Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2022, 19:30
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

Mercedes-AMG E 63 S Final Edition je labutia pieseň 4-litrových osemvalcov v triede E

Mercedes-AMG E 63 S Final Edition je labutia pieseň 4-litrových osemvalcov v triede E
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

S príchodom novej generácie triedy E už Mercedes-Benz neplánuje použitie motora 4.0 V8.

Nemecký prémiový výrobca už usilovne pracuje na úplne novej generácii triedy E (W214), ktorá so sebou prinesie rad koncepčných zmien. Tie, pochopiteľne, súvisia s masívnejšie zastúpenou elektrifikáciou, ktorá je odpoveďou na čoraz prísnejšie emisné normy. S tým ide ruka v ruke aj skutočnosť, že už aj model vyššej strednej triedy príde o veľkoobjemové motory. Či sa downsizing týka aj šesťvalcov nie je nateraz ešte oficiálne potvrdené, už teraz však vieme, že osemvalec už v ponuke pohonných jednotiek budúcej generácie nenájdeme.

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

S tým súvisí aj práve odhalená špecialitka, ktorá sa lúči so 4-litrovým agregátom V8 biturbo. Reč je o modeli Mercedes-AMG E 63 S Final Edition, ktorý zastupuje labutiu pieseň osemvalcov triedy E. Jej poznávacím znakom je matný lak, čierne exteriérové detaily doplnené o karbónové doplnky, 20” disky a špecifický polep. V kokpite si miesto našli výhradne karbónové dekóry, škrupinové sedadlá AMG Performance Seats a čalúnenie kombinujúce odtieň Grey Pearl a kontrastné žlté prešívanie. Final Edition tak ponúkne to naj, čo bolo pre verziu AMG k dispozícii.

Mercedes-Benz, AMG, E 63 S, Final Edition,
Zdroj: Mercedes-Benz

Samozrejme, v rámci interiéru nemôže chýbať plaketa AMG Final Edition s príslušným poradovým číslom. Ide totiž o limitovanú edíciu, ktorej produkcia je obmedzená len na 999 kusov. Cenové relácie zatiaľ neboli zverejnené vzhľadom na to, že vo veci je vôbec posledná trieda E s osemvalcovým motorom – do budúcna pôjde dozaista o veľký zberateľský kúsok.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Z technického hľadiska sa však nič nemení. Treba však povedať, že naďalej ide o jedno z najvýkonnejších sériových áut na trhu, takže veľký dôvod na vylepšenia nebol. 4-litrový motor V8 biturbo tak naďalej ponúka úctyhodný výkon 450 kW/612 koní s krútiacim momentom 850 Nm. Poháňané sú všetky štyri kolesá, na ktoré posiela silu 9-stupňová automatická prevodovka.

Mercedes-Benz, AMG, E 63 S, Final Edition,Mercedes-Benz, AMG, E 63 S, Final Edition,Mercedes-Benz, AMG, E 63 S, Final Edition,Mercedes-Benz, AMG, E 63 S, Final Edition,
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia