Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2022, 12:27
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

Tŕňová koruna Kendricka Lamara má hodnotu takmer 1,5 milióna eur

Tŕňová koruna Kendricka Lamara má hodnotu takmer 1,5 milióna eur
Zdroj: Getty Images
HUDBA KENDRICK LAMAR
Uložiť Uložené

Slávny raper sa s korunou na hlave zastal práv žien.

Kendrick Lamar sa na festivale v Glastonbury nedávno ukázal s tŕňovou korunou, akú mal na hlave aj Ježiš Kristus. Jej hodnota je zhruba 1,5 milióna dolárov, v prepočte 1,42 milióna eur, uvádza americká spoločnosť Tiffany & Co. Je vyrobená z titánu a má na sebe 8 000 diamantov so 137 karátmi. Počas 10 mesiacov na nej  pracovali štyria umelci 1 300 hodín.

„Túto (korunu) nosím ako reprezentáciu, aby ste nikdy nezabudli na jedného z najväčších prorokov, ktorý kedy chodil po Zemi... aj naďalej sa budeme snažiť čo najdôslednejšie kráčať v jeho šľapajách,“ povedal na festivale Glastonbury podľa Dmarge.

Raper s tŕňovou korunou na hlave ukončil svoj nedávny koncert podporou práv žien na interrupcie, čím reagoval na rozhodnutie Najvyššieho súdu USA. So symbolickou korunou z tŕňov a diamantov vyhlásil: „Boh žehnaj právam žien. Kto súdi vás, súdi Krista.“ 

Sociálne platformy Facebook a Instagram po verdikte súdu reagovali odstraňovaním príspevkov s interrupčnými tabletkami, ktoré sa zobrazovali ženám v USA zo štátov, v kde by k nim nemali mať prístup. Právo na interrupciu by mala obmedziť zhruba polovica štátov USA.

Domov
Zdieľať
Diskusia