Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2022, 19:16
Čas čítania 0:57
Adrián Lukáč

1. etapa Tour de France: prekvapenie hneď na úvod. Individuálnu časovku ovládol Lampaert, Sagan v upršanej Kodani na 140. mieste

1. etapa Tour de France: prekvapenie hneď na úvod. Individuálnu časovku ovládol Lampaert, Sagan v upršanej Kodani na 140. mieste
Zdroj: Getty Images/Stuart Franklin
ŠPORT PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

109. ročník najslávnejších cyklistických pretekov sa začal netradične individuálnou časovkou v Kodani.

Tour de France odštartovala už svoj 109. ročník. Prvou etapou z celkového počtu dvadsaťjeden bola 13-kilometrová individuálna časovka v dánskom hlavnom meste Kodaň. Na štart sa postavilo celkovo 176 cyklistov z 22 tímov. Jediným tohtoročným slovenským zástupcom je Peter Sagan, ktorý sa opäť pokúsi zabojovať o zelený dres, hoci jeho aktuálna forma je veľkou neznámou.

Dnešná prvá etapa bola ideálnou príležitosťou pre špecialistov na časovky, aby sa zajtra mohol najlepší z nich predstaviť v žltom drese. K najväčším favoritom patril aj Belgičan Wout van Aert z tímu Team Jumbo-Visma, ktorý bol dlho vo vedení a nezdalo sa, že by bol na štarte ešte niekto, kto by ho mohol na krátkej a pomerne technickej trati v upršanom počasí prekonať.

V tom sa však len tri kilometre pred cieľom dostal do zelených čísel ďalší Belgičan, Yves Lampaert z tímu Quick-Step Alpha Vinyl, ktorý v cieli zaskočil azda všetkých, keď zdolal svojho krajana o celých 5 sekúnd. Na treťom mieste skončila slovinská superstar Tadej Pogačar so stratou 7 sekúnd. Slovenský tourminátor Peter Sagan jazdiaci za tím TotalEnergies skončil v konečnom poradí dnešnej časovky na 140. mieste so stratou 1 minúta a 32 sekúnd na vedúceho Lampaerta.

tour de france
Zdroj: Getty Images/Stuart Franklin

Už zajtra cyklistov čaká druhá dánska etapa z troch, po ktorých bude nasledovať deň voľna a presun pelotónu do Francúzska. Zajtrajšok by však mal patriť šprintérom, keďže 202-kilometrová etapa bude rovinatá a očakáva sa záverečný špurt o víťazstvo, do ktorého by sa mohol zapojiť aj Sagan.

Domov
Zdieľať
Diskusia