Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
7. júla 2022, 6:46
Čas čítania 0:44
Ema Stanovská

Brad Pitt tvrdí, že má vzácne ochorenie, pre ktoré nedokáže rozoznávať tváre svojich známych

NEWS BRAD PITT SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Toto ochorenie, nazývané aj „tvárová slepota“, narušuje schopnosť rozpoznať tváre, alebo niekoho identifikovať iba podľa tváre.

Herec Brad Pitt nedávno v rozhovore pre GQ priznal, že si myslí, že má prosopagnóziu, vzácnu poruchu známou ako „tvárová slepota“, pri ktorej človek stráca schopnosť rozoznávať tváre známych ľudí. Nikdy však nebol oficiálne diagnostikovaný.

Hollywoodsky herec hovorí, že táto zvláštna porucha mu spôsobuje problémy najmä v spoločenských situáciách. „Ľudia si o mne myslia, že som rezervovaný, neprístupný a zahľadený do seba. Nik mi neverí,“ sťažuje sa Brad Pitt.

Pitt už v minulosti povedal, že ho ľudia majú za „egoistu“, píše portál Fox News„Toľko ľudí ma nenávidí, pretože si myslia, že ich nerešpektujem.“

Odporúčané
Brad Pitt vraj čoskoro skončí s herectvom: „Som v poslednom semestri svojej kariéry“ Brad Pitt vraj čoskoro skončí s herectvom: „Som v poslednom semestri svojej kariéry“ 23. júna 2022, 19:43

Profesorka psychológie na Bethel University Sherryse Corrow prosopagnóziu opisuje ako poruchu, pri ktorej je narušená schopnosť rozpoznať tváre, alebo niekoho identifikovať iba podľa tváre. Človek s touto poruchou pritom nemá poškodenú pamäť ani zrak, tvrdí pre USA Today

Existujú dva typy prosopagnózie: vývojová a získaná. U ľudí so získanou prosopagnózou sa porucha rozvinie po poškodení mozgu, zväčša po nehode. Ľudia s vývojovou prosopagnóziou sa s ňou už narodili a trpia na ňu celý život.

Herec Brad Pitt nedávno avizoval, že je takmer na konci svojej kariéry, niekde „v poslednom semestri či trimestri“.

Domov
Zdieľať
Diskusia