Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2022, 9:30
Čas čítania 6:47
Martin Adam Pavlík

10 zaujímavostí o Johnnym Deppovi, o ktorých si (možno) nevedel

10 zaujímavostí o Johnnym Deppovi, o ktorých si (možno) nevedel
Zdroj: Getty Images/Rich Fury
OSOBNOSTI HOLLYWOOD HOLLYWOODSKI HERCI JOHNNY DEPP OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

Ikonický herec, hviezda filmov Ed Wood, Nožnicovoruký Edward či Sweeney Todd, oslavuje vo štvrtok 9. júna narodeniny.

Má súkromný ostrov na Bahamách, nikdy nepozerá filmy, v ktorých hral, a v roku 2009 ho magazín People označil za najsexy muža planéty.

Napriek tomu, že nikdy nedostal Oscara (aj keď bol deväťkrát nominovaný), patrí medzi najuznávanejších, najlepších aj najobľúbenejších hercov v Hollywoode. Po menších rolách mu v roku 1990 dal šancu naplno ukázať svoj talent režisér Tim Burton a odštartovali tak úspešnú dlhoročnú spoluprácu.

Johnny Depp svoje kvality potvrdil v snímkach ako Čo trápi Gilberta Grapea?, Strach a hnus v Las Vegas, Krycie meno Donnie Brasco, Mŕtvy muž či v životopisnej dráme Kokaín. Vyskúšal si dokonca aj réžiu pri filme Bojovník (1997) a zároveň si v ňom zahral s legendárnym Marlonom Brandom. Neskôr sa dostal do širšieho povedomia vďaka úlohe charizmatického piráta Jacka Sparrowa vo filmovej sérii Piráti Karibiku.

Ešte predtým než sa mu Hollywood otočil chrbtom v dôsledku obvinení jeho exmanželky Amber Heard, ktorá ho označila za násilníka, si zahral démonického čarodejníka Gellerta Grindelwalda vo filmovej sérii Fantastické zvery. Potom ako sa mu začiatkom tohto mesiaca podarilo očistiť svoje meno na súde vo Virgínii, ho však už azda čoskoro uvidíme na plátnach kín.

Pri príležitosti jeho 59. narodenín sme pre teba pripravili špeciálny článok. Dočítaš sa v ňom o veciach, ktoré si o slávnom hercovi doteraz pravdepodobne nevedel. Príbehy umelcov, filmárov či hudobníkov sú síce miestami bizarné, no často i nesmierne inšpiratívne a pútavé, preto ti ich pravidelne prinášame. Ak chceš viac podobných článkov, podpor nás a staň sa členom klubu klubu Refresher+.

Johnny Depp
Herec Johnny Depp. Zdroj: Getty Images/Rich Fury

1. Rocková hviezda

Ak si si myslel, že Depp chcel byť odjakživa hercom, bol si na omyle. Jeho snom bolo stať sa rockovou hviezdou. Ako píše Tell Tales, Depp ešte v 15 rokoch odišiel zo strednej školy, aby sa mohol venovať hudobnej kariére. Hoci sa o dva týždne vrátil, riaditeľ školy ho povzbudil, aby nasledoval svoje sny a stal sa hudobníkom. Vyplatilo sa, neskôr získal nahrávaciu zmluvu v Los Angeles so svojou skupinou The Kids. 

V roku 1981 dokonca robili „predskokana“ Iggy Popovi. Johnnymu to s The Kids nakoniec úplne nevyšlo, ale na hru na gitare nikdy nezanevrel, a keď si už získal potrebné meno v hudobnej brandži, spolupracoval s viacerými slávnymi kapelami či hudobníkmi. Napríklad s Oasis, so svojím dlhoročným priateľom Marilynom Mansonom, s Eddiem Vedderom alebo so skupinou Aerosmith. V súčasnosti koncertuje aj v „superkapele“ Hollywood Vampires spolu s Aliceom Cooperom.

 

2. Dôležité kontakty 

Podľa Metra za začiatkom Deppovej hereckej kariéry stojí jeho prvá manželka Lori Anne Allisonová, s ktorou sa oženil, keď mal len 20 rokov. Zatiaľ čo on bol v tom čase rád za akúkoľvek prácu, ona bola vizážistkou a poznala sa s hercom Nicolasom Cageom. Raz týchto dvoch zoznámila a práve Cage bol ten, kto Deppa priviedol k tomu, aby začal s herectvom. Dodal mu sebavedomie a presvedčil ho, že má potrebný talent. Dokonca mu pomohol nájsť svojho prvého agenta, a tak Johnny dostal prvú úlohu.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 116168 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akým hendikepom trpí.
  • V ktorom kultovom filme herecky debutoval.
  • Prečo bol dvakrát zatknutý.
  • V čom bolo špecifické nakrúcanie filmov Ospalá diera a Osamelý jazdec.
  • Čo bola preňho najdesivejšia skúsenosť, akú kedy zažil.
  • Ako sa odvďačil nemocnici v Londýne za to, že zachránila jeho dcéru.
  • V ktorom slávnom a úspešnom akčnom filme si mohol zahrať hlavnú úlohu, no štúdio Warner Bros. s tým nesúhlasilo.
  • S ktorým mužom sa viackrát bozkával mimo filmového pľacu.
Domov
Zdieľať
Diskusia