozlúčka s postavou Jane, ktorá našla pokoj a je na „dobrom mieste“, no tvorcovia to doteraz s nijakou predošlou marvelovskou postavou neurobili. Túto snímku však režíroval Taika Waititi, ktorý do svojich filmov pridáva aj scény, ktoré v tradičných marvelovkách nevídame.

Podľa všetkého sa však dejová línia s Mighty Thor skončila. Pokojne sa však môže stať, že Valhallu uvidíme v nejakom ďalšom seriáli alebo filme. Možno v druhej sérii seriálu Loki, ktorý sa v týchto dňoch natáča v Londýne. 

Jane vo Valhalle privítal Heimdall v podaní herca Idrisa Elbu. Heimdall je skvelá postava, s ktorej prítomnosťou sme už vo svete Marvelu nepočítali, keďže ho Thanos zabil ešte v snímke Avengers: Infinity War z roku 2018.

Vôbec by sme sa nebránili nejakej minisérii, kde by zažil nejaké dobrodružstvo s mŕtvymi hrdinami Marvelu. Tento spôsob návratu hrdinov na obrazovky je určite lepší, ako ich opätovné oživovanie, ako to urobili tvorcovia Stranger Things. 

Natalie Portman, Thor
Zdroj: The Walt Disney Studios/Marvel Studios

Heimdallov odkaz žije ďalej

Heimdall je síce mŕtvy, no jeho fanúšikom môže robiť radosť aspoň jeho syn Astrid/Axl. V komiksoch Astrid neexistuje a v pôvodnej nordickej mytológii má Heimdall aj iné deti. Netreba však zabúdať na to, že marvelovská a klasická severská mytológia je úplne odlišná. Astrida/Axla môžeš vnímať ako celkom novú, originálnu postavu vo filmovo-seriálovom svete Marvelu – Marvel Cinematic Universe.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 117759 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo ďalej čaká Thora a kedy ho možno uvidíme.
  • Kedy nám šéf Marvelu Kevin Feige odhalí ďalšie filmy a seriály.
  • Kto je záhadné dieťa z konca filmu.
  • Kto bol v prvej potitulkovej scéne a prečo sme nadšení z výberu herca.
  • Aký je Hercules v marvelovskom svete.
  • Kedy najbližšie uvidíme Strážcov galaxie.
Domov
Zdieľať
Diskusia