Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júna 2022, 10:30
Čas čítania 1:15
Martin Mičuda

Verzia Mulliner W12 je najvýkonnejšie, najrýchlejšie a najluxusnejšie Bentley Continental GT všetkých čias

Verzia Mulliner W12 je najvýkonnejšie, najrýchlejšie a najluxusnejšie Bentley Continental GT všetkých čias
Zdroj: Bentley
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BENTLEY
Uložiť Uložené

Verzia Mulliner W12 bude dostupná ako kupé GT, aj ako kabriolet GTC.

Na práve prebiehajúcom Festivale rýchlosti v Goodwoode má svoju výstavnú premiéru hneď niekoľko noviniek, ktoré sme virtuálne spoznali v uplynulých mesiacoch. Výnimkou nie je ani BMW M3 Touring či nedávno predstavená flotila modelov Bentley s dodatkom S. Okrem toho si britský výrobca pripravil ešte jednu lahôdku, a tou je Continental GT Mulliner W12. Ako naznačuje samotné označenie, tentoraz je pointou vrcholný variant s majestátnym dvanásťvalcom pod kapotou, čím spoznávame to naj, čo značka v danom modelovom rade ponúka.

Odporúčané
Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? 15. júna 2022, 14:30

Podľa vzoru verzie Speed poskočil výkon dvakrát preplňovaného šesťlitrového agregátu na úroveň až 458 kW/659 koní a 900 Nm. Poháňané sú opäť všetky štyri kolesá, na ktoré posiela silu osemstupňová automatická prevodovka. Bentley uvádza, že GT Mulliner W12 je vôbec najvýkonnejšie a najrýchlejšie GT-čko, ktoré automobilka vyrobila. Z 0 na 100 km/h mu stačí len 3,6 sekundy, rozbehne sa pritom na rýchlosť až 335 km/h. Súčasťou štandardnej výbavy je aj samosvorný diferenciál, riadená zadná náprava, aktívny vzduchový podvozok, no a zákazník môže siahnuť aj po karbón-keramických brzdách.

Bentley, Continental GT Mulliner,
Zdroj: Bentley


Súčasne s pozoruhodným výkonom a dynamikou Bentley ospevuje aj celkový komfort a pohodlie na palube, tvrdí totiž, že ide o vôbec najluxusnejšie GT všetkých čias. Divízia Mulliner ponúka až trojfarebnú interiérovú konfiguráciu, pri ktorej si zákazník môže vybrať až spomedzi 88 druhov pravého dreveného dekora. Ako je pri britských najluxusnejších verziách zvykom, celý interiér je prešívaný v diamantovom vzore. Posiaty je napokon logami Mulliner, centrum palubnej dosky vypĺňajú hodiny Breitling, no a tie boli zlatené aj s unikátne navrhnutou grafikou digitálneho prístrojového panela.

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Poznávacím znakom novinky je aj špecifická predná maska s diamantovým vzorom či výhradne pre tento model navrhnuté 22" disky kolies s centrálnym krytom s písmenom B, ktoré nie je nikdy otočené hore nohami. Všetky chrómové prvky okrem vnútornej výplne masky sú napokon zabalené do čiernej farby, vrátane krytov spätných zrkadiel a obručí okolo svetiel. Verzia Mulliner W12 bude dostupná ako kupé GT, aj ako kabriolet GTC. Cenu automobilka neprezradila.

Bentley, Continental GT Mulliner,Bentley, Continental GT Mulliner,Bentley, Continental GT Mulliner,Bentley, Continental GT Mulliner,
Zobraziť galériu
(12)
Domov
Zdieľať
Diskusia