Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2013, 19:28
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Filmový august v kinách

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Môžeme sa tešiť na Kick-Ass 2, Pain & Gain, Planes a iné pecky. Ktoré to budú, sa dozvieš v článku.

Filmový august v kinách


Filmový júl sa nám končí a potešili nás filmy ako Wolverine, megalomanský Pacific Rim alebo kritikmi chválená romantická záležitosť Before Midnight. Na druhej strane tu boli filmy ako (otrasné) R.I.P.D., alebo nasilu vtipný Internship. Čo nás teda čaká v auguste? Tretí letný mesiac bude preplnený zaujímavými snímkami.

1. Hneď prvý augustový deň nás čakajú zbytoční Smurfs 2 (Šmolkovia 2). Osobne neviem, či po slabej jednotke niekto starší ako 15-ročný dá šancu sequelu. Gargamel tentokrát vytvorí akési kópie malých modráskov, Naughties. Z nich ale vytúženú šmoliu esenciu nezíska a tak unesie Šmoulinku, aby mu prezradila kúzlo pre premenu Naughties na Šmolkov. Tešíte sa, alebo dáte prednosť inému animáku?

2. V ten istý deň ale môžete zájsť na príjemnú buddy komédiu The Heat (Drsňačky). Príbeh snímku sa odohráva v Bostone, kde je agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) prevelená, aby s miestnou policajtkou Shannon Mullins dostali za mreže drogového magnáta. Ako to už ale býva, ani jedna z nich zatiaľ nemala parťáka a ich spolupráca teda nebude ružová. Postupom času si ale k sebe nájdu cestu a stávajú sa tak skvelým duom. 

3. 8. augusta môžeme ochutnať Pain & Gain. Včera sme vám o filme povedali všetko potrebné, tak len dodávam len pár zaujímavostí. Mark Wahlberg musel pribrať za 2 mesiace až 9 kíl svalovej hmoty, Michael Bay mohol film natočiť len vtedy, keď Paramountu kývol na natáčanie Transformers 4 a aby som nezabudol, ak budete pozorní, na pár sekúnd zazriete aj Vladimira Klička.



4. 8. august je tiež dňom premiéry pre Lovelace. Biografický príbeh zaznamenáva zrod prvej pornohviezdy - neznámej Lindy Lovelace, ktorá mimochodom za účinkovanie v tomto filme zinkasovala smiešnych 1 250 dolárov. Naivné dievča, vychované vo veriacej rodine, sa nechá úplne ovplyvniť charizmatickým Chuckom Traynerom, ktorý sa po objavení jej "neskutočného talentu na orálny sex" stane jej manželom, manažérom, ale aj pasákom.

5. Aby toho v jednom dni nebolo málo, niektoré kiná ponúkajú 8. augusta aj zatiaľ skvele vyzerajúce sci-fi Elysium od Neila Blomkampa. Film, jeho príbeh alebo zaujímavosti, sme vám predstavili napríklad aj tuRád by som vedel, ktorý fanúšik sci-fi sa neteší na akýkoľvek film od Blomkampa. Po Districte 9 prichádza tento snímok a nemôžem sa ubrániť pocitu, že bude väčší vo väčšine aspektov. 

6. Film číslo 4, ktorý vybrané kiná budú uvádzať už 8. augusta je To Do List (Ako na to). Podstata filmu je jednoduchá, čaká nás klasická komédia z prostredia tínedžerov. Oficiálna synopsia: Brandy sa cíti byť pod tlakom kvôli tomu, že v oblasti sexu nie je skúsená a chce to dobehnúť pred nástupom na vysokú.

7. Niektorí u nás si možno idú aj filmy ako Percy Jackson, a keďže nás už v polovici mesiaca, konkrétne v 15. dni čaká premiéra dvojky, je načase si niečo o filme povedať. V poradí druhý film podľa predlohy autora kníh o Percym Jacksonovi bude pojednávať o hľadaní si miesta poloboha ako na Zemi, tak aj "na nebi". Mať otca Poseidona a normálnu matku predsa nie je jednoduché. 

8. Purge (Očista) sa slovenskej premiéry v kinách dočká tiež v polovici augusta, teda 15. Neviem, či je to mojim znechutením z včerajšieho pozretia  R.I.P.D. (Purge som videl hneď po ňom), ale tento film mi nejak nesadol. Možno nebyť nepodareného konca, bol by to dobrý film. Určite si ho ale pozrite a urobte si vlastný názor. 



9. Red 2 s hviezdami ako Bruce Willis, John Malkovich, Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones alebo Helen Mirren k nám doletí 22. augusta. Ak ste videli jednotku, o filme vám veľa hovoriť netreba, viete, čo máte čakať. Frank Moses proste stále niekomu leží v žalúduku, aj keď je už dávno na dôchodku. Film určite bude stáť za pozretie, nakoniec horší ako G.I. JOE 2, kde Willis tiež hral, byť nemôže.


10. 22. august je deň pre náročnejších divákov a komixových fanúšikov. Čaká nás totižto Kick-Ass 2: Balls to The Wall. O filme sme vám už povedali dosť, takže pre bližšie info klikajte sem. Určite ale tento film nemiňte. Z posledného traileru cítiť konečne najlepšie aspekty jednotky a navyše tu máme Hit-Girl Chloë Grace Moretz.



11. O animovanom snímku Planes (Lietadlá) som vám už čo to povedal. Príbeh sa bude odohrávať vo svete Cars a bude o outsiderovi Dustym, ktorý bude chcieť svetu niečo dokázať, no určite sa popri plnení svojho sna aj zamiluje. Chce pretekať, no má smolu, že nebol vyrobený na pretekanie a navyše sa bojí výšok. Premiéra je stanovená na 22. august.



12. Snáď sa nemýlim a čaká nás aj nejaká slušná komédia. Túto úlohu by na svoje ramená mal zobrať film Grown Ups 2 s Adamom Sandlerom, Salmou Hayek a inými. Po nie príliš presvedčivých traileroch ale očakávam slabšiu záležitosť ako jednotku, ale možno nás partia prekvapí. Či sa tak stane, ukáže až 29. august.


Domov
Zdieľať
Diskusia