Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2022, 15:53
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

Rusi a Bielorusi si nezahrajú ani na MS v hokeji 2023: Situácia sa nezlepšuje, odkázali Lukašenkovi a Putinovi z IIHF

Rusi a Bielorusi si nezahrajú ani na MS v hokeji 2023: Situácia sa nezlepšuje, odkázali Lukašenkovi a Putinovi z IIHF
Zdroj: TASR/AP
NEWS BIELORUSKO HOKEJ RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Vedenie IIHF tvrdí, že inú možnosť ani nemali.

Národné tímy Ruska a Bieloruska sa nebudú môcť zúčastniť ani na nasledujúcich Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2023, informuje portál Šport.aktuality.sk. Organizácia IIHF o tom informovala po výročnom kongrese v Tampere vo Fínsku, kde v nedeľu vrcholia MS 2022. Delegáti sa odvolávajú na odporúčanie Medzinárodného olympijského výboru, ktorý obe krajiny suspendoval v súvislosti s konfliktom, ktorý prezident Vladimir Putin rozpútal na území Ukrajiny. 

Anketa:
Rozhodla sa IIHF správne? 
Jasné, krajina vojnového agresora nepatrí na MS. 
Šport a vojna sú dve rozdielne veci. 
Jasné, krajina vojnového agresora nepatrí na MS. 
71 %
Šport a vojna sú dve rozdielne veci. 
29 %

„Od začiatku sme sa snažili adaptovať na vzniknutú situáciu. Čakali sme s predĺžením suspendácie tak dlho, ako to bolo možné, dúfali sme v zlepšenie situácie, no to sa nestalo. Momentálne sme nemohli nič iné urobiť,“ uviedol na tlačovej konferencii v Tampere prezident IIHF Luc Tardif.

Zástupcovia ruskej a bieloruskej hokejovej federácie rozhodnutie IIHF verejne kritizujú. „Nesúhlasíme s rozhodnutím o zmrazení účasti ruského národného mužstva na svetovom šampionáte v roku 2023. Neexistuje žiadny právny základ na takýto verdikt,“ napísali v oficiálnom stanovisku z Ruska. 

Situáciou sa Rada IIHF bude opäť zaoberať na spoločnom zasadnutí na jeseň, súčasné rozhodnutie o suspendácii je záväzné a bude sa rozhodovať už len o jeho prípadnom zrušení. 

„Bez nás sú majstrovstvá sveta skutočný odpad. Svetový hokej našou absenciou veľa stratil. Aj šéf IIHF Luc Tardif bez okolkov vyhlásil, že absencia takej veľkej krajiny nie je dobrá pre veľké turnaje. Nedá sa vylúčiť, že IIHF, uvedomujúc si to, ustúpi, ale tlak zo strany USA, Veľkej Británie, Švédska a Fínska je veľmi silný,“ cituje z propagandistickej Russia Today hokejistu Alexandra Koževnikov a portál Sportnet.

Lukašenko
Zdroj: TASR/AP


 


 
 

Domov
Zdieľať
Diskusia