Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2022, 12:07
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš TASR

Obyvateľ Pekingu porušil opatrenia, do izolácie musí ísť 5 000 ľudí

NEWS KORONAVÍRUS SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Čína sa v súvislosti s koronavírusom naďalej drží stratégie nulovej tolerancie.

V dôsledku nedodržiavania predpisov súvisiacich s koronavírusom zo strany 42-ročného obyvateľa Pekingu, ktorý mal pozitívny test na covid-19, muselo ísť viac než 5 000 jeho susedov do izolácie. S odvolaním sa na tamojšie médiá o tom v pondelok informovala agentúra DPA.


Podľa nich mužovi nariadili izoláciu po tom, čo ho identifikovali ako kontaktnú osobu infikovaného človeka v jednom nákupnom stredisku. Muž však opakovane opustil svoj byt a pohyboval sa v jeho okolí.


Päť dní po tomto nariadení mal spomínaný obyvateľ Pekingu spoločne so svojou manželkou pozitívny test na koronavírus, píše DPA. V dôsledku toho umiestnili tamojšie úrady do centrálneho karanténneho zariadenia 258 obyvateľov domu, kde býval. Viac než 5 000 ďalších ľudí bývajúcich v okolí musí zostať v domácej izolácii. Polícia začala muža trestne stíhať.


Čína sa v súvislosti s koronavírusom naďalej drží stratégie nulovej tolerancie. Husto obývaná krajina čelí v súčasnosti najhoršej vlne ochorenia covid-19 od začiatku pandémie pred viac než dvomi rokmi, pripomína DPA.


Predovšetkým Šanghaj, ale aj Peking a ďalšie čínske metropoly zaviedli lockdowny s rôznym stupňom prísnosti a v krajine pravidelne testujú stovky miliónov obyvateľov.

Peking
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia