Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2022, 19:18
Čas čítania 1:33
Ema Stanovská

Ruského brankára Ivana Fedotova zrejme otrávili, tvrdí jeho právnik. Hokejistu vraj previezli za polárny kruh

Ruského brankára Ivana Fedotova zrejme otrávili, tvrdí jeho právnik. Hokejistu vraj previezli za polárny kruh
Zdroj: TASR/AP Photo/Matt Slocum
NEWS HOKEJ SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

„Necíti sa veľmi dobre, vraví, že mu pichli nejakú injekciu, ktorú nepoznal. Povedali mu, že to predpísal doktor. Nevyzerá dobre,“ citoval Fedotovho právnika novinár, ktorý pokrýva KHL.

V Rusku včera ráno zadržali hokejového brankára Ivana Fedotova pre podozrenie z vyhýbania sa vojenskej službe. Fedotov údajne ochorel na vojenskom registračnom úrade a musela ho odviezť sanitka. Portál Sportnet dnes informoval, že podľa Fedotovho právnika hokejistu niekto otrávil.

„Necíti sa veľmi dobre, vraví, že mu pichli nejakú injekciu, ktorú nepoznal. Povedali mu, že to predpísal doktor. Nevyzerá dobre,“ citoval Fedotovho právnika novinár Karl Månsson, ktorý pokrýva KHL. Odvolával sa na ruské médium Match TV.

Odporúčané
Ruský brankár sa vyhýbal vojenskej službe, namiesto NHL pôjde do armády Ruský brankár sa vyhýbal vojenskej službe, namiesto NHL pôjde do armády 2. júla 2022, 19:12

„Ivan sa sťažoval na bolesti brucha a možnú otravu, keď ho previezli na vojenský komisariát v Petrohrade. Potom ho previezli do liečebného ústavu,“ pokračoval právnik.

Fedotova najskôr previezli do Botkinskej nemocnice v Petrohrade. Keď sa k nemu pokúšala dostať jeho matka a jeho právnik Alexej Ponomariov, vstup im neumožnili.

„Nikto nám nič nedal vedieť. Ivanova mama sa pokúsila prejsť, najprv jej povedali, že v nemocnici nie je žiadny takýto pacient. Keď potom prišli príslušníci vojenskej polície, zistili sme, na ktorom oddelení sa nachádza. Zavolali sme na interné telefónne číslo a povedali nám, že ľudia, ktorí by nám mohli situáciu nejako vysvetliť, sú zaneprázdnení. Uplynul celý deň a nemáme žiadne informácie,“ povedal Alexej Ponomariov pre RIA Novosti ešte v piatok.


Príbuzní tak nepoznali jeho stav, no bol v kvalitnej nemocnici v Petrohrade.

Previezli ho vraj za polárny kruh

Månsson na svojom Twitteri pridal aj doteraz poslednú známu fotografiu, ktorá zachytáva Fedotova v sanitke. Avšak podľa informácií MatchTV hokejistu previezli do inej nemocnice. Fedotov predtým príbuzným uviedol svoju polohu. Vedeli, že opustil nemocnicu, ale nevedeli, kde sa nachádza.

Månsson dodáva, že Fedotova podľa ruských médií previezli do mesta Severomorsk za Severným polárnym kruhom, kde je základňa ruskej severnej flotily. „V noci ho previezli, ale nemáme o tom žiadne ďalšie informácie,“ cituje Ponomariova Allhockey.ru. Fedotov právnik tiež tvrdí, že hokejista povolávací rozkaz nikdy nedostal.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Ivana Fedotova minulú sezónu vyhlásili za najlepšieho brankára v KHL. Strieborný medailista zo zimných hier v Pekingu podpísal kontrakt s Philadelphiou Flyers a chcel zamieriť do NHL. 

Vyhýbanie sa povinnej vojenskej službe je v Rusku vážny zločin a mužom, ktorí sa vyhnú službe v armáde, hrozí dvojročný trest odňatia slobody.

Domov
Zdieľať
Diskusia