Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. júna 2022, 14:00
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

Hyundai odhaľuje furturistický dizajn svojho elektromobilu Ioniq 6 s perfektnou aerodynamikou

Hyundai odhaľuje furturistický dizajn svojho elektromobilu Ioniq 6 s perfektnou aerodynamikou
Zdroj: Hyundai
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY HYUNDAI
Uložiť Uložené

Krátko pred oficiálnym odhalením druhého člena elektrickej rodiny Ioniq nám Hyundai predstavuje jeho dizajn.

Automobilka Hyundai už v čase odhalenia modelu Ioniq 5 deklarovala, že rodina čisto elektrických modelov Ioniq sa v blízkej budúcnosti rozšíri minimálne o dvoch zástupcov, no a v uplynulých hodinách spoznávame prvého z nich. Ide o sériové vyhotovenie odvodené od niekdajšieho konceptu Prophecy EV, ktoré ponesie označenie Ioniq 6. Veľký sedan, ktorý značka označuje ako streamliner to síce po vzore menšieho crossovera tiež vsádza na parametrickú pixelovú grafiku svetiel, no inak s ním nemá po vizuálnej stránke nič spoločné.

Odporúčané
Vynovené i30 N si nás získalo ešte viac ako doteraz, jeho nová automatická prevodovka prináša hneď 5 benefitov Vynovené i30 N si nás získalo ešte viac ako doteraz, jeho nová automatická prevodovka prináša hneď 5 benefitov 19. apríla 2022, 12:30

Práve naopak, novinka má veľmi oblý, prísne aerodynamicky navrhnutý tvar karosérie. Hyundai tak nadväzuje na predošlé plány o tom, že každý z elektromobilov modelového radu Ioniq ponesie svoj vlastný estetický rukopis, hoci podľa jednotlivých detailoch bude ľahko identifikovateľný. Ioniq 6 sa vďaka uhladeným tvarom, virtuálnym spätným zrkadlám, zapusteným kľučkám či aerodynamickým diskom pýši úžasným koeficientom odporu vzduchu, ktorý má hodnotu len 0,21.

Hyundai, Ioniq 6,
Zdroj: Hyundai

Aj v tomto prípade stoji elektromobil na platforme E-GMP, ktorá zaručuje krátke previsy a dlhý rázvor, pretože práve medzi nápravy je umiestnený akumulátor. Tým pádom sa môže posádka tešiť na veľký vnútorný priestor. V kokpite nachádzame opät širokouhlý štít obrazoviek futuristicky navrhnutej palubnej dosky – digitálne budíky aj centrum multimediálneho prostredia majú 12,3". Ďalšie displeje efektne vystupujú v rohoch palubovky, kde je premietaný obraz zo spomínaných virtuálnych spätných zrkadiel.

Odporúčané
Vyskúšali sme Audi e-tron GT. Elektrická prvá liga, ktorá rúca predsudky o e-mobiloch, je krok pred konkurenciou Vyskúšali sme Audi e-tron GT. Elektrická prvá liga, ktorá rúca predsudky o e-mobiloch, je krok pred konkurenciou 2. septembra 2021, 9:30

Minimalistický dizajn podčiarkuje početne zastúpené náladové osvetlenie so škálou až 64 farieb a viacerých farebných kombinácii. Vzhľadom k príslušnej výbave je pritom interiér tvorený množstvom udržateľných materiálov – od ekologickej kože, cez recyklované PET tkaniny a bio farbu získanú z rastlinných olejov, až po koberčeky z recyklovaných rybárskych sieti.

Samotné technické parametre Hyundai v tomto momente ešte neuvádza. Stane sa tak až nasledujúci mesiac, kedy je naplánovaná oficiálna svetová premiéra.

Hyundai, Ioniq 6,Hyundai, Ioniq 6,Hyundai, Ioniq 6,Hyundai, Ioniq 6,
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia