Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2022, 10:10
Čas čítania 0:35
Martin Adam Pavlík

AKTUÁLNE: Jaroslav Naď vyhlásil, že web ministerstva obrany čelil kyberútoku

AKTUÁLNE: Jaroslav Naď vyhlásil, že web ministerstva obrany čelil kyberútoku
Zdroj: JetBrains
POLITIKA JAROSLAV NAĎ KYBERNETICKÝ ÚTOK SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Útok bol vraj rozsiahly, všetky dáta sú však podľa ministra naďalej v bezpečí.

Slovenský minister obrany Jaroslav Naď na Facebooku informoval, že webové sídlo Ministerstva obrany SR čelilo v noci zo štvrtka na piatok rozsiahlemu kybernetickému útoku. Vďaka zabezpečeniu a pripravenosti Centra pre kybernetickú obranu Vojenského spravodajstva však útočníci nezískali žiadne dáta.

„Môžem potvrdiť, že tento pomerne rozsiahly útok bol odrazený bez akéhokoľvek poškodenia infraštruktúry a útočníci, ktorých IP adresy boli z rôznych častí sveta, obišli naprázdno. Aj táto udalosť však potvrdzuje nutnosť ďalšieho posilňovania kybernetickej bezpečnosti v celom rozsahu – na obozretnosť preto vyzývame aj verejnosť,“ napísal Naď.

Minister taktiež informoval, že o veci už boli informované ďalšie relevantné štátne zložky. Incident je aktuálne predmetom podrobného vyšetrovania. Naď v nedávnom rozhovore pre Refresher prezradil, že Slovensko každý deň čelí rôznym útokom Kremľa. 

Rusko nie je dôveryhodný partner, Slovensko každý deň cíti nepriateľské kroky, ktoré robia,“ povedal minister obrany s tým, že okrem kybernetických útokov slovenské tajné služby ešte stále riešia aj agentov Vladimira Putina.  

Domov
Zdieľať
Diskusia