Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2022, 10:30
Čas čítania 4:55
Martin Adam Pavlík

KOMENTÁR: Malé víťazstvo Johnnyho Deppa

KOMENTÁR: Malé víťazstvo Johnnyho Deppa
Zdroj: TASR/AP
OSOBNOSTI AMBER HEARD JOHNNY DEPP JOHNNY DEPP VS. AMBER HEARD KOMENTÁRE SÚDY
Uložiť Uložené

Slávny herec sa dočkal. Porotu na súde vo Virgínii presvedčil viac než jeho exmanželka a spor vyhral. Amber Heard mu musí zaplatiť 15 miliónov. Čo to však znamená a čo môžeme čakať teraz po rozsudku?

Každý, kto videl filmy ako Dead Man, Blow, What’s Eating Gilbert Grape, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street alebo Public Enemies, vie, že Johnny Depp je herecká špička. Patrí jednoducho medzi tých najlepších z najlepších. Na to, aby sa do tohto bodu dostal, si musel prejsť neľahkou cestou. Všetko si poctivo vydrel, nespadlo mu to len tak náhodou do lona. Taktiež každý, kto ho videl hrať na gitaru, vie, že je skvelý, talentovaný hudobník. Predsa len, práve v hudobnom odvetví začínal ešte predtým, než sa postavil pred kameru.

Zámerne začínam vecami, vďaka ktorým sme si ho zamilovali. Hviezda Pirátov z Karibiku má dnes milióny fanúšikov po celom svete úplne oprávnene. Ako sme však mohli posledné roky vidieť, viacerí z nich často strácajú racionálny úsudok a dokážu sa zo sekundy na sekundu stať nekontrolovateľnými agresormi, najmä na sociálnych sieťach. Aj napriek tomu, že ho poznajú len z videí, rozhovorov a filmov.

Nikto z nás nevidel za dvere spálne

Nikto z nás herca nepozná osobne a nemôže ho označiť za svojho priateľa. A nikto z nás nevidel za dvere spálne, o ktorú sa delil so svojou exmanželkou. Napriek tomu ešte predtým, než sa vôbec začali nejaké súdne procesy, dostávala Amber Heard šokujúce a výhražné správy, bola označovaná za klamárku. Niektorí ju neskôr dokonca chceli zabiť. 

Je na mieste pýtať sa, či je to všetko v poriadku a kam sme sa ako spoločnosť dostali. Je fascinujúce aj smutné zároveň sledovať, ako sa dokážu ľudia v dnešnej „internetovej dobe“ zomknúť a človeka osočovať, urážať, ponižovať a odsúdiť. Platí to však na obe strany. Peklom si totiž prešla aj Amber Heard, aj Johnny Depp. Všetko však začala práve herečka svojimi najskôr nepriamymi obvineniami. Tie rozpútali nevraživú mediálnu vojnu, ktorá doslova pochovala „miláčika“ Deppa. Heard výrazne pomohlo aj to, že šlo o akési dozvuky hnutia #MeToo.

A hoci tých, čo verili, že Depp je skutočne násilník, bolo rozhodne menej, po viacerých konkrétnych obvineniach musela aj tým najvernejším fanúšikom slávneho herca prebehnúť hlavou otázka: Čo ak sa skutočne pod vplyvom alkoholu alebo drog správal ako neskôr na súde často skloňované monštrum a Amber Heard predsa len udrel? A čo ak nie iba raz?

Herec Johnny Depp na súde vo Virgínii.
Herec Johnny Depp na súde vo Virgínii. Zdroj: TASR/AP/Michael Reynolds/Pool

Chcel povedať pravdu bez ohľadu na konečný verdikt

Keď Depp v Británii prehral prvý súdny proces proti bulváru The Sun, viacerí tušili, že pôjde o jeho neoficiálny koniec kariéry. Aj keď boli možno producenti a šéfovia veľkých spoločností dokonca presvedčení, že Depp je nevinný a obvinenia Amber Heard sú falošné, museli sa mu otočiť chrbtom a prerušiť s ním spoluprácu, len aby náhodou neprišli o pár miliónov a „nezožrali“ ich rôzne ľudskoprávne organizácie a aktivisti.

Depp skutočne zrazu prišiel o všetko, čo dlhé roky budoval. Mnohých jeho kolegov by to už zlomilo a rezignovali by. On sa však rozhodol opäť brániť, a ako sám povedal na začiatku súdneho procesu v americkej Virgínii, jediné, o čo mu ide, je pravda, a to bez ohľadu na výsledok. Zažaloval exmanželku o 50 miliónov a pokúsil sa očistiť svoje meno. Tentoraz pred kamerami v súdnej sieni. Keďže sa celý spor vysielal naživo a mohol si ho pozrieť každý, otvoril sa prakticky pred celým svetom. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 115959 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia