Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2022, 20:00
Čas čítania 1:15
Ivan Koribanič

TOP 3 v pondelok: Matovič podporuje zákaz vyvesenia dúhových vlajok, opozícia avizuje referendum a opičie kiahne pandémiou nebudú

TOP 3 v pondelok: Matovič podporuje zákaz vyvesenia dúhových vlajok, opozícia avizuje referendum a opičie kiahne pandémiou nebudú
Zdroj: TASR/AP
ZAUJÍMAVOSTI TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Prehľad toho najpodstatnejšieho za uplynulý deň.

Matovič podporuje zákaz vyvesenia dúhových vlajok

Návrh zákazu vyvesovania symbolov hnutí či komunít propagujúcich sexuálnu orientáciu považuje líder OĽaNO a vicepremiér Igor Matovič za správny. „Zneužívať štátne budovy na šírenie propagandy akejkoľvek sexuálnej orientácie nie je v súlade s verejným záujmom, preto návrh poslanca Gyimesiho považujem za správny,“ povadal Matovič. Viacerí poslanci, ale aj členovia koalície považujú tento návrh za porušenie koaličnej zmluvy.

Šipoš tvrdí, že podaním návrhu sa bude zaoberať poslanecký klub na svojom najbližšom zasadnutí. „O návrhu poslanca Gyimesiho sme nemali vedomosť. Považujeme tento krok za porušenie pravidiel klubu OĽaNO a aj koaličnej zmluvy,“ uviedol šéf klubu v stanovisku pre TASR.

Viac si môžeš prečítať tu.

Igor Matovič.
Igor Matovič. Zdroj: facebook.com/igor.matovic.7/

Opozícia avizuje referendum

Opozičné strany Hlas-SD aj Ficov Smer avizujú ďalšie referendum o predčasných voľbách. Chceli by, aby sa konalo počas jesenných komunálnych volieb. Podľa Hlasu-SD by mala mať petičná akcia za referendum len jednu otázku. Smer tvrdí, že na podobe petície za referendum robia s ústavnými právnikmi. Naposledy pri podobnej snahe o referendum označil Ústavný súd SR pokus o predčasné voľby prostredníctvom referenda za protiústavný.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Pellegrini nechce, aby Smer-SD prišiel s ďalšími otázkami, ktoré by napríklad reagovali na vojnový konflikt. Vyvolávalo by to zbytočné napätie. „Moji kolegovia sú pripravení s nimi na dennej báze online rokovať,” povedal Pellegrini.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

Peter Pellegrini
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Opičie kiahne pandémiou nebudú

Svetová zdravotnícka organizácia sa domnieva, že nárast prípadov nákazy opičími kiahňami nevyvolá novú pandémiu. Zatiaľ však stále nie je známe, či ochorenie dokážu prenášať aj nakazení ľudia, ktorí nevykazujú žiadne príznaky ochorenia.

WHO zvažuje, či má vlnu opičích kiahní klasifikovať ako takzvané ohrozenie verejného zdravia medzinárodného významu. V minulosti tak urobila v prípade vypuknutia koronavírusu aj eboly, čo umožnilo urýchliť výskum a poskytnúť finančné prostriedky na boj proti týmto chorobám.

Celý článok si môžeš prečítať tu.

Ruky pacienta s opičími kiahňami, na ktorých sa objavuje charakteristická vyrážka, počas rekonvalescencie.
Ruky pacienta s opičími kiahňami, na ktorých sa objavuje charakteristická vyrážka, počas rekonvalescencie. Zdroj: TASR/AP

Instagramový post dňa

Futbalový klub Chelsea už nevlastní ruský oligarcha Roman Abramovič. Konzorcium Todda Boehlyho sa stalo oficiálnym majiteľom londýnskeho klubu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Chelsea FC (@chelseafc)

Domov
Zdieľať
Diskusia